İnce'ye 17 Vekil Daha Katılıyor  

İnce'ye 17 Vekil Daha Katılıyor  

İnce CHP'den 17 milletvekilinin kendisine katılacağının sinyalini verdi.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile koltuk yarışına giren ancak delegelerle kurulan dikta sistemini aşamayan Muharrem İnce, yeni parti kurma çalışmalarına başladı. İnce, uzun süren çalışmalarında sona geldi ve CHP'den istifa etti.

Partisinin logosunun ve adının hazır olduğunu ifade eden Muharrem İnce, 42 yıldır üyesi olduğu CHP'yle yollarını ayırdığını söyledi.

CHP ARTIK TABELA PARTİSİDİR
Ortada Atatürk'ün emanetinin kalmadığını CHP'nin artık tabeladan ibaret olduğunu ifade eden Muharrem İnce, hedefinin yüzde 50+1 olduğunu açıkladı.

Muharrem İnce, şunları söyledi:

"CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır, parti tabanı ile üyeler arasında derin uçurum oluşmuştur.

Bugün bir yol ayrımında olduğunu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım.

Partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, ömrüm CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti diyenlerle kol kola girmişler.

Ortada ilke, değer, duruş, liyakat yoktur. Atatürk'ün emaneti kalmamıştır, ortada sadece bir tabela vardır.

resim22.jpg

Muharrem İnce, daha önce CHP'den istifa eden 3 vekilin yanı sıra 17 CHP'li vekilin daha partiden istifa edip, kuracağı yeni partiye katılacağının mesajını verdi.

Memleket Hareketi adı altında yeni bir parti kuracak olan CHP eski Milletvekili Muharrem İnce, partisi için geri sayımı başlattı.

CHP yönetimiyle ters düşen İnce, Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı almasından sonra bugün ilk somut adımı atarak, yeni partisini kurmak için CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

İnce, bugün yapmış olduğu istifa konuşmasında kendisinden önce CHP'den ayrılan 3 milletvekili için de açıklamada bulunurken; CHP'den daha çok sayıda vekilin kendi partisine geçeceğinin imasında bulundu.

 

resim11-001.jpg

3 VEKİL İNCE'NİN PARTİSİNE KATILDI
Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa eden CHP'li vekillerden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in kuracağı partiye şimdiden katıldığını söyleyen İnce "CHP'den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız Memleket Hareketi'ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM'de İyi Parti'den sonra en çok vekili olan grup olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN 17 İSTİFA DAHA
İnce'nin, parti kurulunca "İyi Parti'den sonra en çok vekili olan grup olacağız." açıklaması, CHP'den 17 tane daha vekil istifasının geleceğinin habercisi oldu.

Bilindiği üzere bir partinin Meclis'te grup kurabilmesi için en az 20 vekilinin Meclis'te bulunması gerekiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum