İşte Buca Belediyesine göz göre göre gelen operasyonun şok belgeleri!

İşte Buca Belediyesine göz göre göre gelen operasyonun şok belgeleri!

Sabah saatlerinde Buca Belediyesine yapılan operasyonun şok belgeleri aylar öncesinden medyaya düşmüş! İşte göz göre göre gelen operasyonun detayları...

A+A-

"CHP'li Buca Belediyesi'nde milyonlarca liralık yolsuzluk iddiası

CHP'li İzmir Buca Belediyesi hakkında milyonlarca lirayı bulan yolsuzluk iddiası ortaya atıldı.

Son aylarda yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen CHP'li belediyelerle ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Son olarak CHP'li İzmir Buca Belediyesi hakkında milyonluk yolsuzluk iddiası ortaya atıldı.

CHP'li İzmir Buca Belediyesi'nde hakkında yolsuzluk iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavclığı'na ifade veren E.Ö. isimli şahıs belediyede milyonlarca lirayı bulan yolsuzluk yapıldığını dile getirdi. E.Ö. ifadesinde, mevcut ve eski başkanın da içinde olduğu bir dizi ihale yolsuzluğu yaşandığını iddia etti.

MALİYETLER ŞİŞİRİLEREK GELİR ELDE EDİLİYORDU

E.Ö. belediye çalışanlarının ihalelerde yaklaşık maliyetlerin şişirilerek kendi belirledikleri ve ihaleyi verdikleri firmalardan yüksek maliyetle gelir elde ettikleri iddiasında bulundu.

E.Ö., 2019 yılında yapılan 15 milyonluk bir çöp ihalesinde yapılan yolsuzluğu detaylarıyla anlatı;

"15 aylık çöp işinin A. A. Y.'ya göre hazırlatılıp yüksek miktarda araç koyarak ihaleye başka firmaların girmesi engellendi. A. A. Y. ile anlaşarak hem işin karından yarısının istendiği ve araçlara esktra yakıt koyulmuş gibi yapılarak 9 milyon fazla yakıt ücretini kendi ceplerine indirdiklerine şahit oldum" dedi."

https://www.ajanshaber.com.tr/chpli-buca-belediyesinde-milyonlarca-liralik-yolsuzluk-iddiasi-haber-475208

ajanshaber.com'un 26 Nisan 2021 tarihli haberinde; bu sabah Buca Belediyesine gerçekleştirilen operasyonun detayları belgeli şekilde verilmiş. (Yukarıda) 

E.Ö. adlı kişinin ifadesinde yer alan yolsuzluk iddialarının temelini A.AY şirketi veya kişisine verilen çöp toplama ihalesi oluşturuyor... (Belgesi aşağıda)

bucavvvv.jpg

Hiç bir belediyeye, belediye başkanına akıl verecek bir halimiz yok... Haddimize de düşmez... Ancak ve ancak uyarılarda bulunabiliriz... Ve bu yönde de yıllardır yüzlerce, binlerce uyarıda bulunduğumuz bir acı gerçektir... Daha da acı olanı ise; Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP genel başkanı olduğu neredeyse 11 yıl içerisinde yaptığımız tüm uyarıların dikkate dahi alınmaması olmuştur!

Ha... Buca belediyesine yapılan bu operasyonun devede kulak kalacağı onlarca gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış belediye, belediye başkanlarını sıralayabiliriz... 

Her şey bir yana; Buca belediyesini yönetenlere soruyoruz... 

Kardeşim sizde hiç mi akıl yok... Ya da Buca, İzmir halkının aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Koca İzmir'de "ÇORBALIK MALZEME" alacak esnaf, şirket kalmadı da tuttunuz Mardin'in Mazıdağı'ndaki şirketten 287 Bin 437 TL'lik aldınız! (İhale no: 2020/13873 Pazarlık) Ayıptır, günahtır, yazıktır... Utanmıyorsunuz birde!

Buradan Başkan Erhan Kılıç'a sesleniyoruz... Bu çorbalık malzeme ihalesini kim, kimler gerçekleştirmiştir? Bu ihaleden haberi var mıdır?

Neredeyse 300 bin liralık bu malzeme ile bırakın Buca yaşayanlarını, İzmir'in her bir köşesinde yaşayanlara en az iki tas çorba yapılır, dağıtılır... Ayıptır, günahtır, yazıktır... Bu kadar mı ar damarlarınız çatlak kardeşim... 

Öte yandan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Özel Kalemi Berk Ulusal, pazartesi gününden beri CHP genel merkezinde çağrılı bulundukları bildirildi... 

Duyumlara göre; CHP genel merkezi tıpkı Menemen operasyonu öncesinde Serdar Aksoy'un istifasını istediği gibi; başkan Sandal'ın da istifasını istediği belirtiliyor...

Kulislerde konuşulan iddialara göre; Bayraklı belediyesine de yapılacak olası operasyon öncesinde CHP genel merkezi başkan Sandal'ın istifasını alıp, partinin kurumsal kimliğine zarar vermeme düşüncesinde olduğu belirtiliyor... 
Bayraklı için öylesine çok özel çabaya gerek yok! Özel Kalem Müdürü Berk Ulusal'ın nereden nereye geldiğine bakıldığında; her şey gün yüzüne çıkar diye düşünüyoruz!

Açıkçası, Devlet Bayraklı'nın dışında İzmir'de Güzelbahçe, Aydın'da Kuşadası, Aydın BŞB vb. gibi belediyelere el attığında; neyin ne olduğunu başta CHP genel merkez yöneticileri olmak üzere halkımızda anlayacaktır!

Aslında şunlara, bunlara operasyon yapılması gerekiyor demeye bile gerek yok! Yandaş-candaş kanalların hafta sonu programlarına bir bakın, hangi gazeteci kılıklıların hangi programlarda şarkıcılarla, türkücülülerle hangi belediye başkanlarını aklamaya çalıştıklarına, yağlayıp pakladıklarına bakılması bile gerekli ip uçlarını zaten kendiliğince ele veriyor!

   

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.