İşte bir avuç CHP'linin oturup yazdıkları 1. Aydın Mektubu

İşte bir avuç CHP'linin oturup yazdıkları 1. Aydın Mektubu

Aydın'da ranta, akçeli işlere değil, CHP'ye gönül vermiş bir avuç CHP'lilerin bir araya gelip yazdıkları ve Telegram Haber'e gönderdikleri "1. Aydın Mektubu"nu yayımlıyoruz...

A+A-

ÇERÇİOĞLU'NUN  PRENSİ KELLEYİ ALAMADI

Aydın ASKİ genel müdürlüğünün gölge genel müdürü olduğu Aydın'da herkesçe bilinen ve Özlem Çerçioğlu'nun asla kat-a ve hiçbir şartta dünya ters dönse, dünyaya meteor çarpsa da vazgeçmediği asla vazgeçemeyeceği; iki prensinden biri olan Ozan Çavuşoğlu tabi ki diğeri Batı bölge Fatihi Akkentli olduğu herkesçe malum...

Fatih Akkentli'nin Çerçioğlu'nun da onayı ve Ayba imkanları ile Söke CHP başkan adayı gibi şimdiden daha çalışmalarına başladığı açıkça görülüyor. Tek değil çift fotoğrafçı taşıyor yanında! "Söke CHP tabanı ne diyor ki  bu işe?" derseniz. Kim takar ki tabanı! Artık CHP'de sadece ekip ve "adamcılık"  mensubiyeti var. Gerisi hikaye ! 

Çerçioğlu, diğer prens Çavuşoğlu'nu nereye düşünüyor? Henüz bilmiyoruz, ancak kaynaklarımız mevcut Efeler Belediye başkanı Atay'la arasının açık olduğu bilinen Çerçioğlu'nun, Çavuşoğlu'na 2. adam gibi yetki vermesini "Efeler'de kafasından geçen aday Çavuşoğlu mu?" dedirtiyor.

İbre Barış Altıntaş'tan Çavuşoğlu'na kayıyor gibi, yine Çerçioğlu'nun başkan vekili ve avukatı Evrim Karakoz'un da Kuşadası Belediye başkanlığı için aportta beklediğini, medyada "Evrim geliyor" haberlerine sessizliği şimdiden "müjdeli haberler" beklediğini gösteriyor!

Bir süre önce Çerçioğlu kuaförü Yüksel Macaroğlu'nu Nazilli için sahaya sürmüş ancak beklenen geri dönüş olmadığı için, bu plandan vazgeçilmişti! 

Macaroğlu, şimdi Tekstil Parkta "beyaz jeepli" şantiye şefinin işten ayrılması sonucu Tekstil Park inşaat ve işletmeler genel müdürü olduğu malumunuz... Macaroğlu ve  tonu 250 dolardan asfalt döken (Mansur Yavaş 20 dolara döktüğü için soruşturma başlatıldı.) Türkiye rekortmeni Fen İşleri daire başkanı Ufuk Özmen beraberce çamların altında mutluluk içinde iki ileri bir geri yürüyorlar! 

Aydın Büyükşehir'de bütün görevden almalar ve atamaların Akkentli-Çavuşoğlu ikilisinin isteği ile olduğu Aydın'da artık bilinen bir gerçek... 

Geçen yıl yapılan bir haberde ikili arasında, halen Mansur Yavaş'ın en güvendiği bürokratı Ankara ASKİ genel müdürü olan dürüstlüğü ve başarısına CHP ve hatta diğer partilerin de üzerinde ittifak ettiği Erdoğan Öztürk'ü görevden "ben aldırdım" kavgası yaşandığı iddia edilmişti.
Sonrasında, Hakan Olgaç ile ikili pazarlık yapmış emirlerinden ve talimatlarından çıkmaması karşılığı makama oturttukları iddiaları gündem olmuştu. Kaynaklar Olgaç'ın ikiliden aldığı emirlere harfiyen uyduğu ve saygıda kusur etmediğini bildirdiler. 
Henüz kıble arayışı devam etse de, hakkı yenmesin; Aydın ve Aydın Büyükşehir'in nabzını en iyi bilen kişi olan, deneyimli bürokrat Haldun Haşmet Aysan sosyal medyasında; "Hakan Olgaç bu atama için Ozan Çavuşoğlu'na teşekkür etmeli" diye yazmıştı.

Balıkköy kaynaklarından son anda aldığımız duyum şöyle; 
Geçen yıl yine haberlerde yer alan, Makine ve Elektrik Dairesi Başkanı asker kökenli Ali Ermeşe, "Büyük Su yolsuzluğu dosyası"nda bazı emarelere ulaştığı için Hakan Olgaç ve Ozan Çavuşoğlu ile karşı karşıya gelmişti. Ancak o gün itibari ile Genel Sekreter Ertuğrul Yamen'in referansı ile daire başkanı olan Ali Ermeşe, Ertuğrul Yamen'in kol kanat germesi ile koltuğunu zar zorda olsa korumuştu. 

Son dakika bilgisine göre; Çavuşoğlu emrine tam olarak ve harfiyen uymadığı saygıda kusur gösterdiği için  Ali Ermeşe'nin  görevden alınması için düğmeye basılmış bulunuluyor!

Ancak; bu reste karşılık Ali Ermeşe'nin de "tıpanız sıkıyorsa alın" kabilinde elindeki fuloş ruaye masaya koyunca, Çavuşoğlu ve Olgaç gerisin geriye bayır aşağı arkalarına bakmadan kaçtıkları ASKİ'de gündem olmuş, iddialarda havada uçuşmaya başlamış! (ASKİ personeli, Ermeşe'nin elinde su faturaları silinenlerin listesi olduğunu konuşuyor.)

Ayrıca; bu görevden alma hamlesinin aynı zamanda genel sekreter Ertuğrul Yamen'i zayıflatma operasyonu olduğu söyleniyor!
Belli mi olur; iki prens birleşerek, yüzde yüz garantili ve biatlı Hakan Olgaç'ı genel sekreter makamına getirir mi? zamanla göreceğiz. Nasıl olsa ikilinin sadakati tescilli ve onaylı. ..
Akkentli'nin kız kardeşinin rekortmen şirketine Hakan Olgaç'ın devasa katkılarını da ayrı bir yazıda işleyeceğiz. Gerçekten mükemmel bir sistem kurmuşlar. (Bizler, Telegram Haber aracılığı ile Aydın'ın öteki yüzüne fener tutmaya devam edeceğiz.)

Tüyo verelim, Söke'deki hafriyatçı ve kamyoncular bu Çallı inşaattan sıra bize ne zaman gelecek, biz ekmek yemeyecek miyiz? Diyerek ulaştılar... Bu kadar yeter şimdilik!  

Büyükşehir kaynakları Çerçioğlu'nun ikiliden gelen tüm bilgilere yüzde yüz katıksız inandığını, bu yüzden ikili istese; dezenformasyon, kumpas, iftira ve yalanlar sarmalı ile üç günde o makama Olgaç'ı genel sekreter olarak oturturlar, diyorlar!

Geçen yıl yine koltuğunu korumayı başaran Ali Ermeşe'nin emarelerine ulaştığı büyük su yolsuzluğunu hatırlarsak; büyük otellerin milyonlarca liralık su borçlarının silinmesi ile ilgili bir çok belge bilgi hatta sayaç fotoğraflarına rağmen, hatta tanık itiraflarına rağmen, konu Aydın valiliğine gitmişti.
Aydın Valiliği, her nedense; Aydın İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nde bu konu yani sayaç, tartı ve teraziler ile ilgili birim ve uzmanlar olmasına rağmen konuyu kel alaka bir yere araştırma için göndermişti. 
Otopsi için kasaplar odasına mevta göndermek gibi bir şey!

