'Helalleşmeli İhaleler' serisi kısım bir: Kuşadası Belediyesi bütçesinin yüzde 15'i ....

'Helalleşmeli İhaleler' serisi kısım bir: Kuşadası Belediyesi bütçesinin yüzde 15'i ....

İhaleleri kazanan "ADİL KATI ATIK İNŞAAT VE HİZMET YÖNETİMİ NAKLİYAT MÜHENDİSLİK PEYZAJ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" ile önceki iki ihaleyi kazanan "UZMAN PERSONEL DESTEK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"nin adresleri TESADÜF eseri AYNI!

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Helalleşme" kavramını güncelledi ve yaklaşık 15 gündür de bu kavram üzerinden tartışmalar devam ediyor...

Hafta başında da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'la birlikte CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanlarının Kıbrıs ziyareti başladı ve Kıbrıslı Belediyelere "Belediyecilik İhracı" gündeme geldi...

Helalleşme kavramı ve belediyecilik ihracı aynı zamanda gündeme düşmesi, usumuzun da açılmasına neden oldu!

Öyle ya ortada CHP'nin "Helalleşmesi" gereken durumlar vardı ve Kıbrıs'a Belediyecilik ihracı söz konusuydu...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu Helalleşme politikasından neler umduğu umurumuzda değil ama, işin içine "Belediyecilik Faaliyetleri" giriyorsa, CHP'li Belediyelerdeki "ihale" faaliyetlerine bakmakta yarar vardır diyoruz...

"Helalleşmeli İhaleler" haber serimizin birincisine  Aydın'ın Kuşadası ilçe belediyesinden başlamakta fayda vardır diyoruz... Serimizin ikincisinde; İzmir'in Bayraklı ilçe belediyesinin önceki dönem operasyon yediği araç kiralama ihalesi yer alacak. Açıkçası, eski başkan döneminde adı "Hasan Ali" olan şirketin, bugün yeni başkanla adını "Ali Hasan" olarak değiştirip ihaleler almaya devam ettiğini belgeleri ile birlikte haberleştireceğiz...

Kuşadası belediyesinin 2021 yılı bütçesi 270 milyon TL olarak meclisten geçmişti...

Kuşadası belediyesi, 2021 yılı içinde toplamda 3 ihalede bütçesinin 6.03'te birini araç kiralamaya harcadı... Başka bir deyişle;  2021 yılı 270 milyonluk bütçesinin yüzde 15.87'lik bölümü bu 3 araç kiralama işinde kullandı!

Bu üç ihalenin toplam rakamı: 44 milyon 729 bin 346 TL.

Kuşadası belediyesinin araç kiralama ihalelerinde tarihsel bir zincire rastlıyorsunuz! Biri bitiyor ardından öbürü başlıyor!

Çıkılan ihalenin tarihleri; 05 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021'i kapsıyor ve bedeli: 3 Milyon 449 bin 470 TL.

İkinci ihalenin tarihleri 1 Nisan 2021 ile 30 Eylül 2021'i kapsıyor ve bedeli: 8 milyon 051 bin 076 TL.

Kuşadası belediyesi birinci ihaleye göre, ihaleyi kazanan şirkete ayda 1 milyon 149 bin 823 TL ödüyor.

Kuşadası belediyesi ikinci ihaleye göre, ihaleyi kazanan şirkete ayda 1 milyon 341 bin 846 TL ödüyor. 

KUŞADASI BELEDİYESİ BİR İSTİKRAR ABİDESİ! İSİMLERİ AYRI ADRESLERİ AYNI ŞİRKETE 45 MİLYONLUK İHALE! 

CHP'yi yönetenlerin akıllarına gelmez ama, Kuşadası halkının aklına gelebilir: "45 Milyona kaç tane Kuşadası belediyesine araç alınabilinir?" Google giriniz, saniyeler içinde istediğiniz marka ve modelde araçların fiyatlarına ulaşabilirsiniz!

Sıkı durun! 2021 Yılı içinde 3 araç ihalesi kazanan iki farklı şirketin adresi aynı olabilir mi?

Bu sorunun yanıtını aşağıdaki belgelerden tespit edebilirsiniz: "İçerenköy Mahallesi Şehit Cem Nuri Sokak Marmara Center Apt. No:25/3 ATAŞEHİR/İSTANBUL"

Son 33 milyonluk ihaleyi kazanan "ADİL KATI ATIK İNŞAAT VE HİZMET YÖNETİMİ NAKLİYAT MÜHENDİSLİK PEYZAJ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ" ile önceki iki ihaleyi kazanan "UZMAN PERSONEL DESTEK HİZMETLERİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ"nin adresleri TESADÜF bu ya aynı!

Belki ofis kira masrafımız fazla olmasın diye iki şirkette aynı adreste barınmayı tercih etmiş olabilirler de; Kuşadası belediyesinin araç kiralama ihalelerine TESADÜFEN katılmış olabilirler mi?

Orasını da; bilse bilse Kuşadası belediyesini yönetenler bilir!

20211123-2-50990773-70916344-web-001.jpg

 

20211123-5-50992459-70919743-raster-001.jpg

 

kusa.jpg

İhale belgelerine bakıldığında; son ihaleyi kazanan Adil Katı Atık şirketi, aynı adresi paylaştığı Uzman Personel şirketine oranla; kazandığı 33 milyonluk ihale verilerine göre aylık araç kiralama işinde İSTİKRARI da yakalamış görünüyor! 

Adil Katı Atık şirketi, kazandığı bu 27 aylık araç kiralama ihalesinde Kuşadası belediyesinden ayda 1 milyon 228 bin 814 TL tahsil etmiş olacak!

Bir şekilde Adil Katı Atık şirketi, Uzman Personel şirketinin iki ihalede elde ettiği aylık cironun ortasına yerleşmiş bulunuyor! 

Son ihalenin bitiş tarihi Aralık 2023 baz alındığında ve 2023'te yerel seçimlerin yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda; Kuşadası belediye başkanı Ömer Günel'in de CHP tarafından 2. defa aday gösterilmediğinde; Kuşadası belediyesinin araç kiralama ihaleleri ile "HELALLEŞTİĞİ" ortaya çıkmış olmuyor mu?

"Helalleşmeli İhaleler" haber serimiz skandal Bayraklı belediyesinin önceki başkana "operasyon" yedirten şirketten araç kiralama ihalesi ile devam edecek. 

Dip not: Kıbrıs'taki belediyelerde böylesine zincirleme araç ihalelerine çıkıyorlar mıdır?

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.