Galatasaray, Adana Demirspor'u son andaki gollerle yendi

Galatasaray, Adana Demirspor'u son andaki gollerle yendi

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor'u son bölümde bulduğu gollerle 2-0 yendi.

A+A-

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 2-0 yendi.

İlk dakikada Mertens'in sağdan kullandığı kornerde altıpas gerisinde uygun durumdaki Abdülkerim'in kafayla vurduğu top kaleci Ertaç'ta kaldı.

15. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Emre Akbaba'nın şutunda, top yakın direğe de çarparak auta gitti.

44. dakikada ceza sahası dışı sol kanatta topla buluşarak içeri sokulan Onyekuru'nun vuruşunda, top uzak direğe çarparak oyun alanını terk etti.

Maçın devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

İkinci yarı
68. dakikada Stambouli'nin sağdan ortasında top arka direğe giderken, Muslera boşa çıktı. Cherif Ndiaye'nin kafayla vurduğu meşin yuvarlağı savunmadaki Nelsson çizgiden çıkardı.

79. dakikada Rashica'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda, top yandan auta gitti.

86. dakikada sarı-kırmızılı ekip öne geçti. Boey'in sağdan ortasında Adana Demirspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası yayı gerisine düştü. Pozisyonu takip eden Midtsjö'nün yerden düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

90+6. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Konuk takımın kullandığı serbest vuruş sonrasında kendi yarı alanında aldığı topla uzun mesafe giden Zaniolo, pasını sağdan atağa katılan Yunus'a aktardı. Ceza sahasına giren Yunus, Rodrigues ile yaşadığı ikili mücadelede yerde kalınca hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

90+8. dakikada penaltıyı kullanan Zaniolo, topu kaleci Ertaç'ın sağından ağlara gönderdi: 2-0.

Müsabaka ev sahibi ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Sahasındaki galibiyet serisini 9 maça çıkardı
Galatasaray bu sonuçla ligde puanını 63'e çıkartırken, Adana Demirspor ise 45 puanda kaldı.

Karşılaşmanın ardından büyük mutluluk yaşayan sarı-kırmızılılar, galibiyet sevincini tribünlerdeki taraftarlarıyla paylaştı.

Taraftarların istediği üzerine galibiyet "üçlü"sünü Fredrik Midtsjö çektirdi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de sahasında oynadığı son 9 maçtan galibiyetle ayrılma başarısı gösterdi.

Sarı-kırmızılı takım, bu maçlarda Beşiktaş, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Atakaş Hatayspor, Fraport TAV Antalyaspor, HangiKredi Ümraniyespor, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Adana Demirspor'u mağlup etti.

Galatasaray, ayrıca sahasındaki son 12 maçta yenilgi yaşamadı.

Fredrik Midtsjö'nün ilk golü
Karşılaşmada Galatasaray'ın ilk golünü atan Fredrik Midtsjö, sarı-kırmızılı forma altında ilk kez ağları havalandırdı.

Müsabakada 74. dakikada Sergio Oliveira'nın yerine oyuna dahil olan Norveçli futbolcu, 86. dakikada meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu.

Maçta 64. dakikada Dries Mertens'in yerine oyuna giren Nicolo Zaniolo ise 90+8. dakikada penaltıdan takımının ikinci golünü kaydetti. İtalyan futbolcu, Galatasaray'da ikinci golünü attı.

Okan Buruk sarı kart gördü
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, müsabakada sarı kart gördü.

Karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan, yaptığı itirazlar nedeniyle 90. dakikada Buruk'a sarı kartını çıkardı.

Taraftardan Emre Akbaba'ya tepki
Galatasaraylı taraftarlar, Adana Demirspor'da forma giyen eski futbolcuları Emre Akbaba'ya tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maçın 84. dakikasında yerini Mert Çetin'e bırakan Emre Akbaba'yı ıslıkladı.

Galatasaraylı taraftarlar, 85. dakikada yerini Gulbrandsen'e bırakan eski oyuncuları Henry Onyekuru'yu ise alkışladı.

Bu arada maçı, 44 bin 782 biletli taraftarın statta takip ettiği bildirildi.

"Kırmızı kart olan pozisyonlarda VAR devreye girmiyor"
Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, Spor Toto Süper Lig'de puan farkını açmalarının istenmediğini ve kendilerine operasyon yapıldığını ileri sürdü.