Muhakkik olarak su saatini görse, iğneli gramafon sanacak, bir ilkokul öğretmenine araştırma yapmadan hatta iddia edilen hiçbir otele dahi gitmeden, Turizm il müdürlüğünden bu otellerde kaç geceleme yapılmış günlük su kullanımına buradan çok rahat ulaşacağı halde, hiçbir araştırma ve karşılaştırma yapmadan, raporunda da "evet silinme var ama kötü niyetli değil" kabilinden olayın kasten mi sehven mi yoksa aşkla mı yapıldığı kararını vermenin yargının  görevi olduğu halde, cübbe giymiş hakim gibi masa başında yazılan üç satır yazı ile kapatmıştı.  
Büyük su yolsuzluğu dosyası tüm iddia ve belgeler kapı gibi dururken, Valilik makam imzası ile hem de iki kere kapatılınca ve tehlike geçince ASKİ'de geçici bir barış ortamı oluşmuştu.

GEÇEN YILDAN KALMA HESAP MI GÖRÜLMEYE ÇALIŞILDI?

Geçen süre içinde, Aydın'da CHP İl başkanından yüz kat daha yetkili olduğu dillendirilen Çavuşoğlu'nun emirlerine harfiyen uymadığı için Ali Ermeşe'yi görevden almaya çalıştığı yüksek sesle konuşuluyor artık! Geçen yıldan kalma hesap mı görülüyor; yeni gelişmeler mi var? Balıkköy kaynakları bilgi aktardıkça Telegram Haber'e ileteceğiz siz Aydınlı ve değerli CHP'li üyeleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. (CHP Aydın üyeleri olarak.)

GERÇEK CHP'LİLER BURNUNDAN SOLUYOR!

Aydın'da tüm bunlar olurken CHP tabanının tamamına yakını hesap sormak için adeta gün sayıyor!
On yıllardır, partiye koşturan insanlar, daha düne kadar parke döşeme işçisi olan birinin, geçmişte CHP ile hiçbir ilgisi ailece olmayan birinin, 2009'da Demokrat parti konvoyundan CHP''lilere dalaşan birinin, Söke'de daha 8 yıl önce asgari ücretle iş arayan eski Çerçioğlu muhalifi Akkentli gibilerin bu partinin 2. adamı ve en üst yetkili kişileri olmaları her akşam 5 bin 10 bin liralık ziyafet sofraları kurmaları (Çavuşoğlu'nun İzmir yolunda bir restoranda sadece kendine özel locası olduğu bütün özel görüşmelerini burada yaptığı iddiası var, araştırıyoruz.)  ve karun gibi varsıllaşmalarına isyan ediyorlar. 
Akkentli'nin kız kardeşine ait şirket, kız kardeşi de Aydın Büyükşehir de çalıştığı halde yıllık 300 milyon liralık iş hacmine ulaşmıştı...

1 SAATLİK ÖĞLE YEMEĞİ MOLASINDA 300 MİLYONLUK İŞ YAPTI

Tuhaflık şurada tam mesai belediye de çalıştığı halde sadece öğle arası 1 saatlik yemek molasında zaman ayırarak şirketini bin kat büyüten, yıllık 300 milyon iş hacmine ulaştıran, başarılı kız kardeşin daha etkili ve yetkili makamda olması gerekmez mi? Şirkete tam mesaisini verse ülke olarak dış açığımız kapanmaz mı? Çerçioğlu'undan rica ediyoruz... Tutmayın şu kız kardeşi... Tam mesai şirketinde çalışsın da Aydın vergi rekortmeni olsun...  Avrupa'da olsa bu kız kardeşin başarı hikayesi belgesel kitapları best seller olur. 
Eğitimi  olmayan, toplam 350 kelime Türkçe bildiği söylenen, eşi de Çerçioğlu'nun sekreteri ve özel kalem müdürü olan asıl gücünü de buradan devşiren Çavuşoğlu'nun nerdeyse nefes alabilen tüm akrabalarının Büyükşehir'de işe girdikleri ve havaları ve keyiflerinin de yerinde olduğu biliniyor. 
Aydın'dan eski yönetici ve partilerden aldığımız bilgilere göre; bu duruma isyan eden CHP'liler, CHP tabanı, işe alımlarda neredeyse tek yetkili haline gelen Çavuşoğlu'nun son yaptırdığı yirmi milyon değerinde havuzlu villasında, havuz başında ropdöşambırını giyerek, işten çıkacak ve alınacakların listelerini belirleyen kişi olmasının hesabını soracaklarını söylüyorlar. 
CHP İl başkanı Çankır'dan ve Çerçioğlu'ndan umudu kesen CHP tabanı, bu günlerde bu çürümüşlüğü ortadan kaldırmak için, küçük guruplar halinde özel ve gizli görüşmeler ile bir çıkış yolu aramak için toplandıkları, bu durumu içeren dosyaları CHP genel merkeze ulaştırdıkları, farklı çözüm yollarını masaya yatırdıkları gelen bilgiler arasında...

