İzmir'deki 'DEVA'cılar, bir türlü partilerinin açılımını öğrenemediler!

İzmir'deki 'DEVA'cılar, bir türlü partilerinin açılımını öğrenemediler!

DEVA Partisi ülke genelinde yükselişte olabilir... Fakat, İzmir'deki manzaraya bakıldığında bir arpa boyu yol aldığı konuşulmuyor! 

A+A-

DEVA...

Açılımı: Demokrasi ve Atılım Partisi...

Ali Babacan tarafından yaklaşık bir yıl önce kurulmuştu DEVA... Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisinin Genel Başkanı...

Babacan, açıklamalarında; sosyal medya YouTube üzerinden yaptığı bir paylaşım videosunun 24 saat içinde yaklaşık 1.5 milyon kişi tarafından izlendiğini belirtiyor, yaygın medyanın da partisine gerekli ölçüde yer vermediğinden şikayet ediyordu...

Siyaset, bir şekilde insana dokunma sanatıdır!

Sosyal medya siyasi partiler içinde çok önemli iletişim kurma aracı... Temsil, bir siyasi parti genel başkanının Twitter üzerinden yaptığı minik bir açıklama, anında yüzlerce binlerce internet haber sitesinde haber olabiliyor...

Sosyal medya aynı zamanda parti il ve ilçe başkanlıklarının üyelerine kısa sürede ulaşabilmelerinde de önemli bir araç...

Ali Babacan'ın partisi DEVA İzmir halkından ne denli karşılık görüyordur bu tarafı farklı bir konu olsa da "görünen köy kılavuz istemez" hesabı, İzmir'deki DEVA'cıların partilerinin isminin açılımında hala sıkıntı çektikleri gözleniyor!

Bilindiği üzere; İzmir DEVA İl Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeline koydukları çelenkle ilk defa partilerinin isminin açılımını yanlış yazarak haber olmuşlardı...

elfhnvpwkaamsls.jpg

5f9bc64460d45.jpg

Görünen o ki; İzmir'deki DEVA'cılarda partilerinin isim açılımı konusundaki sıkıntılar devam ediyor!

DEVA İzmir İl Başkanlığı'nın dışında, DEVA Karabağlar İlçe Başkanlığı da partilerinin isim açılımı üzerinden yeni bir skandala daha imza attıkları görüldü!

3516.jpg

Karabağlar DEVA İlçe Başkanlığı, açtıkları sosyal medya Instagram hesabında partilerinin adını "demokratikveatilimpartisiizmir" şeklinde yazmayı uygun bulmuşlar!

Bir şekilde (DEVA) Demokrasi ve Atılım Partisi'nin adı, "Demokratik ve Atılım Partisi"ne dönüştürülmüş!

İlginç olan; DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın YouTube de paylaştığı bir video 24 saatte 1.5 milyon takipçiye ulaşırken; İzmir DEVA İl Başkanlığı'nın Instagram takipçilerinin sayısı BİN rakamını dahi bulamamış! 

111111.png

Basit bir parmak hesabıyla; İzmir'in 30 ilçesi bulunuyor... DEVA İzmir'de 30 ilçede de örgütlü olduğuna göre; 30 ilçede 30 yönetici varsayıldığında; 900  takipçi etmez mi?

DEVA İzmir'in an itibariyle 899 takipçisi bulunuyor! Peki, bu il ve ilçe yöneticilerinin eşleri, çocukları, yakınları, partilerine kazandırdıkları üyeler yok mudur?

Bakın, DEVA Karabağlar İlçeyi DEVA İzmir İl Başkanlığı da takip ediyor...

111.png

Karabağlar... İzmir'in Konak'tan sonra (Belki de birinci) nüfus bakımından 2. büyük ilçesi... Karabağlar DEVA'yı 389 kişi takip ediyor...

İl Başkanlığının 30 ilçedeki 899 takipçisi sayısına oranladığınızda; DEVA Karabağlar İlçe, DEVA İzmir İl Başkanlığı'ndan çok daha iyi durumda!

Karabağlar'daki DEVA'cılar partilerinin açılımını yanlış yazmış olsalar bile; sosyal medya Instagram'da DEVA İzmir İl Başkanlığı'ndan fersah fersah önde olduklarını söyleyebilirsiniz!

Öte yandan, İzmir'de DEVA isminin yok denecek kadar az oluşunda İl Başkanı Seda Kaya Ösen ve yönetiminin bir payı olabilir mi?

Partisi adına; Ösen ve yönetimi, İzmir düzleminde gerekli ve özenli siyasi çalışmalar yürütmüyor mu?

İzmir ilçeleri arasında DEVA'nın tek ses getirdiği ilçe Kiraz oldu! Nasıl mı? İlçe başkanı ve yöneticileri toplantı yaparlarken baskına uğradılar, Covid 19 sosyal mesafe kurallarını çiğnemekten ceza yediler! Neden mi? DEVA Kiraz İlçe Başkanlığının şimdiden yerel seçimlere hazırlandığı ve belediye başkanlığını kazanmak için de düğmeye bastığını Kiraz'da duymayan kalmadı da ondan!

seda-kaya-osen.jpg

Siyaset kulislerinde konuşulanlar arasında; İl Başkanı Seda Kaya Ösen'in sağlıklı il yönetimini oluşturamadığı, teşkilatlanmayı iyi yapamadığı,  yönetiminden 10 kişinin ve Konak İlçe Başkanın da istifa ettiği, bazı ilçe başkanlarının da istifalarının ceplerinde olduğu belirtiliyor...

İzmir siyaset duayenleri de; İl Başkanı Ösen hakkında öylesine ilginç tespitlerde bulunuyorlar ki; Ösen'in bir Çeşme ve yat turu tutkunu olduğunu, yazın gelmesiyle birlikte de bu tutkuların DEVA İzmir adına handikap oluşturacağını konuşuyorlar! 

DEVA Partisi ülke genelinde yükselişte olabilir... Fakat, İzmir'deki manzaraya bakıldığında bir arpa boyu yol aldığı konuşulmuyor! 

Ne dersiniz DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, "Andımız" konusunda harcadığı enerjinin yüzde birini de İzmir'de partisinin teşkilatlanması için harcar mı? 

Köyün görünen şekli bu da...

Kılavuz mu?   

  

 

   

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.