Timur, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Nef Stadı'nda Adana Demirspor'u 2-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine karşılaşmayla ilgili başlayan Timur, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Güzel bir mücadele, zevkli ve bol pozisyonlu bir oyun oldu. Takımımız da geçtiğimiz haftaki mağlubiyetten sonra iyi geri döndü." dedi.

Ligdeki son 3 maçlarında rakiplerine 3 kırmızı kart verilmediğini iddia eden Erden Timur, "Ligimizdeki gerginlik daha da artmasın diye çok bariz şeyler olmadığı müddetçe konuşmamayı tercih ediyorduk. Bu da çok yanlış anlaşılıyor. 'Mağlup olunca konuşuyorsunuz, galip gelince konuşmuyorsunuz.' deniyor. İlk 10 haftada pozisyonları federasyonumuza iletmiştik ama değişen bir şey olmadı. İlk 10 hafta bize VAR yasağı vardı, şimdi de görüyoruz ki kırmızı kart yasağı var. Bunu bu maç üzerine konuşmuyoruz. Üç haftadır üst üste birçok kişinin ortak görüşüyle kırmızı kart olan pozisyonlarda VAR devreye girmiyor. Puan farkını azaltmak için belli ki böyle bir şey yapıldı." diye konuştu.

"Belli ki net bir operasyon var"
Erden Timur, şampiyonluk iddiasını ortaya koyarken, "Masa başı mevzusu hakikaten var." dedi.

Hakem kararlarını eleştiren Timur, "Galip gelmemiz bir şeyi değiştirmiyor. Bundan önce futboldaki gerginliği artırmamak için susuyorduk. Birçok açıklama yapılırken kendi camiamızdan baskı gelirken konuşmadık, açıklamalara karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var, masa başı mevzusu hakikaten var." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'un UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile yaptıkları maçtan sonra "Türkiye'de maçların sahada kazanılmadığını" söylediğini hatırlatan Timur, şunları kaydetti:

"Türk futbolunu ne denli ayak altına alırsanız alın herhangi bir ceza da söz konusu olmuyormuş. Bu da ayrı ve önemli bir sorun. Gösterilmeyen tavır, en önemli göstergedir. PFDK böyle bir karar verdi. Ona rağmen gerginlik olmaması için konuşmadık. Ancak artık canımıza tak etti. Puan farkının açılması istenmediği belli. Her şey açık. Galatasaray taraftarı, camiası olarak şampiyonluk için kenetlenmiş durumdayız. Hiçbir şey bizi bu yoldan geri çeviremez. Milim bile geri adım atmayacağız. Bu kenetlenmenin sonu her zaman şampiyonluk olmuştur. Mayıslar bizimdir. Bu sene de inşallah bu şekilde olacak. Hiçbir şekilde engellenemez. Tüm odaklara sesleniyorum, ne yapılırsa yapılsın bizi bu yoldan döndüremeyecekler."

"Kendimiz için değil herkes için adalet isterken çok samimiydik." diyen Timur, "Bizim dışımızda da hiç kimse kendi lehine olan pozisyondan sonra konuşmadı. Tersine 'Cambaza bak' der gibi konuları farklı yere çevirmeye çalıştılar. Biz yine lehimize bir şey olduğunda olgun davranışı sergileyeceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar hepimiz çok uyanık olacağız. İsterse 5-0 kazanalım ama böyle bariz hatalardan sonra iletişimde olacağız." şeklinde görüş belirtti.

Jesus'un açıklamasına bir kez daha değinen Erden Timur, "Yapılan şeyler çok açık. Ligimizin Avrupa'da değerini yerle bir eden açıklamadan sonra hiçbir şey yapılmaması, federasyonun da görüşünü gösteriyor. Bu sene önemli bir mücadele var. Geçtiğimiz sezon 13'üncülükten buraya geldik. Bu sene şampiyonluğu göğüslemek için sahada elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunun da bilinmesini istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

"Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık"
Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-0 yenildikleri maçın genelinde iyi oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan İtalyan teknik adam, futbolcularının performansından memnun olduğunu belirterek, "Maçta 75 dakika boyunca sahayı doğru parsellediğimizi düşünüyorum. Alanları doğru kapattığımızı düşünüyorum. Tehlikeli pozisyonlar yarattık. Ancak bu tarz maçlarda böyle takımlara gol atamadığınızda maalesef bir aksiyon maçı onlara çevirebiliyor. O yüzden kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. Çünkü benim tam istediğim tarzda oynadılar. Cesaretli bir şekilde, istediğimiz futbolu, çalıştığımız şeyleri sahaya yansıttık. Ama maalesef futbol böyle. Son ana kadar kazanmayı denedik ama golü yedikten sonra farklı oldu." diye konuştu.