Aydın'da İYİ Patili dostların görüşleri ise; 
Aydın CHP tabanının öfke dolu tepkisini gören;  Aydın İYİ Parti'nin kesinlikle tüm ilçelere aday çıkaracağı hatta isimler üzerinden ufak ufak çalışmalar başladığı gelen duyumlar arasında, özellikle CHP tabanının AKP'ye oy vermeyeceğini bildiklerini, bu yüzden İYİ Parti olarak donanımlı, geçmiş yolsuzlukların hesabını sorabilecek, bagajı temiz ve en önemlisi de dürüst imajı önde olan adaylarla en az 12 ilçe ve Büyükşehir'i alacaklarına inançları tam ve saha verilerinin de bunu desteklediği söyleniyor... 
Zaten İYİ Parti İl başkanı Recep Taner'de yerelde iktidar olursak geçmişte yapılan yolsuzlukların hesabını soracaklarını ve Aydın'da 1. Parti olacaklarını açıkça her seferinde söylüyor.

Son günlerde Aydın Büyükşehir'den maaş alan trol medyanın İYİ Partili başkanlara saldırısına birazda bu noktadan bakmak lazım. 
CHP genel merkezi de Aydın'da CHP'de büyük bir düşüş ve çöküşün olduğunu bunun nedeninin belediyeler olduğunu tespit ettiği de CHP genel merkezi ile yaptığımız görüşmeler ve kulis bilgileri ile net. 

Tekrar görevden alma olayına dönersek; 
Ali Ermeşe ise; "neden görevden alınmaya çalışıldığım duyulsa Aydın'da deprem yaşanır" dediği konuşılanlar arasında.
Bakalım Ali Ermeşe ASKİ'nin uzun zamandır sallanan tuğlasını çekecek mi?
Çavuşoğlu'da "4 tane genel müdür, 10 tane daire başkanı kellesi aldım. Bir, iki pır pır uzman çavuşu yiyemedim" diye oldukça üzgün olduğu Olgaç ve Akkentli'nin kendisini, önümüzdeki maçlara bakalım diyerek, teselli ettikleri gelen duyumlar arasında... 

Her ne kadar Aydın'da nasıl olduysa adli ve idari yönden çelik kafes ile korunan bir belediye varsa da, neredeyse her türlü yolsuzluğun serbest hale geldiği imajı artık tüm Türkiye'de bile gündem oluyor. 
Ancak; yetkili makamlar tarafından gereği yapılmasa da, halk nazarında Çerçioğlu'nun özellikle bu ekibi ile artık gözden düştüğü açıkça görülüyor...

ASKİ ve Büyükşehir'de yakında daha büyük savaşların ortaya çıkacağı, seçim tarihi yaklaştıkça daha büyük olaylar patlayacağı konuşuluyor...

Gruplaşan ekiplerin birbirlerini gece gündüz izledikleri, her grubun diğeri hakkında bilgi, belge, kayıtlar biriktirdiği iddia ediliyor...

Ne muhteşem, ihtişamlı ve muazzam bir tablo değil mi? 

Atatürk'ün emaneti parti kimlerin elinde görüyorsunuz. Değil mi? 

Meşhur reklam filmi gibi.

Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz değil mi?

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum