Kemal Kılıçdaroğlu yeni sıfatını dünyaya duyurdu: Kuvvacı

Kemal Kılıçdaroğlu yeni sıfatını dünyaya duyurdu: Kuvvacı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, attığı son tiviti ile kendisini "Kuvvacı" olarak tüm dünyaya duyurduğuna göre; peki, Seyit Rıza'da "Kuvvacı" mıydı?

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 11 yıl sonra yeni bir sıfatını daha öğrenmiş olduk: Kuvvacı!

Kılıçdaroğlu, attığı son tivitinde dünyaya sesleniyorum diyerek "Kuvayi Milliye" geleneğinden geldiğini belirterek bir şekilde kendisini de "Kuvvacı" ilan etmiş oldu! 

adsiz-029.png

HaberTürk sunucusu soruyor Kılıçdaroğlu’na: “Seyit Rıza Kimdir? Bir Dersimli olarak onu nasıl görüyorsunuz?

Kılıçdaroğlu’nun cevabı : “Bir insandır”! Bu yanıtla soruyu geçiştirmeye ya da zaman kazanmaya çalışıyor, ancak sunucu “İnsan da, nasıl biridir? Bir isyancı mıdır?” diye üsteleyince şunları söylüyor: “Bölgede sevilen, sayılan bir insandır. Seyit Rıza mektubunda şunları söylüyor: Biz Horasan’dan geldik, eğer sizi rahatsız edeceksek, Horasanımıza geri dönelim, diyen bir insandır. Dersimliler kim ne derse desin Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlıdırlar.” 16 Şubat 2020 Aydınlık

***

Psikiyatr Dr. Arslanoğlu yazdı: Kılıçdaroğlu Seyit Rıza’nın ruh ikizidir!

(...)

Tekrar eskiye dönüp devam edelim. Bianet’in 18 Mayıs 2010 tarihli haberinde, Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı seçilmesinden bir hafta önce Aksiyon dergisine verdiği geniş röportajın özeti yer alıyor. ‘Eşkiya Torunu Bir Lider Adayı’ başlığı altında sürmanşet: ‘Dersimli Kureyşanlı Aşireti’nden gelen, büyük büyük dedesi Osmanlı’da eşkiyalık yapmış, AKP’li rakiplerini açıkladığı dosyalarla istifa etmek zorunda bırakan Kılıçdaroğlu Deniz Baykal’dan çok farklı bir portre çiziyor.’ ‘Kureyşanlılar’ adının özel vurgulanması da Dersim İsyanı’na bir göndermedir, arada saptayalım. (…)

“O dönem saldırganlığının zirvesindeki FETÖ’nün önde gelen dergisi acaba neden CHP Genel Başkan Adayı’yla bu kadar sempatik bir röportaj yapıyor, adeta muhalif bir yayın gibi uzun uzun Kılıçdaroğlu’nun dosyalar açıklayarak istifa ettirdiği AKP’li yetkililerden bahsediyor? Son derece tuhaf!

“Sizde de dedelik var mı?’ sorusuna, ‘Ailede var, ama ben bu işi yapmıyorum’ diye cevap veriyor Kılıçdaroğlu.

“Yine çok ilginç bir cümle: ‘Hayatımda hiçbir göreve talip olmadım, görevler bana geldi.’ Bu sözü istediğiniz gibi yorumlayabilir, örneğin şöyle diyebilirsiniz: Kılıçdaroğlu’nun hiçbir zaman bir ideolojisi, öz misyonu olmamış, onu sürekli bir şeylerle görevlendirmişler. Bu büyük ölçüde doğrudur, ancak başka bir şeye dikkat çekmek isterim. Bu duruş ve bu cümle bire bir Seyit Rıza duruşudur, Seyit Rıza söylemidir." 17 Şubat 2020 Veryansın Tv (Psikaytr Dr. yazar Kaan Arslanoğlu'nun yazısı)

Telegram Haber'in soruları:

Kılıçdaroğlu kendisini "Kuvvacı" olarak ilan ettiğine göre; peki Seyit Rıza da Kılıçdaroğlu gibi Kuvvacı mıydı? 

Kureyşan Aşiretinden 'Kuvvacı' çıkmış mıdır? Varsa kimlerdir?  

Dip not: Bu aralar CHP'lilere bir şeyler oldu! Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar! CHP tepe yönetimi bir yana; bazı belediye başkanları panik halindeler! Ne dersiniz; Ağustos sıcağından korkuyor olabilirler mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.