İŞTE CEMİL TUGAY'IN KAFASINDAKİ GENEL SEKRETER

İŞTE CEMİL TUGAY'IN KAFASINDAKİ GENEL SEKRETER

İŞTE CEMİL TUGAY'IN KAFASINDAKİ GENEL SEKRETER

A+A-

x4s3xcuk-104-001.jpg

ERHAN GÜLENÇ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığın’a seçilen Cemil Tugay’ın genel sekreterlik için atamayı düşündüğü ismin Karşıyaka Belediyesi’ndeki yardımcısı Zeki Yıldırım olduğu konuşulmaya başlandı. İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Zeki Yıldırım’ın Tugay’ın seçim öncesi hedefe konulmasına neden olan Cengiz İnşaat’a arsa satış olayında aracı olduğu ve Tugay’ı bu şirketin sahipleriyle görüştürdüğü iddiaları da kulislerde gündeme getiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay mazbatayı alıp görevi devralmasının ardından kurumun üst düzey bürokrasisinde önemli değişiklikler yapacak. Edindiğimiz bilgilere göre, Tugay’ın belediyenin iki numaralı koltuğu olan Genel Sekreterliğe, Karşıyaka’daki Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’ı atamayı planladığı konuşuluyor. Buna göre Yıldırım, önce şu an imardan sorumlu olan Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin’in yerine atanacak. Genel Sekreter Barış Karcı’nın görevden alınmasının ardından ise, bu göreve vekaleten getirilecek. Bu sürecin sonucunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Genel Sekreterliğe asaleten atanması istenecek. Büyükşehir’deki imar işleri Yıldırım’dan sorulacak.

CENGİZ İNŞAAT İDDİASI                            

Şehir Plancısı olan Zeki Yıldırım, Tugay tarafından 2019’daki seçimlerin ardından Karşıyaka Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak Karabağlar Belediyesi’nden transfer edilmişti. Karşıyaka Belediyesi’nde imar işlerinden sorumlu olan Yıldırım’la ilgili Karşıyaka’da şok iddialar konuşuluyor.

Yıldırım’ın Tugay’ın seçim öncesi hedef tahtasına konulmasına neden olan Cengiz İnşaat’a belediye arsasını satış işinde de aracı olduğu ve Cengiz İnşaat’ın sahipleriyle Tugay’ı görüştürdüğü iddiaları kulislerde dillendiriliyor. Tabii bu başka kaynaklardan da teyide muhtaç bir iddia. Ancak bu haliyle bile fırtınalar koparmaya yetecek cinsten. Çünkü, seçim öncesi Tugay’ın adaylığına karşı çıkanlar Cengiz İnşaat’a arsa satmasını gündemden düşürmemişlerdi. O ise, bunun acemilik dönemine denk geldiği savunmasında bulunmuştu.

GENEL MERKEZİN TAVRI DA ÖNEMLİ

Bu arada Yıldırım’ın genel sekreter atamasıyla ilgili CHP Genel Merkezi’nin tavrının ne olacağı da önemli. Bu, belediyenin 45 milyar liralık bütçesini yöneten bir koltuk. O yüzden resmi prosedürde olmasa da Genel Merkez ve Genel Başkan Özgür Özel’in de bu koltuğun sahibinin kim olacağı konusunda onay vermesi gerekiyor.

BERKHAN ALPTEKİN DE GELİYOR

Büyükşehir Belediyesi’ndeki yeni yapılacak görevlendirmelerle ilgili aktaracağımız başka kulis bilgileri de var. Tugay’ın halihazırda Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı olan Berkhan Alptekin’i de Genel Sekreter yardımcılarından biri yapacağı ifade ediliyor. İddiaya göre İZSU Genel Müdürlüğü için de Ali Hıdır Köseoğlu'nun yerine Gürkan Erdoğan düşünülüyor.

Kaynak: https://www.erhangulenc.com/iste-cemil-tugay-in-kafasindaki-genel-sekreter/54/

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum