Kılıçdaroğlu'nın adaylığı açığa çıkınca, CHP genel merkezi de neşelendi!

Kılıçdaroğlu'nın adaylığı açığa çıkınca, CHP genel merkezi de neşelendi!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CB adaylığı netleşmeye başlamasıyla birlikte, CHP genel merkezinde "koltuk kapmaca" yarışlarının başladığı belirtiliyor...

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her halde siyasi ömrümün en sıkıntılı anlarını yaşıyordur!
Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaktan başka hiç bir şansı kalmadı maalesef..!
2014 Seçimlerinde MHP ile birlikte hareket edip "Çatı Adayı" diye Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday çıkarmıştı...
2018 Seçimlerinde önümüzde yerel seçimlere aday belirleme var deyip son dakika "Gel buraya Muharrem" diyerek Muharrem İnce'yi aday gösterip sahaya sürmüştü... Muharrem İnce, bekleninin üstünde performans gösterince 37. Kurultay'da protokolde bile yer ayırılmamış, İnce de kurultayı tribünlerden izlemek durumunda bırakılmıştı...

Malumunuz; yarın 6'lı Masa toplantısı var... Beklentiler, Kılıçdaroğlu'nun CB adaylığı yönünde bir açıklamanın yapılacak oluşu... 
Asalında 6'lı Masa'dakiler de Kılıçdaroğlu'nun CB adaylığını açıklamaktan başka bir çarelerinin olmadığını çok iyi biliyorlar...
Masa'nın 2. büyük ortağı "İYİ Parti"nin siyaset arenasında bir anda varlığını hissettirmesinde en büyük destek kimden gelmişti?
CHP'den!
"Emaneten" verilen CHP'li vekillerle İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurması ve genel seçimlere katılması sağlanmıştı... 
İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener'in, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan fersaf fersaf büyüklükte vefalı olduğunu da bilmeyen var mı?
Yok!
CHP Antalya e. milletvekili Yıldıray Sapan İHA'ya verdiği "kaset" röportajında Kılıçdaroğlu için neler söylemişti: "Baş aşağı yaşıyor! Öyle görüldüğü gibi saf falan değil!"
İşin özü medya leşkerlerinin gazetelerde, tv programlarında üfürdükleri gibi değil! Ne İmamoğlu'nun ne de Yavaş'ın CB adaylığı söz konusu bile olamaz!
Çünkü, Kılıçdaroğlu'nun CB adayı olmaktan başka çaresi yok ki!
Aday değilim deyip, birisini önermeye kalkışsa, CHP'nin başında 1 saniye bile duramaz! O milyonların sessiz sesi CHP tabanı ayaklanır, taş taş üstünde bırakmaz, geriye Kılıçdaroğlu'na da bu defa maliyeden değil siyaseten 2. emekliğine çıkmak kalır!
Aday olduğunda seçime de gireceğine ve CHP'den istifa edeceğine göre; bu defa da 10. kaybeden olarak siyasetten elini ayağını çekme durumu, olasılığı ortaya çıkmış oluyor!
Açıkçası Kemal Bey aşağı tükürse CB adaylığı, yukarı tükürse CB adaylığı görünüyor!
Hal böyle olunca; Kemal Bey'in de gelecek yerel seçimlere aday belirleme hevesi de kursağında kalmış oluyor!
Özetlenirse; her koşulda Kemal Bey'inde gideceğine göre; CHP'nin yeniden fabrika ayarlarına dönme şansı doğuyor!
Bu gerçekler ışında; CHP genel merkezinde neler oluyor kısmına bakıldığında, "koltuk kapmaca" oyununa başlanıldığını öğrenmiş bulunuyoruz!
Kimlerin arasında bu oyun oynanıyor kısmı da İzmir'deki önemli siyasinin mevcut bir MYK üyesini tel'den araması ile öğrendik!

Kimler mi var?
Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu...
Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı...
TBMM CHP grup başkan vekili Özgür Özel...
Aydın MV Bülent Tezcan...

Şunu da belirtmekte yarar var; eninde sonunda Kemal Bey adaylığını açıkladıktan sonra, koltuğunu bırakacağı kişinin adı CHP sözcüsü Faik Öztrak...
Ha... Burnu 100 karış havada gezen Öztark'la, Kemal Bey CB seçimlerinde Muharrem İnce'nin yakaladığı oy oranına yakalayabilir mi orası meçhul dursa da; seçimde, Kemal Bey'in en büyük hayal kırıklığı yaşayacağı şehirlerin başında da AŞKLA yönetilen İzmir'in geleceğini şimdiden belirtebiliriz!
Neden mi?
TS, şimdiden Kemal Bey'in seçim broşürünü hazırlamak için kolları sıvamış! Fakat, seçim broşüründe Kemal Bey yok, TS'nin İzmir'i ne denli AŞKLA yönettiği her bir şey mevcut! Tarkan, Gülşen konserlerine...

Öte yandan, Bolu belediye başkanı Tanju Özcan'ın da CHP genel başkanlığına yukarıdaki isimlerden daha sağlam geçtiğini hatırlatarak, mevcut Y-CHP'lilerin çok çekindiği bir isminde CHP genel başkanlığı için güçlü bir şekilde geçtiği belirtiliyor... 

O isim de İlhan Cihaner...
Aynı zamanda PM üyesi olan Cihaner'den neden Y-CHP'lilerin çekindiklerine gelince; CHP'yi fabrika ayarlarına döndürmesinden korkuyorlarmış! Çünkü, adamlar kurulu mevcut sistemden memnunlar!
Örnek bile verebiliriz İzmir'den!
Şimdiden mevcut 2 belediye başkan adayının nasıl belirlendiğini!

Özetlersek; Özcan ve Cihaner bir kenara; yukarıdaki koltuk kapmaca oynayanların tamamı toplayıp bölseniz bir Haluk Pekşen eder mi?
Asla...
Neyse size şimdiden hayırlı uğurlu olsun CB adaylığınız Kemal Bey... 

  
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.