Vincenzo Montella, Galatasaray'ın İtalyan futbolcusu Nicolo Zaniolo ile ilgili bir soru üzerine, "Bence burada kaldığı sürece ondan zevk almanız gerekiyor. Hem fiziksel hem de teknik olarak çok yetenekli ve zeki bir futbolcu. O yüzden son ana kadar tadını çıkarın." ifadelerini kullandı.

"Onyekuru son ana kadar mücadele verdi"
Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçtan sonra Galatasaraylı oyuncularla bir araya gelen futbolcuları Henry Onyekuru ilgili bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Ben maç biter bitmez içeri girdim. Galatasaray'da birçok arkadaşım olmasına rağmen içeri girdim. Biz biraz daha olgun bakabiliyoruz. İnsanlar genelde söylentilere yanaşır ama Onyekuru'nun saha içerisinde her şeyini verdiğini söyleyebilirim. Kaybettiğimiz için de üzgün olduğunu biliyorum. Futbolcular yaş olarak biraz daha genç oldukları için arkadaşlarına selam vermek için gidebiliyorlar. Ama herhangi bir konuda kuşkunuz olmasın. Son ana kadar mücadele verdi. Deneyimlerime göre, söylenenlere kulak asmamak en doğrusu."

İtalyan teknik adam, isminin Trabzonspor ile anılmasına yönelik soruya da "30 küsur yıldır futbolun içindeyim. Hem futbolcu hem de hocayken hakkımda çok fazla söylenti oluyordu. Şunu söyleyebilirim benim kafam total olarak Adana Demirspor'da. Hiç kimseyle zaten görüşmedim. Böyle bir isteğim olmadı. Çünkü biz bir hayalin peşinden gidiyoruz. Bugün gösterdiğimiz mücadeleden sonra böyle bir hayalimiz olması gerektiğini tekrar kanıtladık." cevabını verdi.

Montella, maçın hakemleriyle hakkında ise "Dürüst olmak gerekirse hakemler son aylarda maçları iyi yönetiyorlar. Bu maçı da analiz edersek, hepimiz gibi o da hatalar yapabiliyor. Çok afaki hataları yoktu. Sadece kartları yönetirken daha eşit olabilirdi." değerlendirmesinde bulundu.

Vincenzo Montella, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının sezon sonuna kadar süreceğine inandığını da sözlerine ekledi.

"Bugünün ana unsuru oyuna giren oyuncuların verdiği katkı"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'de Adana Demirspor'u 2-0 yendikleri maçta, sonradan oyuna dahil ettikleri futbolcuların verdiği katkıyla sonuca gittiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, maça iyi başladıklarını belirterek, "Özellikle maçın ilk yarısının büyük bölümünde arzulu ve baskı yapan bir takım olduk. Ancak ana sorunumuz yine sonlandırma. Rakip kaleye çok kolay bir şekilde gitsek de sonlandırmayı doğru bir şekilde yapamadık. Rakibimiz bu ligin en tehlikeli hücuma çıkan takımlarından biri. Bunu da maç içinde 3-4 kez kalemize gelmelerinden gördük. Bunlar golle de sonuçlanabilirdi. İstatistiklere baktığımızda rakibimizden daha iyiydik ama rakibimiz gol de bulabilirdi. Bu anlamda sonlandırmayı daha iyi yapmamız gerekiyor. Çünkü çok kaliteli ve iyi oyuncularımız var." diye konuştu.

