KK'dan müthiş taktik! İmamoğlunu iskemleye kilitledi...

KK'dan müthiş taktik! İmamoğlunu iskemleye kilitledi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Kurultay "Divan Başkanı" yaparak, elini ayağını bağladığı gibi; iskemleye adeta kilitledi!

A+A-

Kim ne derse desin parti içi taktik üretmede Kılıçdaroğlu'nun eline su dökecek her halde birileri çıkamaz!
Bilindiği üzere; Kemal Bey'in siyasi uzmanlık alanları içinde en başta aday belirleme gelir! İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelmişi geçmişi ile tüm siyasi konumlarını Kemal Bey'e borçlu... 
Kemal Bey zamanında İmamoğlu'nu Beylikdüzü ilçe başkanlığı için gelen ilçe heyetine verdiği sözü tutup görevinden alsaydı, bugün bu kadar "taktik" üretmesine gerek kalmaz; İmamoğlu da çoktan siyasi meftalar mezarlığında yerini almış olurdu!

Bolu belediye başkanı Tanju Özcan'ın Kemal Bey için Yeni Asır gazetesine verdiği demeçte "Neresi doğru ki" dediği gibi; şimdi Kemal Bey'in İmamoğlu'nu Kurultay Divan Başkanı yapması nasıl yorumlanmalı?  

Kaldı ki; Kemal Bey CHP'nin başında kurulu olduğu sürece de Kemal Bey'le "aşık atacak" birilerinin de çıkmayacağını düşünüyoruz!

Dünyanın hangi ülkesinde 13 seçim kaybederek partisinin genel başkanlık koltuğu koruyan var?
Var mı Kemal Bey'in dışında 2. bir örnek?

Öncelikle; İmamoğlu'nun bu kadar saf olacağını da düşünmüyoruz! Bir kere; Divan Başkanları böylesi hallerde sabahın köründen itibaren "iskemleye" çakılı kalmak zorundadır! 
Oy kullanamaz...
Kulis yapamaz...
Tarfsızlık ilkesine bağlı kalmak durumundadır... 
Türkçesi, Divan Başkanlığını üstlenen kişi iskemleden poposunu kaldıramaz!

Eh... Halde böyle olunca; Kemal Bey sahaya 1-0 galip çıkıyor demektir!
Ayrıca, Kemal Bey Kurultayı aldığı zamanda "Bak ben seni Divan Başkanı bile yaptım. Siz benim hakkımdan gelecekken ben alayınızın hakkından geldim" deme durumu da ortaya çıkmıyor mu?

İşin garibi; Kemal Bey'i dibindeki adamları dahi tanıyamamışsa; vah ki vah bu CHP'lilerin hallerine!
İmamoğlu, İBB seçimini aldıktan sonra Kemal Bey'e siyasetten çekilmesi, CHP'nin başından tadında bırakıp ayrılması için en az 6-7 haber yaptık... 
Kemal Bey, ülke siyasetinde "yolsuzluklar" üzerinden sivrildi ve ünlendi... Peki, Kemal Bey'in 13 yıllık CHP genel başkanlığı döneminde kamu yararına üzerine gidip 5 kuruşlukta olsa bitirdiği bir yolsuzluk dosyası var mı?
Yok!
O zaman bu Kurultayda Kemal Bey'e TCK 235'e çekilen operasyonla ihaleye fesat karıştırmaktan, yolsuzluktan kaç kişiyi kurtardığını, yetmemiş gibi; TBMM'ye taşıdığı vekilleri soracak bir delikanlı çıkar mı?
Çıkmaz!
Eeeee...
Bu durumda işte böyle yersiniz Kemal Bey'den taktikleri otursunuz iskemlenin tepesinde!
Ha... Bu arada... Özgür Özel de tanıdığımız kadarıyla Kemal Bey'i mumla aratmazsa böyle buyurun deriz! 
Hayırlı Kurultaylar...  

 

,

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.