İzBB'nin İztarım şirketi, Tarım Lisesi yeri dahi (TARLA) alınmadan 2 ay öncesinde "Mimari Projesi" için haleye çıkmış!

İzBB'nin İztarım şirketi, Tarım Lisesi yeri dahi (TARLA) alınmadan 2 ay öncesinde "Mimari Projesi" için haleye çıkmış!

Tunç Soyer ve ekibinin İzmir'deki "BELEDİYECİLİK" faaliyetlerine akıl sır erecek gibi değil!

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in (Proje bazında) son sığındığı limanın adı "Tarım Lisesi" olmuştu...

Kesin olarak söyleyebiliriz ki; sayın başkan Soyer bu işin reklamını da  öyle "karakılçık" buğdayı gibi, 1, 1.5 yıl sürdürmez, en azından 5-10 yıla yayar diye düşünüyoruz! (Fakat, işin gerçeği, bu gidişle Tarım Lisesinin temeli atmakta sanırım Soyer'den sonra gelecek olan başkana nasip olur diye düşünüyoruz!) 

Malumunuz; CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın tarihsel bir tespiti var: "Belediyecilik bizim işimizdir!" Aslında bu tarihi tespitin slogan yapılmasının ötesinde; hat sanatçılarına A4 ölçülerinde 135 gramlık kuşe kağıda yazdırılıp, gümüş çerçeve içinde birer birer CHP'li belediye başkanlarına hediye edilip, makam odalarının da baş köşelerine asmaları gerektiğini hem savunuyor, hem de öneriyoruz!

Tarım Lisesi karakılçık buğdayını gölge de bırakır mı?

Evet... İzBB başkanı Soyer İzmir'i "Aşkla" yöneteceğini koltuğu oturmadan, seçim çalışmaları döneminde açıklamıştı... Bu düşünceler ışığında da ekibi kurup kolları sıvamıştı... Soyer, 10 yıllık Seferihisar belediye başkanlığı döneminden İzBB'ye taşıdığı en önemli "hizmet" karakılçık buğdayı olmuştu... Soyer, aylarca karakılçık buğdayı anlatırken, İzmir'deki bilboardlarda karakılçık afişleri ile donatılmış, İzban'dan Metro'ya, Vapur'dan Otobüs duraklarına, kafanızı kaldırdığınız her noktada karşınıza karakılçık afişleri çıkmıştı...

Tarım Lisesi mevzusu sanırım geçtiğimiz yılın Aralık ayında İzBB Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelmiş, Ak Partili Komisyon Üyesi Fikret Mısırlı'nın İzBB'nin temel sorumluluğunda (Altyapı, ulaşım vb.) olan işlerle uğraşması gerektiği değerlendirmesi ile karşılaşmış ve bu lise nereye nasıl yapılacağına ilişkin alınmış bir karar var mı sorusu ile karşılaşmıştı!

İzBB, Mısırlı'nın sorularına yanıt verememiş, konuyu geçiştirmeye çalışmıştı... 

Şimdi... Soyer'e İzBB Başkanı olduğunu kim hatırlatacak? Soyer'e İzBB Başkanı olduğunu kim hatırlatacak? başlıklı haberimizde şunları yazmışız: "Hiç kusura bakmayınız sayın Soyer, şu 3.5 yıllık İzBB döneminizden İzmir halkının yararına bir projeniz var mı? İzmir'i Seferihisar'dan daha kötü yönettiğinizin farkında mısınız? Geldiğiniz günden bugüne sanırım 1500 parça İzBB'nin taşınmazlarını satışa çıkardınız... Sanırım 900'e yakınının satışı gerçekleştirildi... Peki, bu taşınmazların içinde Tarım Lisesi yapılacak arsa/arazi yok muydu? Vardı! Başka bir deyişle, Tarım Lisesi kurmak İzBB'nin görevi mi? Öncülük edin, MEB talebinizi değerlendirsin, İzmir Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptırsın... Sizin böyle bir talebiniz olduysa, MEB'te olumsuz yaklaştıysa buyurunuz açıklayınız..." 

Öncelikle başkan Soyer'e hatırlatalım: "BELEDİYELER KANUNLARLA YÖNETİLİR!" 

Öyle ben istediğimi yaparım, ben büyükşehir belediye başkanıyım vb. gibisinden lafların KANUNLAR karşısında hiç bir ehemmiyeti yoktur! 

Telegram Haber, tarihi bir skandalı daha ortaya çıkarıyor!

İzBB, doğmamış bebeğe don mu biçiyor?

Bırakın temelin atılmasını, "CENİN" halini dahi almamış Tarım Lisesi mevzusunun kapağını kaldıralım mı?

park79.png

İzBB, Tarım Lisesi yapmak için Urla belediyesinden bu 15.5 dönümlük tarlayı satın almak istiyor... Bu yönde 12 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Meclis toplantısında karar da alınıyor ve karar Urla belediyesine tebliği ediliyor... 

