İZDOĞA'cılar tedarikçi şirketlerin stoklarındaki sabun kadar mı ihaleye çıktılar?

İZDOĞA'cılar tedarikçi şirketlerin stoklarındaki sabun kadar mı ihaleye çıktılar?

İZDOĞA'nın Trabzon'un Ortahisar ilçesinden tedarikçi şirketlerden ihale usulü satın aldığı 50 Ton 628 Kg sabunların Bakanlık'tan "GÜVENİLİR ÜRÜN" belgesi var mıdır? Trabzon'dan alınan sabunların içinde kansorejen maddeler var mıdır?

A+A-

Ne diyordu CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 2019 yerel seçimleri propagandalarında: "Belediyecilik bizim işimizdir!"

Ne diyordu dönemim CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır: "Biz, belediye başkanlarının yaptıkları işlere karışmıyoruz!"

Bu önemli iki CHP'li siyasetçi özelinde CHP Genel Merkez yönetimi ile (Sistemleri çerçevesinde) atadıkları belediye başkanlarına nasıl baktıklarını itiraf ediyorlar! Birisi gaz veriyor, diğeri de "salıyoruz çayıra mevlâ kayıra" edebiyatı yapıyor! 

İşte bu bakış felsefesi de CHP'yi yönetenlerin kafalarında olduğu sürece, CHP'li belediyelerde yolsuzluk, rüşvet vb. iddia haberlerinin ardı arkası kesilir mi? Kesilmez tabii ki...

"İzmir Büyükşehir'in İZDOĞA şirketi, iki ihalede 50 Ton sabunu Trabzon'dan İzmir'e getirmeyi başardı!" İzmir Büyükşehir'in İZDOĞA şirketi, iki ihalede 50 Ton sabunu Trabzon'dan İzmir'e getirmeyi başardı! başlıklı haberimizde, İzBB'nin İZDOĞA şirketinin sabun tedarik edip, İzBB işçilerine dağıtıyor oluşunu haberleştirmiştik... 

Tüm haberlerimize olduğu gibi İZDOĞA'cılar bu haberimiz içinde cevap haklarını kullanmadılar!

Temsil, "Siz biliyor musunuz; biz bu 50 Ton 628 Kg sabunu bulabilmek için taa Trabzon'un Ortahisar ilçesini karış karış gezdiğimizi?" diyebilirlerdi... Yetmedi, "Biz bu sabunları alabilmek için öyle bir Teknik Şartname koyduk ki; bir tek Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki BAŞSU ve BAŞSUTEM şirketleri uyabildiler!" diye açıklama da gönderebilirdiler... Öyle değil mi?

bassu2.jpg

Gelelim şimdi turpun harman olduğu yere!

Bir kere; İZDOĞA'cılar alınacak olan sabunların KİLOGRAMINI nasıl belirleyip, İHALEYE koydular? 

1. İhalede temin edilen sabunların KİLOGRAMI 21 TON 24 KİLO! 

Niye 21 Ton 24 Kilogram?

Sabun alınacaksa ve de bu ihtiyaç "TON" bazında rakamlarla belirleniyorsa; 21 Tonu anladık... Peki, bu 24 kilogram neyin nesi oluyor?

stadyum17-001.jpg

İZDOĞA'cılara soralım bakalım; mesela İzmir Gıda Çarşısı'ndan bir şirket, deposunda  21 Ton sabunu olsa ve 24 Kg'lık sabunu olmasa; bu durumda ihaleye girebilme şansı var mıdır yok mudur? 

Hani derler ya "suyunu çıkardılar" o hesap, arkadaş bu nasıl bir ihaledir? Yoksa bu ihale Başsutem adlı Trabzon Ortahisar'daki şirketin deposundaki SABUNLARIN TONUNA, KİLOGRAMINA GÖRE Mİ AYARLANMIŞTIR? 

Peki, sabun ihalesi Teknik Şartnamesi'nde yer alan "Titandioksit" ve "Turpinal" maddeleri, KANSOREJEN riski taşıyorlar mıdır?

Bilindiği üzere; atadan, dededen devam eden ve dünyaca ünlü İzmir'in gururu asırlık bir sabun fabrikası var... Telegram Haber olarak, bu fabrikanın en yetkili üretim sorumlusuna (Kimyager), "ürettiğiniz sabunlarda Titandioksit, Turpinal adlı maddeler bulunuyor mu?" diye sorduk... Böyle bir maddeleri bırakın kullanmayı, fabrikanın kapısından içeriye sokmadıklarını aktardılar!

İzmirli sabun üreticileri ile yetinmedik... Ayvalık'ta, Kocaeli'nde ve en az ülke genelinde 6 tane fabrikası olan zeytinyağları ile ünlü o markanın üretim merkezindeki yetkiliye de "ürettiğiniz sabunlarda Titandioksit, Turpinal adlı maddeler bulunuyor mu?" diye sorduk... Bu dünyaca da ünlü markamızdan gelen yanıt, "Asla bizim ürünlerimizde bu maddeleri bulamazsınız" dedi ve ekledi: "İzBB'nin şirket yöneticileri, Trabzon'a kadar gidip sabun arayacaklarına, ticari rakibimiz de olsa neden İzmir'de burunlarının dibindeki fabrikadan sabun almazlar?" 

