Güney Karolina'da AVM'ye silahlı saldırı düzenlendi, 12 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı

Güney Karolina'da AVM'ye silahlı saldırı düzenlendi, 12 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı

Güney Karolina'da AVM'ye silahlı saldırı düzenlendi, 12 kişi yaralandı, 3 kişi gözaltına alındı

A+A-

Güney Carolina'daki kalabalık bir Columbia alışveriş merkezinin yemek alanı yakınında Cumartesi günü silahlı bir kişi ateş açtı, 10 kişiyi vurdu ve kaosta ayaklar altında kalan iki kişiyi yaraladı.

Yerel yayın kuruluşu WLTX'e göre , silahlı saldırıda ölen olmadı ve hastaların dokuzu tedavi edilip taburcu edildi .

Columbia Polis Şefi WH “Skip” Holbrook düzenlediği basın toplantısında, üç “ilgili kişinin” alışveriş merkezinde ateşli silahlarla görüldükten sonra polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Üç kişiden en az biri bir silah ateşledi, ancak polisin hala silah sesinin nasıl ortaya çıktığını tam olarak çözdüğünü söyledi. Henüz hiçbiri tutuklanmamıştı ve kaç el ateş edildiği de henüz belli değildi.

“Bunun rastgele olduğuna inanmıyoruz. Bunun gibi durumlarda bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum,” dedi Holbrook. "Silahlı kişilerin birbirlerini tanıdıklarına ve silahlı çatışmayla sonuçlanan bir tür çatışma olduğuna inanıyoruz.

sc-shooting-mall-1393.webp

Saldırı, Güney Carolina'nın Harbison kentindeki Columbiana Center alışveriş merkezinde gerçekleşti.

Holbrook, "Bu, rastgele bir kişinin bir alışveriş merkezine ateşli silahını boşaltmak ve insanları yaralamak için geldiği bir durum değildi" dedi.

Holbrook, sekiz kişinin bölgedeki hastanelere kaldırıldığını ve ikisinin durumunun kritik olduğunu söyledi. Vurulan en yaşlı kişi 73, en küçüğü 15 yaşındaydı.

Cindy Paris Rectenwald ve kızı Rachel, eyalet başkentinin yaklaşık 16 km kuzeybatısındaki Columbiana Center'daki yemek alanındaydılar, tetikçi öğleden sonra 2 civarında ateş etmeye başladığında,  The State gazetesine anlattılar . Yeniden yükleme sesi olmadan çok hızlı, hızlı bir dizi patlama gibi geldiğini söylediler.

sc-shooting-mall-1392.webp

Columbia itfaiye ekipleri, alışveriş merkezinin otoparkında silahlı saldırıya karışan bir arabayı kontrol etti.

İnsanların kendilerine doğru koştuğunu görene kadar cam tavana yağmur yağdığını düşündüler.

Kızıyla birlikte ayağa fırlayan ve kaçan kalabalığa katılan Rectenwald, yemek alanında çıkış kapılarına koşan insanların "bağırıp bağırdığını" söyledi.

Güvenlik görevlisi J. Canty, Devlete öğleden sonra geç saatlerde, kolluk kuvvetlerinin alışveriş yapanların çoğunu tahliye ettikten sonra postaları temizlemeye çalıştıkları için hala aktif bir durum olduğunu söyledi.

Departman, sığınağa yerinde eskort için polise başvurmaları gerektiği söylenen çalışanları depolamak için tweet attı .

sc-shooting-mall-1389-copy.webp
Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

sc-shooting-mall-1394.webp
Polis alışveriş merkezini tahliye etti ve acil durum araçları dışında otoparkı kapatıldı.

“Bugünün izole, anlamsız şiddet eylemi son derece üzücü ve düşüncelerimiz etkilenen herkesle birlikte. Columbiana Center yaptığı açıklamada, güvenlik ekibimizin ve kolluk kuvvetlerindeki ortaklarımızın hızlı yanıtı ve sürekli desteği için minnettarız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.