Memuriyetten atılması gereken Hakan Olgaç nasıl korunuyor?

Memuriyetten atılması gereken Hakan Olgaç nasıl korunuyor?

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, bilindiği gibi 2022 yılında Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nden, görevi kötüye kullanmaktan bir yılın üzerinde ceza almıştı ve cezası kesinleşmişti.

A+A-

Yıllardır Aydın'da suça yönelik eylemler hakkında çok sayıda soruşturma ve dava devam ederken, Aydın BŞB’de görevli kilit elemanların nasıl korunduğunun bilgisi ve belgelerine, Aydın Şafak gazetesi ulaştı.

HAKAN OLGAÇ'I KİMLER NASIL KORUYOR?

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, bilindiği gibi 2022 yılında Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nden, görevi kötüye kullanmaktan bir yılın üzerinde ceza almıştı ve cezası kesinleşmişti. Mahkeme Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması kararını vermişti. Yani Hakan Olgaç'ın beş yıl içerisinde ikinci kez suç işlememesi gerekiyordu.

Fakat Hakan Olgaç bu kez Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nden yine ikinci kez zincirleme görevi kötüye kullanmaktan, bir yıl üç ay ceza aldı. Bir üst mahkeme olan 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazı da reddedildi. Bu şekilde karar kesinleşmiş oldu.

MEMURİYETTEN MEN EDİLMESİ GEREKİYORDU

Aşağıda açık ve anlaşılabilir şekilde yoruma gerek kalmadan yayımlanan yasal hükümler uyarınca ilgili Kanun hükümlerince, Hakan Olgaç'ın memuriyetten men edilmesi gerekiyordu;

İşte ilgili kanun hükümleri;

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Devlet memuriyetine engel bir durumun oluşması için kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alınması veya verilen hapis cezasının süresine bakılmaksızın affa uğramış olsa dahi işlenen suçun maddede sayılan suçlardan olması gerekmektedir. Bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alınması hâlinde işlenen suçun türü ve niteliğinin bir önemi bulunmamaktadır. Verilen hapis cezasının bir yıl veya daha fazla olması memuriyete engel durumu için yeterlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.