İzBB'nin acar medyacıları, Gaziemir Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı dahi bitmeden açılışını duyurmuşlar!

İzBB'nin acar medyacıları, Gaziemir Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı dahi bitmeden açılışını duyurmuşlar!

İzBB'nin acar medyacıları, Haziran 2023 ayında "GAZİEMİR GENÇLİK MERKEZİ BİNASI TAMAMLAMA İNŞAATI İŞİ" 2. ihalesi sonuçlanan ve 42 Milyona bitecek olan Gaziemir Gençlik Merkezi'ni, Mart 2023 ayında 6.5 Milyona bitirdiler ve Mayıs'ta açılışını duyurdular!

A+A-

Gaziemir Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak

3 Mart 2023 Cuma

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında bulunan Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yapımı hızla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi'nin ortak hizmet projesi olan Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatleri arasında bulunan Gençlik Merkezi Mayıs ayında açılacak. Yaklaşık 6,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yüzde maliyetinin yüzde 70’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Merkez, gençlerin kişisel ve entelektüel gelişimlerini desteklemenin yanı sıra beceri kazanmalarına katkı sunacak.
 
Gaziemir için eşsiz bir merkez
3 bin metrekare kapalı alana sahip merkez yabancı dil eğitimi, robotik kodlama, e-spor, sanal gerçeklik uygulamaları ile kütüphaneden oluşacak. Zengin basılı kaynaklarıyla kütüphane ve yabancı dil eğitimleri için kullanılacak dersliklerin olduğu ikinci katta bir de revir yer alacak. Gençlik Merkezi’nin 24 saat boyunca hizmet vermesi planlanıyor. https://www.izmir.bel.tr/tr/Haberler/gaziemir-genclik-merkezi-mayis-ta-acilacak/48038/156

İzBB medyacılarının servis ettiği haberi yayımlayan yüzlerce internet haber sitesinden bazıları: 

https://www.kanalben.com/izmir-haberleri/gaziemir-genclik-merkezi-mayista-acilacak-h608385.html
https://www.egetelgraf.com/haberler/yerel-yonetim-haberleri/gaziemir-genclik-merkezi-mayista-acilacak
https://www.yandas.com.tr/gaziemir-genclik-merkezi-mayista-acilacak/27208/
https://turkiyedenhaber.com/gaziemir-genclik-merkezi-mayista-acilacak/
https://kocaelipress.com/gaziemir-genclik-merkezi-mayista-acilacak/

Bu nasıl bir zaman kavramı?
İzBB'nin resmi web sitesinde 3 Mart 2023 tarihinde yayımlanan habere göre "Gaziemir Gençlik Merkezi" Mayıs 2023 tarihinde açılacak!

Öncelikle bu bülteni hazırlayan İzBB'deki gazetecileri kutluyoruz!
Her halde 8-9 tanesi bir araya gelip böylesine güzel bir haberi hazırlamışlardır!

3 Mart 2023'te servis edilen haberde " İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gaziemir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak." deniliyor... 

03032023-151942-0.jpg

Haberde hangi yılın Mayıs ayı belirtilmediği için, yazıldığı şekliyle Gaziemir Gençlik Merkezi an itibari ile 2 aydır faaliyette olması gerekiyor!

Haber, A'dan Z'ye yanlış bilgiler içeriyor!

İzBB'nin geçtiği bültende Gaziemir Gençlik Merkezi'nin 6.5 Milyon liralık yatırımla bitirileceği, ve bu rakamın da yüzde 70'nin İzBB tarafından karşılanacağı bildiriliyor!

Al sana gerçek rakamın belgesi: 

opera-anlik-goruntu-2023-07-24-132050-app-ihalepro-comb.pngBir kere; Gaziemir Gençlik Merkezi'nin "KABA İNŞAAT"ı için çıkılan 1. ihalenin rakamı bile KDV'siz 8.5 Milyon TL! 
İzBB'nin gazetecileri servis ettikleri bültende "Yaklaşık 6,5 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yüzde maliyetinin yüzde 70’i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor." diyorlar...
Servis edilen fotoğraflara ya da inşaatın o anki haline çıplak gözle baksanız bile; inşaatın 2023 Mayıs'ında bitirilmesi mümkün değil!

Peki, "Gaziemir Gençlik Merkezi’nin yüzde maliyetinin yüzde 70'i İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor" bu nasıl tespittir? "yüzde maliyetinin yüzde 70'i" ortada bir maliyet varsa, ve bu maliyetin de yüzde 70'ni İzBB karşılayacaksa; "İzBB, Gençlik Merkezi'nin maliyetinin yüzde 70'ni karşılıyor" der geçersiniz! Türkçenizi sevsinler!

Yalan yanlış haber servis edin de; ama, bu kadar da olmasın!

İzBB'nin Mart 2023 ayında geçtiği "Gaziemir Gençlik Merkezi Mayıs’ta açılacak" bu yalan haberi, bakalım yeni sonuçlanan "GAZİEMİR GENÇLİK MERKEZİ BİNASI TAMAMLAMA İNŞAATI İŞİ" ihalesi ile düzeltebilecekler mi?

opera-anlik-goruntu-2023-07-24-132153-app-ihalepro-comnn.png

Çıkılan ilk ihaledeki sözleşme süresine göre; Gaziemir Gençlik Merkezi'nin kaba inşaat ihalesini alan Ginsa şirketi, 17 Şubat 2023 günü inşaatın kabasını bitirmiş olmalı! (Görüldüğü gibi; son katın kabasını haber servise konulduğunda henüz bitirilememiş!) 

03032023-151954-0.jpg

İzBB medyacılarının 3 Mart 2023 tarihinde servis ettikleri haberdeki fotoları 2 Mart 2023 günü çektikleri varsayılsa bile; kaba inşaat bitmemiş görünüyor! 
İzBB medyacıları inşaatın tabelasını bile okumamış olmalılar ki;  kalkmışlar Gaziemir Gençlik Merkezi'nin Mayıs ayında açılacağını duyurmuşlar!
Ne dersiniz İzBB'nin medyacıları yeni çıkılan ihale belgesinde yer alan sözleşme tarihlerini karıştırmadan, yalan, yanlış değil de doğru bilgilerin yer aldığı 2. bir haberi servise koyarlar mı? (Bkz. İhale belgesi yukarıda.)

Neme lazım, İzBB medyacıları 2. haberi de yalan/yanlış yazmasınlar diye iki ihalenin KDV'li tutarını da buradan verelim: 42 MİLYON 343 BİN 120 LİRA. 
Neymiş?
6.5 Milyon değilmiş! 
Demi!

Not: Ginsa şirketi, zamanında kaba inşaatı bitirememiş olmalı ki; 2. çıkılan ihale Balçova'dan Ankaralı şirkete kaymış! 

Ankara merkezli DAMA RESTORASYON DANIŞMANLIK İNŞAAT PAZARLAMA LİMİTED ŞİRKETİ de ne şanslı ki; bulunan yaklaşık maliyetin üstüne 3 Milyon TL daha ilave edip kazanmış!
Eh.. İhalede ihale hani...
Dosya alan: BİR
Geçerli Teklif veren: BİR
Müsaade ediniz de Ankaralı DAMA RESTORASYON DANIŞMANLIK İNŞAAT PAZARLAMA LİMİTED ŞİRKETİ de bir başına girdiği ihaleyi üstüne 3 Milyon zam koyarak kazanıversin!


 


 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.