İzmir'de Çiğli Tramvayı'nın ilk test sürüşü yapıldı

İzmir'de Çiğli Tramvayı'nın ilk test sürüşü yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı'nda, test sürüşlerine başlandı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çiğli Tramvayı'nda, test sürüşlerine başlandı.

İZBAN'ın Karşıyaka ilçesinde bulunan atölye binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yapım çalışmaları tamamlanan hatla ilgili Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon'dan bilgi aldı.

Soyer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada firmaya 17 Aralık 2020'de yer teslimi yapıldığını, mayısa kadar süresi bulunan çalışmaların planlanandan erken tamamlandığını belirtti.

Çok mutlu olduklarını söyleyen Soyer, "Bunu yeni yılın armağanı olarak İzmir'e vermek istedik. Arkadaşlarım bugüne yetiştirmeyi başardılar. Tam güzergah üzerinde tur atacak hale getirdiler. Belki onlarca yıl bu güzergahta yaşayan insanlara konfor, rahatlık, estetik sunacak bu hat, bugün ilk defa kendini göstermiş oldu. Raylı sistemler estetik, konforlu, ucuz ve temiz ulaşım sunuyor. Bizim ulaşımdaki temel tercihimiz lastik tekerleklileri bir tarafa bırakmak ve raylı sistemleri çok daha etkin, yaygın hale getirmek" dedi.

Soyer, tören öncesi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile görüştüğünü de ifade ederek, "Yeni tramvay araçlarının alım süreciyle ilgili ihale sürecimiz vardı. Bunun için yurt dışı finansman kullanmamız gerekiyordu. Onunla ilgili bakanlık izni vermiş. Yeni araç alımıyla ilgili engel kalmadı. Hükümetimiz yurt dışından finansman kullanmamıza onay verdi. Hamza Bey'e yaptığı girişim ve aldığı sonuç için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Açıklamaların ardından Soyer ve basın mensupları, ilk test sürüşüne katıldı.

Çiğli Tramvay hattının temeli 2021 yılının Şubat ayında atıldı. Yaklaşık 2 milyar liraya mal olan hat, 11 kilometre uzunluk ve 14 istasyondan oluşuyor. Tramvay hattı, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Ata Sanayi Bölgesi, Çiğli Devlet Hastanesi ve Katip Çelebi Üniversitesi gibi kent kuzey kesiminin yoğun akslarında hizmet verecek.

aa-20221230-29871822-29871821-izmirde-cigli-tramvayinin-ilk-test-surusu-yapildi.jpg

aa-20221230-29871822-29871820-izmirde-cigli-tramvayinin-ilk-test-surusu-yapildi.jpg

aa-20221230-29871822-29871819-izmirde-cigli-tramvayinin-ilk-test-surusu-yapildi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.