Okan Buruk, maçın ikinci yarısında bazı oyuncuların yorulduğunu dile getirerek, "Bugünün ana unsuru oyuna giren oyuncuların verdiği katkı. Sonucu net bir şekilde etkilediler ve maçı kazanmamıza destek olan bir oyun ortaya koydular. Özellikle kulübeden gelen oyuncuların verdiği destek değerli. Kazandık, 2-0'lık bir galibiyet bizim için önemliydi. Yolumuza devam ediyoruz. Taraftarımızın muhteşem bir coşkusu vardı. Onlarla birlikte hedefimiz şampiyonluğa ulaşmak." ifadelerini kullandı.

"Herhalde MHK Başkanı bir açıklama yapacaktır"
Okan Buruk, karşılaşmada Emre Akbaba'nın futbolcuları Dries Mertens'e yaptığı müdahalenin kırmızı kart olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Geçen hafta Konyaspor maçında yaşadığımız kırmızı kart olayının birebir aynısını burada yaşadık. Yine VAR dahil olmadı. Net bir kırmızı karttı. Rakibimiz yine 10 kişi kalacaktı. Bu kırmızı kart verilmedi. Neden bu pozisyonlara kırmızı kart verilmiyor, bu pozisyonlar kırmızı kart mı değil mi, çağırmayan VAR hakemleri bu konuyla ilgili ceza alıyor mu? Bununla ilgili bir merakım var, açıklama bekliyoruz. Zaman zaman televizyon kanallarına bağlanıp, açıklamalar yapılıyor. Son iki haftada verilmeyen iki kırmızı kartla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bununla ilgili herhalde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı bir açıklama yapacaktır. Ya da biz bu VAR hakemlerini bundan sonraki maçlarda yine VAR hakemi olarak görüyorsak, demek ki bu hakemler haklı olacak. Bu pozisyonlar kırmızı kart olmayacak ama genel futbol kuralları içerisinde bu pozisyonlar kırmızı kart olarak değerlendiriliyor."

VAR hakemlerinin saha hakemlerini pozisyonunu kenarda izlemek için çağırıp çağırmadığını bilemediklerini anlatan Buruk, "Bununla ilgili belki bir açıklama gelir. Biliyorsunuz sadece Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının VAR kayıtları açıklandı. Bunun dışında açıklanan kayıt yok. O yüzden hepimiz merak ediyoruz. İki haftadır VAR hakemleri çağırıyor mu, çağırıyorsa neden gitmiyorlar, çağırmıyorsa neden çağırmıyor? Hepsini merak ediyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Lale (Orta) Hanım bununla ilgili bazı kanallara bilgilendirme yaptı. Bu pozisyonlarla ilgili bir bilgilendirme istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Icardi takım için elinden geleni yapıyor"
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Arjantinli futbolcuları Mauro Icardi'nin son haftalarda gol yollarında suskun kalmasıyla ilgili, "Icardi gol atamasa da bence her maç takım için elinden geleni yapıyor. Bugün de önde hareketliydi, rakibe baskı yaptı. Oyun içerisinde kaldı. Santrforluk böyle bir şey, bazen gol atamazsınız. Ben bunu düşüş olarak görmüyorum. Bunun yanında biz takım olarak Icardi'yi ne kadar topla buluşturuyoruz, o da önemli. Ayrıca rakiplerimiz de ona daha fazla önlem alıyor. Hep yanında 1-2 kişi bulunduruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk, futbolcuları Kazımcan Karataş ve Fredrik Midtsjö hakkındaki soruya, "Kazımcan iyi çalışıyor. Genç ve geleceği olan bir oyuncumuz. Ona güveniyoruz. Bundan sonraki haftalarda ona şans vereceğiz. Fredrik Midtsjö de geldiği takımda hep oynamış bir oyuncu. Bazen dışarda kalmaya çok alışkın bir oyuncu değil, bu da zaman zaman onda zorluk yaratıyor." cevabını verdi.

"Bundan sonra tempomuzu daha da yükselteceğimizi düşünüyorum"
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, uzun zaman sonra tam kadro olabildiklerini belirterek, tempolarının daha iyi olacağını söyledi.