Urla belediyesi de İzBB'nin bu "TARLA" talebini olumlu karşılıyor ve 11 Milyon Kusur TL karşılığında devir etmeyi uygun buluyor. Karar Tarihi: 6 Eylül 2022

İşte belgesi: 

38535f6c-3f63-4ef9-9d59-7ef383bcd1e2-001.jpg

 

 

Haberimizi hazırladığımız an itibari ile henüz bu tarla Urla belediyesinden İzBB'ye devir olmuş değildi! Mantık olarak, İzBB bu tarlayı Urla belediyesine parasını ödemediği, üstüne devir almadığı sürece BU TARLA üzerinde bir işlem yapabilir mi?
KANUNEN de yapması mümkün olabilir mi?

Soruyoruz; 

Bu tarlanın (ADI ÜSTÜNDE ZATEN TARLA) 1/100 Binlik, 1/25 Binlik, 1/5 Binlik, 1/1000'lik imar durumu var mı?

Bu tarlanın üstünde "EĞİTİM ALANI" diye bir  imar "LEKE"si mevcut mu? 

Bu kadar skandalın üstüne kalkacaklar "Eh biz kardeşim buraya kamu yararına bir iş yapacağız" diyecekler!

İyi... Güzel...

Muz Cumhuriyeti mi bu ülke?

Sen daha bu tarlayı üstüne bile almamışken, sen nasıl kalkıp bu tarla için Bakanlıktan "KAMU YARARI KARARI" (çıkartabileceksin) nasıl alabileceksin? Önce bunları hallet, hele bir KAMU YARARI kararı çıkar da ondan sonra ne yapacaksan yap! 

Ortada fol yok yumurta yok... Adama demezler mi eniştem beni niye öptü!

Bu nasıl belediyeciliktir ey sayın Soyer?

Peki, ne mi yapmışlar?

Kalkmışlar bu tarla için "İZMİR TARIM OKULU UYGULAMA MİMARİ PROJELERİ VE YAPIM İŞİ İHALESİNE ESAS TEKNİK DOKÜMANLARIN HAZIRLANMASI İŞİ HİZMET ALIMI" ihalesine çıkmışlar!

Ne zaman mı?

Daha bu TARLANIN alınması için Meclis kararı bile çıkmadan önce!

Güler misiniz ağlar mısınız şu İzmir'in kimin ellerine bırakıldığına! Güler misiniz ağlar mısınız şu İzmir'in Aşkla yönetiliyor oluşuna???!!!

Alın size ihale belgesi:

bodrum-002.jpgBiz falanca tarlaya Tarım Lisesi yapacağız diye 8 Ağustos 2022 günü İzBB meclisinden karar çıkıyor, çıkan karara Urla belediyesi de 6 Eylül 2022 oturumunda olumlu yanıt veriyor... İzBB'nin İztarım şirketi de bu tarlanın üstünde bunlar "İZMİR TARIM OKULU UYGULAMA MİMARİ PROJELERİ VE YAPIM İŞİ İHALESİNE ESAS TEKNİK DOKÜMANLARIN HAZIRLANMASI İŞİ HİZMET ALIMI" yapılsın diye 4 TEMMUZ 2022 GÜNÜ İHALEYE çıkıyor! 

İztarım'cılara ihaleye çıkın diye kehanet mi geldi?

Dünyanın en önemli kehanet merkezleri arasında Claros yer almaktadır. (Menderes ilçesi Ahmetbeyli mahallesi) 

Kazılarda elde edilen yazılı bulgular arasında yeni yerleşim yeri arayan ve 100 büyükbaş hayvan bağışlayan göçerlere şu kehanet çıkar: "Denizden yola çıkın, domuzla balığın buluştuğu nokta yeni vatanınızdır!"

4 Bin yıl önce o göçerler yeni vatanlarını bulmuşlar mıdır orası bilinmez ama, İztarım'cılar bırakın yerin dahi alınıp alınmadığını, Meclis'ten kararı bile çıkmadan Tarım Lisesi'nin "İZMİR TARIM OKULU UYGULAMA MİMARİ PROJELERİ VE YAPIM İŞİ İHALESİNE" çıkmayı başarmışlar! (Belgesi yukarıda) 

Bereket versin Aziz Nesin yaşamıyor! 

Yahu kardeşim, sizler de bu kafalar olduğu sürece inanın rahmeti Aziz Nesin'e bile saç baş yoldurturdunuz! Rahmetliye; yazarlığı bile bıraktırırdınız! 

Zaten İzmir'i Lunaparka, belediyeciliği de çocuk oyuncağına çevirdiniz ya... 

Bakalım bu işleri nereye ve hangi tarihe kadar AŞKLA sürdürebileceksiniz???!!!

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.