İzmir Büyükşehir'in İZDOĞA şirketi, iki ihalede 50 Ton sabunu Trabzon'dan İzmir'e getirmeyi başardı!

İzmir Büyükşehir'in İZDOĞA şirketi, iki ihalede 50 Ton sabunu Trabzon'dan İzmir'e getirmeyi başardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDOĞA şirketinin asli görevleri arasında "sabun", banyo ve el "havlu"su bulmakta yer alıyor mu?

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin asli işi çevre ve atıklar olan şirketi İZDOĞA'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi Satın Alma Dairesi Başkanlığına tiyatro gösterilerinde görev alan "FİGÜRAN" temin ettiğini geçtiğimiz hafta "İzBB'nin İZDOĞA şirketi, 'ATIK'lardan başka SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI'na "FİGÜRAN" bile toplamış! İzBB'nin İZDOĞA şirketi, 'ATIK'lardan başka SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI'na "FİGÜRAN" bile toplamış!" başlıklı haberimizle duyurmuştuk...

ihale.com.tr veri tabanından elde ettiğimiz yeni ihale sonuç belgesine göre; meğer İZDOĞA, FİGÜRAN temin etme işini geçtiğimiz yılda gerçekleştirmiş!

İlginç olan, İZDOĞA, aynı tiyatro oyunu için bu seneki FİGÜRAN temin etme işini de önceki yıla oranla 4 Bin 156 Lira 14 Kuruş daha TENZİLATLI halletmiş! 

İşte belgeleri: 

stadyum23.jpg

stadyum24.jpg

İZDOĞA film ve belgesel çekmeye de başlamış!

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; İZDOĞA şirketi İzmir'in çevre ve atık sorunlarına çözüm üretmek adına faaliyete geçirilmiş İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi...

Peki, bu sabun ve el, banyo havlusu temini ihaleleri neyin nesi oluyor? 

İZDOĞA şirketi, İzmir Büyükşehir'in amiyane tabirle "ANGARYA" işlerini görmek için faaliyettedir?

30 Binin belki de üstünde personeli olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal olarak personeline sabun da el, banyo havlusu da dağıtacaktır... Bunda da en ufak bir beis yok... 

Temsil, İZBETON, İZTARIM, İZELMAN vb. gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde çalışanlara sabun ve havlu temini ve dağıtım işi, İZDOĞA şirketi üzerinden yaptırılması ne derece doğru bir belediyecilik anlayışıdır? İzmir Büyükşehir Belediyesinin Satın Alma Daire Başkanlığı, Müdürlüğü ne iş yapıyor? Bu birimlerin başındakiler, sabun ve havlu ihalesine çıkmaktan kaçıyorlar mı? 

Mesela, İZDOĞA'cılar, iki ihalede satın aldıkları bu 50 TON sabunu nerede depolamışlardır? Malumunuz; fareler kemirgen hayvanlardır... Sabun da gördüler mi... Hele bir de 3-5 kiloluk minik keten çuvalların içindeyse... Siz o zaman seyreyleyin farelerin sabunları nasıl kemirdiğini!

Bakın, ihale belgeleri aşağıda... Az buz değil... 50 TON sabundan söz ediyoruz... Depolaması da dağıtımı da kolay bir iş değil... 

stadyum17.jpg

stadyum18.jpg

Şimdi, 50 TON sabunu personele dağıttığınıza göre; personel de sabunu aldığı gibi banyoya koşacak! 

İşte bu vaziyet karşısında da İZDOĞA'cılar çözüm buluyorlar ve Trabzon sabunu ile yıkanan İzmir Büyükşehir Belediyesi personeline Denizli havlusu dağıtıyor!   

Ne yani personel köpüklü mü kalacaktı?

Öte yandan İZDOĞA şirketi, bilumum belgesel ve film çekimi işlerine de el atmış! Zaten başkan Soyer de Afyon'dan İzmir'e başlatılacak olan 9 Eylül yürüyüşün de çekimlerinin İZDOĞA'cılar tarafından yapılacağını dün sabah katıldığı bir tv'de açıklamış!

Belgesel mi? 

Bir sonraki ihale haberimizle geliyor...

Ne hoş değil mi; Trabzon sabunu ile yıkanıp, Denizli havlusu ile kurulanmak???!!!

İyi ki İzBB'in İZDOĞA şirketi var, yoksa personel nasıl kirden, pastan arınacaktı? 

stadyum19.jpg

Not: İZDOĞA-Mensan alışverişi yargıya mı taşınıyor? Yakında Telegram Haber'de....

  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.