İZBETON, bu yıl 638 milyonluk ihalenin içini doldurmayı unuttu mu?

İZBETON, bu yıl 638 milyonluk ihalenin içini doldurmayı unuttu mu?

İZBB ve İZBETON arasındaki 638 milyonluk ihalenin içi dolu mu boş mu?

A+A-

izbetonaamamma.jpg

Yukarıdaki ihale İzBB şirketi İZBETON'un araç parkında karşılığı varsa; "İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SATINALMA DAİRE BAŞKANLIĞI HİZMET ALIMLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ" ile "İZBETON-İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BETON VE ASFALT ENERJİ ÜRETİM VE DAĞITIM TESİSLERİ SU KANALİZASYON TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ" arasında geçtiğimiz yılın Aralık ayında gerçekleştiriliyor!

Bu türden ihale işlerinin İCADI 2022 yılının Aralık ayına dayanıyor! Başka bir deyişle; İzBB Başkanı Mustafa Tunç Soyer ve dönemin İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya döneminde bu türden ihaleler icat edildi diyebilirsiniz!

Telegram Haber'in dışında bu ÇILGIN ihaleleri cesaret edip haberleştirebilecek başka bir yayın kuruluşu da maalesef çıkmadı! Ne hikmetse; İzmir'de kurulduğu günden beri yerelde muhalefette kalan Ak Partililer bile bu ihale düzeneğini ne görebildiler ne de görmek istediler!

47873-008.jpg

24 Ocak 2024 tarihli "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği! İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketi İZBETON arasında akıllara durgunluk getirecek ihale trafiği!" başlıklı bu haberimizde bir ilke dikkat çekerek İZBETON'un araç parkında, elinde bu araç ve iş makinaları var mı? sorusunu yöneltmiş ve bu ihale kapsamında 159 iş makinası ve aracı İZBETON'un nereden bulduğunu ve nasıl İzBB'ye kiraya verdiğini kamuoyunun haber alma özgürlüğüne sunmuşuz!

3 Ay sonra ihalenin içini doldurdular!

İZBETON, 3 ay sonra tıpkısının aynı bir ihaleye çıkarak, İzBB'ye kiraya verdiği araç ve iş makinalarını Altaş Grup şirketlerinden Çevlog'tan kiraladı!

Geçtiğimiz yıl bu şekilde ihalenin içi doldurulurken; KDV dahil İZBETON ve İzBB arasında 638 Milyondan sonuçlanan ihalenin içi bu yıl DOLDURULDU MU DOLDURULMADI MI?

Yoksa bu 638 Milyonluk ihalenin kökü naylon mu?

Hepsi ve daha fazlası gelecek haberimizde...

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.