Fondaş Tv'lerde yeni format belediye programları ne zaman başlayacak?

Fondaş Tv'lerde yeni format belediye programları ne zaman başlayacak?

Hafta sonları konuk oldukları ilçelerin belediye başkanlarının şarkılı, türkülü programlarla tanıtıldığı, konusunun uzmanı (!) kişilerin katılımıyla yaptıkları hizmetlerin anlatıldığı yeni format canlı yayınlar Fondaş TV'lerde ne zaman başlayacak?

A+A-

Öncelikle; "Fondaş Tv" tanımlamasının mucidi bizler değiliz!
Fondaş Tv yakıştırmasının gerçek sahibi gazeteci Sabahattin Özkibar'dır... Merak buyuranlar Önkibar'ın YouTube kanalını ziyaret edip davudi sesinden "CeHaPeli belediyelerden fonlanan fondaş tv'ler..." kelimelerini kulaklarından duyabilirler!

Malumunuz; Fondaş Tv'lerde hafta sonları CHP'li (Özellikle) ilçe belediye başkanlarının tanıtıldığı canlı yayınlanan şarkılı, türkülü programlar vardı...
Fondaş Tv'lerde bu tarz programların 2019 yerel seçimleri sonrasında başlatıldığını söyleyebilirsiniz...
Canlı yayınlanan bu programların temel öznesi, belediye başkanlarını yere göğe sığdıramayarak övmekten ibaret olmakla birlikte; programlar, konuk olarak sahneye oturtulan ve dalında uzman kişilerin de "bilimsel" açıklamaları ile destekleniyordu...
Temsil, belediye başkanı yolların orta refüjlerine çalı dikeni mi, park bahçelere mevsimlik çiçek mi dikmiş, taaaakkkk uzman (!) konuğun eline mikrofon uzatılır, başlar "ilçemizin yolları bahar bahçe, parklarımız renk cümbüşü" vb. gibisinden sallamaya! 
Uzman konuşmacıyı araştırsan; hayatında iki saksı fesleğen dikmemiş çıkar!

Program böylesine sürüp giderken, programı yerinde izleyenlere de "ağırlık çökmesin" diye, şarkıcılar, türkücüler bu defa mikrofonu alır, başlanır çalıp, söylenmeye... Başka bir deyişle, neşe içinde başlatılan programlar, neşe içinde izleyenler ve katılımcılar tarafından verilen 10 üzerinden 10 puanla kapatılır... Yeni hafta sonu, yeni ilçe belediyesi ve başkanı için yelkenlere rüzgar basılarak o ilçeden ayrılırlar...

Şimdi, CB ve genel seçimleri geride kaldı... Önlerinde Mart 2024 yılı yerel seçimleri duruyor... Ve... Gönlümüz; bu 9 aylık yerel seçimlere hazırlık dönemini Fondaş Tv'lerin boş geçmemesinden yana!
Öncelikle; yepyeni bir formatla belediye başkanlarının ve izleyicilerinin karşılarına çıkılmasının zamanıdır diyoruz! 
Bu tür programları hazırlayıp sunanların da ellerini çabuk tutmalarını, bu hafta sonu itibariyle başlamalarını öneriyoruz!
Ancak..!
Kesinlikle programların aynı formatlarda, şarkıcılı, türkücülü olmasını önermiyoruz!
Mesela; bir ilk olarak bu tür programlarda "dansöz"lere de yer verilmesini tavsiye ediyoruz!
Çünkü, bu güne kadar bu tarz programları izleyenlerin de "DEĞİŞİM" istediğini düşünüyoruz!
Düşünün; uzman konuk eline almış mikrofonu "başkanımız parklarımıza laleler dikti" dediğinde, taaakkk dansöz yerinden fırlıyor, elindeki zillerle iki şık şık, iki gerdan kıvırıp yerine otuyor! Şimdi, dansözün programa kattığı bu güzelliğin ne kadar reyting getireceğini, halkın da günlerce "Başkanımız hizmetlerini bir bir anlattı. Dansöz bile dayamadı sevincinden 10 dakika oynadı" dediklerini... Bundan daha güzel bir program olabilir mi?
Neyse... Bunlara pek fazla tüyo vermeye de gelmez!
Ama, ellerini çabuk tutup, bu hafta ne yaptılar yaptılar diyoruz!
Çünkü, Haziran ayı bu... 
Neyin ne olacağı belli olmaz...
 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.