Okan Buruk, Süper Lig'e verilen araların takımı nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Maç temposu başka bir şey. Dünya Kupası arasına çok iyi bir şekilde girdik. Sonrasında aynı performansı yakaladık. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu hafta tam takım olarak çalıştık. Midtsjö ve Mertens'in dönmesi bizim için önemliydi. Diğer yandan Zaniolo'yu hazırlıyoruz. Şu anda tam 90 dakikayı görebilecek durumda değil. Bundan sonra tempomuzu daha da yükselteceğimizi düşünüyorum. Mertens'in takıma dönmesi, oyun içinde aldığı rol bizim için önemliydi. Onun dönmesiyle öndeki baskımız yüksek bir şekilde çıktı. Bundan sonraki haftalarda hem fiziksel hem de performans olarak yukarılara çıkacağımıza inanıyorum."

"Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve isteyeceğiz"
Okan Buruk, ligde yarın yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertlilerin kaybetmesini istediğini dile getirdi.

Kendi maçlarına odaklandıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Biz kazandıktan sonra rakiplerimizin ne yaptığını çok önemsemiyoruz. Ancak önemli bir karşılaşma. Fenerbahçe kendi sahasında oynuyor. Beşiktaş da alttan gelip üstteki takımları yakalamaya çalışıyor. Onların da iddialı olduğu önemli bir karşılaşma. İnşallah güzel bir maç olur. Temennimiz bu ama bizim için en yakın rakip Fenerbahçe. Onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve isteyeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

"Herhalde ligde en zor kadro benim elimde"
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, ligdeki en iyi kadronun kendisinde olduğunu, bu durumun bazen avantaj bazen dezavantaj olduğunu söyledi.

İlk 11'inin hemen hemen belli olduğunu dile getiren Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim kadar az değişiklik, rotasyon yapan yoktur. Kadromuzu hepimiz sayarız. Aşağı yukarı belli bir ilk 11'imiz var. Fiziksel ve psikolojik sıkıntılar olabiliyor. Geçen maç öncesi Torreira'nın bir sıkıntısı vardı. Sonra ona bir izin verdik ve gidip çözdü. Bugün Torreira'yı sahada iyi bir şekilde gördük. Genelde 11'imiz belli ama bazen performansa ve hazır olmaya göre 1-2 kişi değişiyor. Herhalde ligde en zor kadro benim elimde. Bu kadar yıldız oyuncunun olduğu, hepsinin oynamak istediği, girdiğinde hepsinin etki gösterdiği kadro bende. Tabii ki bu benim için bir şans ama ayrıca bir meydan okuma. Bunu yönetmek de önemli. Oyuncularıma çok inanıyor ve güveniyorum. İyi günleri, kötü günleri olacak."

"Bizi karıştırmak için 50 tane şey çıkıyor"
Okan Buruk, takımı karıştırmak için asılsız iddiaların ortaya atıldığını ileri sürdü.

"Bizi karıştırmak için 50 tane şey çıkıyor." diyen Buruk, "Buna da bir anlam veremiyorum. Kerem milli takımda, Oliveira bizimle antrenman yapıyor ama kavga ettikleri yazılıyor. Herhalde birbirlerini görüntülü arayıp kavga ettiler. Galatasaray'ın iyi gidişatını bozmak için birçok şey çıkıyor. Ben oyuncularıma güveniyorum. Taraftarımız da bana ve oyuncularıma güveniyor. Onlarla birlikte hedefimiz şampiyonluk. Genel olarak dedikodulara açık bir toplumuz. Bunu seviyoruz. En son iftar yemeği yedik ve orada bile ayrı ayrı masalarda oturduğumuzu yazdılar. Restoranda masalar ayrıydı. Ne yapalım, hepsini üst üste mi koyalım? Çok komik şeyler yaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

Basında Yusuf Demir ile ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine Buruk, "Yusuf 19 yaşında. Kendisinden beklentimiz çok. Ancak takımımız zorlu bir yarış içinde. Birçok oyuncumuza görev veriyoruz. Yusuf'un şanssızlığı kadroya gireceği ya da oynama fırsatı geldiğinde sakatlanması. En son Konyaspor maçında süre alacaktı ama ayağı ağrıyordu. Bugün de kadromuz çok kalabalıktı. Kendisine yer veremedik ama ona şans vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Yusuf'tan beklentimiz var. Onu çok sevip değer veriyorum. Yine şans vereceğiz. Kadro içinde olacak, belki şampiyonluk golünü Yusuf atacak. Yusuf yıldız bir oyuncu. Ona güveniyoruz. En iyi şekilde hazır hale getirip takıma monte edeceğiz." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.