İZFAŞ'tan büyük ayıp! ABD'nin 500 bin dolarla fonladığı gazetecinin sitesine 50 bin liralık banner reklamı...

İZFAŞ'tan büyük ayıp! ABD'nin 500 bin dolarla fonladığı gazetecinin sitesine 50 bin liralık banner reklamı...

ABD tarafından 'Fon'lanan gazeteci Ruşen Çakır'a, İZFAŞ'ta aylığı 8.5 Bin TL'ye gelen adrese teslim ihale ile banner reklamı vermiş! Telegram Haber olarak, İZFAŞ'ın verdiği bu küçük ihale rakamı ile gazeteci Çakır'ın karizmasını çizdiğini düşünüyoruz...

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir Fuarcılık A.Ş. (İZFAŞ) kuruluşu, bu yılki reklamlarında İzmirli haber sitelerini tercih etmediği ortaya çıktı!

Geçtiğimiz yıl İzmir'deki haber sitelerine aylığı en az 5-6 bin TL üzerinden adrese teslim ihalelerle reklam veren İZFAŞ'ın, bu yıl 6 aylık banner reklammı için ABD'den fonlu gazeteci Ruşen Çakır'ın medyascope.tv adlı sitesini tercih ettiği görüldü! 

İZFAŞ'ın günlüğü 276 liraya, aylığı 8.475 TL'ye gelen, 6 aylık 50 Bin 850 TL'lik adrese teslim ihaleyi, ABD tarafından 500 bin dolar fonlandığı ortaya çıkan Ruşen Çakır'ın sitesine banner reklamı vermesini gerçekten insafsızlık olarak yorumluyoruz!

İZFAŞ'çılar bir yanda 500 bin dolarla fonlanana 50 bin TL'lik ihale vererek reklamınızı yaptırmaya kalkışmanız; biraz ayıp düşmedi mi?

Ruşen Çakır gibi namını dünyaya salmış bir gazetecinin sitesine 50 bin liralık reklam vermekle; hem o gazetecinin hem de sitesinin karizmasını çizmiş olmadınız mı? Verecekseniz verin aslanlar gibi 500 bin TL'lik ihale ki; alana da yarasın bu iş!

Aklınızda bulunsun; bundan sonra en az Ruşen Çakır kadar ABD tarafından da sevilen, fonlanan gazetecilerin sitelerine reklam verecekseniz; İzmir'deki sitelere verdiğiniz rakamlarla bir tutmayınız adrese teslim ihaleleri! Bak ondan sonra gönül koymaya falan kalkarlar, en iyisi mi biz şimdiden hatırlatıvermiş olalım!

Ruşen Çakır, 16 yıl öncesinde Washington'dan Vatan gazetesine bildirdiği dönemde; Pentagon'dan fonlanan gazetecileri haberleştirmiş, aralarında bulunan 4 Türk gazeteciye de şöyle seslenmişti: "Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor. Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar. Kendilerini acındırmaya çalışmayı bırakıp böyle onurlu bir yol seçerlerse Türkiye'ye bir yararları olur."

Şİmdi; Ruşen Çakır 16 yıl önce "Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor." bu lafları ediyor... Ardından da "Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar." bunları ediyor... Peki, ABD'den 500 bin dolar fonlandığı ortaya çıkan Ruşen Çakır, kamuoyundan özür dileyip gazetecilik mesleğini bıraktı mı? 

Anadolu insanı "büyük lokma yut, büyük laf etme" der... 

Daha fazla söze gerek var mı? Ruşen Çakır, kendi ettiği lafların altında mı kaldı bu durumda; yoksa üstüne mi çıktı?

1627121839-8bc05d.jpeg

adsiz8.jpg

Ne hoş bir ihale değil mi? Giren bir... Çıkan bir... Eşittir: 50.850 TL.

İlginç olan; Ruşen Çakır, 16 yıl önce ABD tarafından fonlanan Türk gazetecileri Washington'dan bildirip manşet yaparken, yazılı basından internete düştüğünde kendisini fonlayacak ABD'li kapıları kapatmamış ya da yedeğe almış olması!

Eh... Ruşen Çakır'ı İZFAŞ'ta 6 aylık fonlamış çok görmeyelim! Öyle değil mi? 

İZFAŞ'çılar, Ruşen Çakır'a 6 aylık ihale rakamını da pek hoş ayarlamış... 50 Bin 850 TL... Aylığı da 8 Bin 475 Liraya tekamül ediyor... Yani 8 Bin 500 TL dedirtmiyor! Maşallah, mübarek İZFAŞ'çılar ihalenin aylık rakamını da marketlerdeki etiket fiyatları gibi denk düşürmüşler!

Ruşen Çakır'daki bu ihale başarısının sadece İZFAŞ'la sınırlı kalmasını beklemiyor; İzmir Büyükşehir'de reklam verecek daha nice şirketlerin bulunduğunu hatırlatıyoruz!

Hazır İZFAŞ'la ayağınızı İzmir'e de soktuğunuza göre gazeteci Ruşen Çakır, bundan sonra verilecek ihalelerin lütfen zamanlamasının 6 aylık değil, minimum 1 yıllık olmasını, rakamlarının da böylesine çiğdem çekirdek tarifesinden olmamasına dikkat etmenizi istirham ediyoruz!

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.