İzmir'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı

İzmir'de "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı

İzmir'de, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında 9 ilden vali, vali yardımcıları, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının katılımıyla "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı.

A+A-

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy: "Seçim halkımızın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve sorumluluk alanımızın dışındadır"
"Elbette ki propaganda döneminde alacağımız tedbirlerden dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir"

İzmir'de, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında 9 ilden vali, vali yardımcıları, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarının katılımıyla "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı" yapıldı.

Bakan Yardımcısı Ersoy, Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüz yılına girilirken çok önemli ve hassas bir seçime gidildiğini belirtti.

Toplantıda bugüne kadar gerçekleşen seçim uygulamalarının gözden geçirileceğini ve seçim hazırlıklarının konuşulacağını ifade eden Ersoy, "Bu seçim bizim için ne kadar önemliyse sanki bizden daha fazla uluslararası toplum ve kamuoyu için de çok önemli. Onlar da bizim kadar heyecanlı, bizim kadar dikkatli bu süreçleri takip ediyorlar." dedi.

- "Seçim halkımızın seçimidir"

İçişleri Bakanlığı olarak bugüne kadar tüm seçimlerde üzerlerine düşen sorumluğu yerine getirdiklerini ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:

"Aynı hassasiyetle bunu bugüne kadarki tecrübelerimizden de istifade ederek büyük bir dikkat ve özenle bu seçimde de üzerimize aldığımız sorumluluğu hep birlikte idrak edeceğiz inşallah. Bakanlık olarak pozisyonumuz açık ve net. Seçim halkımızın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları Bakanlık olarak bizim görev ve sorumluluk alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde herhangi bir aksiliğe, herhangi bir aksaklığa veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır."

- "Siber suçlar için birimler görev başında olacak"

Propaganda döneminin ramazan ayına denk geldiğini, bu nedenle miting ve diğer faaliyetlere ilave olarak iftar ve sahur programlarının da olacağını hatırlatan Ersoy, şunları söyledi:

"Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis edilmek maksadıyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provokasyonların ve dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır. Elbette ki propaganda döneminde alacağımız tedbirlerden dikkat edeceğimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Bu kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir."

Ersoy, kampanya döneminde toplantılarda, mitinglerde güvenlik tedbirlerini alırken, alınan tedbirleri dışarıdan izleyip kontrol edecek ve "üçüncü göz" olarak nitelendirilecek mekanizmalar, birimler de oluşturacaklarını aktardı.

- "18 yaşından küçüklerin materyal dağıtmasına izin verilmeyecek"

Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali dağıtmasına, afiş asmasına izin vermeyeceklerini bildiren Ersoy, "Küçücük çocukların ellerinde siyasi parti broşürü tutuşturulup, tanımadıkları insanların evine, kapısına yollanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Seçim günü

Ersoy, seçim günü emniyet, jandarma, Sahil Güvenlik, güvenlik korucular, geçici güvenlik korucularıyla birlikte toplam 601 bin 251 personelin görev başında olacağını söyledi.

Seçim günü üzerinde silah bulunan, propaganda etkisi olan rozet, amblem bulunduran kişilerin sandıkların bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyeceğini belirten Ersoy, güvenlik kameraları ve aydınlatma konusunun hassasiyet gösterecekleri konuların başında geldiğini, mevcut güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmasına, oy torbalarının depolanacağı yerlerin aydınlatılmasına ilişkin tedbirleri de gözden geçireceklerini bildirdi.

Seçimlerde en önemli konunun hukuk olduğunu vurgulayan Ersoy, "Hukuk anlamında yapılacak hiçbir ihlalin de telafisi yoktur. Dolayısıyla biz merkezden Yüksek Seçim Kurulu ile sürekli istişare halinde olacağız ve tüm genelgeleri sizlerle paylaşacağız. 'Ben çok iyi biliyorum. Ben bu işi yıllarca yaptım. Ömrüm bu işleri yapmakla geçti.' dediğimiz an yanılgıya düşeceğimiz andır." dedi.

Toplantıya, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan, İzmir, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak valileri, il emniyet müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.