Bakar mısınız komediye! 17 saatlik yoldan gel İzmir'e, kap 21 Ton 24 Kg'lık sabun ihalesini!

Yetinmedik ve özellikle kozmetik (Krem vb.) ürünleri ile dünyaca ünlü markanın fabrikasına ulaşıp, üretim müdürü ile WhatsApp üzerinden Titandioksit ve Turpinal sorularımızı yönelttik ve "Bu maddelerden Titandioksit daha çok deri ve pvc sektöründe kullanılıyor. Sabun üretimimizde bu maddeleri kullanmıyoruz. AB ülkelerinden Fransa 2017 yılında Titandioksit maddesinin kullanımını tamamen yasakladı. Bizim sabunlarımızın temizleyici özelliği vardır. Bu maddeler ağartıcı özelliklere sahip olduğundan, insan derisinde tahrişlere yol açtığı kanser riski yarattığı bilinmektedir. Google'da yüzlerce haber ve makale var." yanıtlarını aldık. 

En ilginç yanıt yöresel bazda marka olan Ayvalık ve Edremit'teki sabun üreticilerinden geldi: "Bu maddeleri ilk defa duyuyoruz! Sabunlarımızı geleneksel yöntemlerle ve de kesinlikle zeytinyağından üretiyoruz. Palm yağını da İtalya'nın ekmeğe sürülen krem çikolatalarda kullanılmasını yasaklamasıyla duyduk."

Google, "Titandioksit nedir?" sorusunu yönelttik!  

Karşımıza bunlar çıktı: "TİTAN DİOKSİT
Titandioksit, oksijenle tepkimeye girmiş titanyum elementidir.

Ham titanyum dioksit, titanyum tetra klorun saflaştırılması yoluyla elde edilir. Titan dioksit, boya, suni deri, plastik vb. sektörlerde kullanılan en önemli beyaz pigment olarak kabul edilir. Ürünlerde beyazlık, parlaklık ve opaklık gibi özellikler vermek amacıyla kullanılmaktadır."

İlginç olan şu ki; tedarikçi Başsu ve Başsutem şirketleri "Titandioksit"in ne olduğunu biliyorlar mıdır? 

Şirketlerdeki isim güzelliğine bir bakar mısınız?

1. İhaleyi kazanan Trabzon Ortahisar ilçesindeki şirketin adı: BAŞSUTEM TEMİZLİK HİZMETLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

2. İhaleyi kazanan Trabzon Ortahisar ilçesindeki şirketin adı: BAŞSU TEMİZLİK HİZMETLERİ İNŞAAT NAKLİYE TURİZM VE GIDA SANAYİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

Bereket versin ki bu iki şirketin sahipleri aynı kişiler ve şirketlerinin cümle kapı noları aynı değil!

Belki de 2. şirket kurulurken ülkemizde kelime kıtlığı çıkmış olabilir... Bu yüzden de 2. şirket Başsu'nun dibine "T-E-M" harflerini eklemeyi unutmuş olabilirler! Neden olmasın?

2. İhaleye ilişkin Teknik Şartname içinde, 1. İhalenin Teknik Şartnamesi "kopyala yapıştır" tekniği çoğaltılmıştır diyebilirsiniz! Sadece alınacak olan sabunların TONAJI ile KİLOGRAMLARI "tıpkısının aynısı" değil!

bassu3.jpg

2. İhale, 1. ihaleye oranlara daha TONAJLI olarak karşımıza çıktı: 29 Ton 604 Kilogram!

30 Ton değil! 31 Ton değil! 

1. İhalede olduğu gibi 2. ihalede de "küsurat" atma derdi yok! Nasıl ki 1. ihalenin Tonaj rakamının yanına 24 Kg'lık sabun iliştirilmişse; 2. ihalenin Tonaj rakamının yanına da bu defa 29 Tona yakışacak 604 Kg'lık sabun iliştirilmiş! 

İZDOĞA'cıların bu sabun ihtiyaç ihaleleri için Ton ve Kg'lık rakamları nasıl buldular bilemiyoruz ama; kesinlikle yıkana yıkana sabunları tüketecek olan İzBB personeli üzerinde derin ve çok ciddi araştırmalar yapmış olduğunu düşünüyoruz!

İZDOĞA'cılara bu aralar ne yapıyorsunuz diye sorsak, alır mıyız acaba bu cevabı: "İzBB personelinin 2023 yılı sabun tüketim ihtiyaçlarını karşılamak için TONAJ ve KİLOGRAM hesapları yapıyoruz!"

Neyse... Bir sonraki haberimizde bu şanslı sabun ihalecileri Başsu ve Başsutem şirketlerinin kimlere ait olduğunu, Ticaret Sicili Gazetesi belgeleri ile ihalelerdeki diğer ilginç detayları bulacaksınız diyoruz... 

stadyum18-001.jpg

Bu arada; sabunların kilosu 1. ihalede KDV'siz 5 Lira 62 Kuruşa, 2. ihalede de KDV'siz kilosu 16 Lira 53 Kuruşa denk geliyor!

Bizi izlemeye devam ediniz...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.