Elon Musk, Twitter’ı satın aldı!

Elon Musk, Twitter’ı satın aldı!

SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi ABD'li ünlü milyarder Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolar karşılığında satın aldı.

A+A-

Daha önce Twitter’ın yüzde 9,2’lik hissesini borsada satın alan ABD’li milyarder Elon Musk, Twitter’ın tamamını satın aldı. Musk’ın 44 milyar dolar değerindeki teklifi Twitter tarafından kabul edildi.

ZEHİR HAPI DEVREYE GİRMİŞTİ
14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu. Twitter, 14 Nisan’da yapılan teklife sıcak bakmamış ve Musk’ın hissesini artırmasını engellemek için ‘zehir hapı’ önlemi almıştı. Zehir hapı olarak adlandırılan önlemle şirket, potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata hisse satın alma hakkını koruyor.

Ancak Musk’ın 46,5 milyar dolarlık finansmana sahip olduğunu açıklamasından ve Twitter’ın borsada sarsılmasından sonra şirket duruşunu değiştirdi ve müzakerelere kapı açtı.

MUSK’TAN İLK AÇIKLAMA
Elon Musk yaptığı açıklamada “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır” dedi.

Twitter’a yeni özellikler ekleyerek, onu her zamankinden daha iyi hale getireceğini iddia eden Musk, şunları söyledi:

“Ürünü yeni özelliklerle geliştirerek, güveni artırmak amacıyla algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını alt ederek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istiyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.