Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakacağı kafasındaki isim Selin Sayek Böke mi?

Kılıçdaroğlu'nun koltuğunu bırakacağı kafasındaki isim Selin Sayek Böke mi?

CHP'yi bu durumdan kurtaracak olan o kişi bugün dışarıda gibi görünebilir... Fakat, öyle bir geliyor ki; hem de 1919 Kuvvacı Ruhuyla geliyor! 

A+A-

"Erken seçim veya "dostlarla iktidar" çağrıları bile umurlarında değil, şimdiden herkes parti içi iktidar savaşına göre pozisyon alıyor.
Bu savaş da şimdilik tepedeki iki isim ekseninde şekilleniyor: Oğuz Kaan Salıcı ve Özgür Özel... Bu iki siyasi aktör, en kötü ihtimalle 2023 sonrası Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna oturmak için hazırlık yapıyor, ekipler oluşturuyor." diyor Sabah gazetesinden Mahmut Övür köşesinden...

Övür, şunu diyebilmeliydi, "Kılıçdaroğlu ile ekibi öncelikle bu partiden temizlenmeli! Yoksa CHP'den bu haliyle bir cacık olmaz!"

Kılıçdaroğlu'nun çekilmesi için en uygun mevsim 2019'un yazıydı... Hazır tekrarlanan İstanbul seçimi de alınmışken, köşesine çekilecekti ve İzmir Milletvekilliğinden de istifa edip siyasetten elini ayağını çekecekti! 

Bu şansını yitirdi! 

Kılıçdaroğlu, hayatının en zor günlerini yaşıyor bugün! Yerel yönetimler bazında kurmuş olduğu sistem çöktü! Devlet, 1 değil, 2 değil, 3 değil... Her dakika "jest" yapacak durumda değil! Neredeyse 2 yıldır bağırıyoruz yerel yönetimlerdeki sorunların artık devlet meselesi olduğunu.

Çağrılarımıza kulak asmış olsalardı, bugün arızalıları istifaya sürüklemek için birer birer çağırırlar mıydı?   

Övür, her halde Özgür Özel'in ne çok Manisa'da sevildiğinden bir haber! Övür, Oğuz Kaan Salıcı'nın "CHP kapatılmalı, vakıf yapılmalı" sözünü de duymamış demek ki; bu isimlerin Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna hazırlık yaptıklarından söz ediyor... 

Sayın Övür, Kılıçdaroğlu'nun kurduğu bu sistemi bu iki isimde aynen harfi harfine yürüteceklerdir... Meselenin özünde şu isim bu isim yatmıyor... Asıl mesele Kılıçdaroğlu'nun 2018'de Tüzük'te yapılan operasyonla parti içi "tek adam"lık formülünün ve belediye başkan ve milletvekilleri adaylarının nasıl yazıldığı sistemin yerle bir edilmesi meselesidir! Siz bunları ortadan kaldırmayacak iki isim sunuyorsunuz... Bu iki ismin de CHP tabanında gram karşılığı var mı? Yok! 

O zaman bizde sayın Kılıçdaroğlu'nun yerine düşündüğü, kafasının içindeki Genel Başkan ismini açıklayalım: Selin Sayek Böke...

Evet... Kılıçdaroğlu koltuğunu bırakmayı düşündüğü isim Selin Sayek Böke...

Neden mi?

Nedenini biraz düşünürseniz bulursunuz!

Olabilir mi?

Sıfır şansı bile olamaz ama, Kılıçdaroğlu paket halinde 645'lik ve 245'lik sadık kulları Kurultay Delegelerini hesaba katarak bu isim üzerinde durmaktadır!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; meselenin özü Kılıçdaroğlu ve ekibinin 10 yılda CHP'yi düşürdükleri bu durumdan kurtarma meselesidir!

Bunu da başaracak isim yok mu?

Var!

O zaman Kılıçdaroğlu ve ekibinin içinden fal açmanın bir anlamı olabilir mi?

CHP'yi bu durumdan kurtaracak olan o kişi bugün dışarıda gibi görünebilir... Fakat, öyle bir geliyor ki; hem de 1919 Kuvvacı Ruhuyla geliyor! 

O da zaten şunu çok iyi biliyor ve söylüyor: "Kurulu bu sitemin üstüne oturmaya değil, bu sistemi kökünden kazımaya ve partiyi pisliklerden temizlemeye geliyorum!" 

   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.