Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi yasak’ isteniyor: İlk duruşma 3 Aralık’ta

Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi yasak’ isteniyor: İlk duruşma 3 Aralık’ta

Kılıçdaroğlu’na ‘siyasi yasak’ isteniyor: İlk duruşma 3 Aralık’ta

A+A-

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, Kılıçdaroğlu'na 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi.

İddianame, MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayeti üzerine hazırlandı ve Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İlk duruşmanın 3 Aralık 2024'te görülmesi planlanıyor.

Şikayette, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı övdüğü ve YPG'yi terör örgütü olarak görmediği yönündeki ifadeleri nedeniyle suçlandığı belirtiliyor.
İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun 2016 ile 2019 yıllarındaki paylaşımlarına da yer verilmiş.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarının kişisel görüş niteliğinde olduğunu ve siyasi değerlendirme kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise bu davaya sert tepki gösterdi ve Kılıçdaroğlu'na yönelik suçlamaların MHP'nin gündemden düşme ve tükenmişlik sürecini örtme çabası olarak nitelendirdi.
Özel, Kılıçdaroğlu'nun bu tür suçlamalara karşı korkusuzca duracağını vurguladı ve CHP'nin genel başkanlarını sindirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.