Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: Bulgaristan Mahkemesi Levent Göktaş'ın iadesine karar verdi

Hablemitoğlu suikastında yeni gelişme: Bulgaristan Mahkemesi Levent Göktaş'ın iadesine karar verdi

Necip Hablemitoğlu cinayetinin faillerinden hakkında kırmızı bültenle arama kaydı bulunan ve Bulgaristan'da yakalanan Mustafa Levent Göktaş'ın iade talebi kabul edildi.

A+A-

Hablemitoğlu dahavasında çok öenmli bir gelişme yaşandı.18 Aralık 2002’de Ankara'da evinin önünde uğradığı silahlı suikast sonucu hayatını kaybeden Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun faillerinden biri olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Mustafa Levent Göktaş’ın iade talebi kabul edildi. Göktaş’ın Türkiye’ye iadesi talebi, Filibe İstinaf Mahkemesi’nin 14.12.2022 tarihli kararıyla kabul edildi. Kararın nihai nitelikte olduğu belirtildi.

İADE SÜRECİ

Türkiye'nin talebi üzerine Hablemitoğlu suikastı zanlılarından olan firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş hakkında İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı. Svilengrad şehrinde yakalanmasının ardından Göktaş, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “Tasarlayarak Öldürme” ve “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma” suçlarından 5 Eylül 2022 tarihinde Bulgaristan’dan iadesi talep edilmişti. Tutuklu yargılanmasına karar verildi. Haskovo Bölge Mahkemesi'nde 14 Kasım'da yapılan duruşmada sağlık sorunlarının bulunduğunu belirten Göktaş'a kimlik belgelerine el koyularak ve yurt dışına çıkma yasağı getirilerek, ev hapsi verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.