Japonya, Tokai 2 Nükleer Santrali'ni durdurma kararı aldı

Japonya, Tokai 2 Nükleer Santrali'ni durdurma kararı aldı

2022 yılında açılması planlanan Japonya'nın Ibaraki prefektörlüğünde yer alan Tokai 2 Nükleer Santrali'ne, Ibaraki'de yer alan Mito Bölge Mahkemesi'nden darbe geldi.

A+A-

Japonya'nın Ibaraki prefektörlüğünde yer alan Mito Bölge Mahkemesi, 2011 yılında ülkede yaşanan deprem sonucu otomatik bir şekilde kapanan ve 2022 yılında açılması planlanan Ibaraki'de yer alan Tokai 2 Nükleer Santrali'ni güvenlik kaygıları nedeniyle durdurma kararı aldı.
Japonya'da 2011 yılında yaşanan deprem sonucu otomatik bir şekilde kapanan ve 2022 yılında açılması planlanan Japonya'nın Ibaraki prefektörlüğünde yer alan Tokai 2 Nükleer Santrali'ne, Ibaraki'de yer alan Mito Bölge Mahkemesi'nden darbe geldi. Ibaraki ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar tarafından, Santralin Operatörü olan Japonya Atomik Güç Şirketi'nin (JAPC) faaliyetini durdurmasını talep eden bir hukuk davası açılmasının ardından Bölge Mahkemesi, 1978 yılında inşa edilen Tokai 2'nin güvenlik kaygıları nedeniyle durdurulmasına karar verdi.
Öte yandan JAPC, Fukuşima felaketine yol açan 2011 depreminde Tokai 2'nin kaynar su reaktörünün dış gücünü kaybetmesi ve otomatik olarak kapanması sonrasında Nükleer Santrali yeniden başlatmak için 2014 yılında Japonya'nın Nükleer Düzenleme Kurumu'na başvurmuştu. Başvurunun ardından Tokai 2'nin ise 2022 yılında tekrardan açılması planlanıyordu.
Santral, 1978 yılında inşa edilmiş ve Japon yönetmeliklerine göre 40 yıllık ticari faaliyetin ardından hizmetten çıkarılmıştı. Bununla birlikte Reaktör, ülkenin nükleer gözlemcileri tarafından onaylanması halinde 20 yıl daha çalışma hakkına sahip. Fakat yerel basında yer alan haberlerde JAPC'nin, Fukuşima nükleer felaketinin ardından belirlenen daha katı düzenlemeleri karşılamak için kurumu güncelleştiriyordu. Aynı zamanda firma, uzatma onayını aldıktan sonra 2022 Aralık ayına kadar Tokai 2 tesisini yeniden başlatmayı planlıyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.