Haluk Alıcık, Mehmet Ağar için neden helikopter pisti yaptırdı!?

Haluk Alıcık, Mehmet Ağar için neden helikopter pisti yaptırdı!?

Hakkında çok sayıda şaibeli iddia bulunan Mehmet Ağar, tutuklu olduğu cezaevine helikopter pistini dönemin Nazilli Belediye Başkanı ve şu an MHP Aydın İl Başkanı olan Haluk Alıcık'ın yaptırdığını söyledi.

A+A-

Hakkında çok sayıda şaibeli iddia bulunan Mehmet Ağar, tutuklu olduğu cezaevine helikopter pistini dönemin Nazilli Belediye Başkanı ve şu an MHP Aydın İl Başkanı olan Haluk Alıcık'ın yaptırdığını söyledi. Ağar’ın açıklaması Aydın’da siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in “Derin Mehmet” diye tanımladığı, Türkiye’nin “karanlık yıllarının” valisi, Emniyet Genel Müdürü, İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar için Haluk Alıcık’ın Yenipazar Cezaevi’ne neden helikopter pisti yaptıdığı akıllarda soru işareti bırakırken, siyasi çevrelerde, “Geçmiş dönemde FETÖ ile irtibat ve iltisak içinde olduğu bilinen Haluk Alıcık’ın karanlık yılların adamı Mehmet Ağar ile ne tür bir ilişkisi olabilir. Bunun en doğru cevabını verecek olan kişi Haluk Alıcık’ın kendisidir” şeklinde yorumlar yapılmasına neden oldu.

OLAYIN GELİŞİMİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Yalıkavak Marina'ya çöküldüğü iddiaları ile gündeme gelen Azeri iş insanı Mübariz Mansimov, İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar'a yönelik iddialarda bulunmuştu. Ağar'dan aylar sonra Mansimov'a cevap geldi. Türkiye aylarca organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ifşaatlarını konuşmuş; birçok isim Türkiye'nin gündemine girmişti. Bu isimlerden biri Azeri iş insanı Mübariz Mansimov, diğeri de İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar'dı.

"BEN OLMASAM MAFYA ÇÖKERDİ"

Mehmet Ağar'ı, FETÖ davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding'in sahibi Mansimov'a "kumpas kurmakla" suçlayan Sedat Peker'in iddiasına göre, Mehmet Ağar, Mansimov'u tehdit ederek Bodrum'daki Yalıkavak Marina'ya el koymuş, Ağar da Marina ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ben olmasam mafya çökerdi" ifadesini kullanmıştı. O sırada Mehmet Ağar Bodrum Yalıkavak'ın yönetim kurulu başkanı, oğlu AKP milletvekili Zülfü Tolga Ağar da yönetim kurulu üyesiydi.

"AĞAR'I MİLLİYETÇİ BİLİYORDUM"

Son olarak geçtiğimiz Mart ayında Independent Türkçe'den Can Bursalı'ya konuşan Mansimov ise "Mehmet Ağar'la ilişkiniz neden bozuldu?" sorusuna "Devam etmek istemedim, yanımda istemedim, ayrıldı" cevabını vermişti. "Ben Mehmet Ağar'ı milliyetçi biliyordum" diyen Mansimov, "Daha doğrusu birileri beni tanıştırmıştı zamanında. O günler de en kötü günleriydi, soruşturma geçiriyordu. Davaları sürüyordu. Milliyetçi olarak destek olmaya çalıştım. Başka bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.

MEHMET AĞAR'DAN AYLAR SONRA CEVAP

İçişleri eski bakanı Mehmet Ağar, Azeri gazeteci Eynulla Fatullayev'e yaşananlara dair ve Mansimov ile aralarında geçenlere ilişkin açıklama yaptı. "İyi kötü bir ekmek tuz yemişiz. Biz böyle bir kahpelik yapmayız. Kimsenin arkasından da konuşmayız. Konuştuklarının hepsi yalandır aşağı yukarı" diyen Mehmet Ağar, "Bir tanesine cevap vereyim" ifadelerini kullanarak şöyle dedi:

HELİKOPTER PİSTİNİ HALUK ALICIK YAPTIRDI..

"Diğerlerini ciddiye bile almıyorum. Ben cezaevinde yatarken cezaevine helikopter pisti yaptırdığımı söyledi. Onu yaptıran o dönemki Nazilli Belediye reisidir. Bugün de MHP Aydın İl Başkanıdır. Hangi bir yalanını söyleyeyim çok. Onun için bana yakışmaz. Çünkü onun düştüğü seviyeye düşmek bizim işimiz değil. Kendi kendine konuşuyor. Bizim meselelerimiz ciddi meselelerdir. Devletin meseleleridir. Milletin meseleleridir. Boş boş şeyler konuşuyor."

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık'ın konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.