Egemen Beşli, Hakan Ogaç'ı uyardı ve izine çıktı! Başkan Çerçioğlu, Olgaç'a Beşli için 'gönder bunu' dedi mi?

Egemen Beşli, Hakan Ogaç'ı uyardı ve izine çıktı! Başkan Çerçioğlu, Olgaç'a Beşli için 'gönder bunu' dedi mi?

ASKİ Abone Dairesi Başkanı Egemen Emre Beşli, Genel Müdür Hakan Olgaç'a izinden dönene kadar "benim sorunlarımı çöz" talimatı mı verdi? Öte yandan Başkan Çerçioğlu, Olgaç'a Beşli'nin kapı önüne konulması mı emretti?

A+A-

Bilindiği üzere; Aydın BŞB ve ASKİ inceleyen, soruşturan Müfettişler görevlerini geçtiğimiz hafta sonu tamamlamışlardı!

Yeni haftaya "ölüm sessizliği" ile giren Aydın BŞB'de, flaş bir gelişmede dün yaşanmıştı! Aydın Su ve Kanalizasyon Dairesi (ASKİ) Abone Daire Başkanı Egemen Emre Beşli'nin Müfettişlerin Aydın'dan ayrılmasının ardından izine çıktığı bildirildi!

Bu dikkat çekici izin olayının perde arkasını Aydın BŞB ASKİ içindeki kaynaklarımıza sorduk...

İşte sorular ve Aydın BŞB kaynaklarından gelen yanıtlar:

ASKİ Abone Dairesi Başkanı Egemen Emre Beşli'nin dün itibari ile izine çıktığı, Genel Müdür Hakan Olgaç'ı "benim sorunlarımı temizle" diye talimat verdiği doğru mu?

besli.jpg

c070ff6f-a221-4845-aff1-410b47a6aa30.jpg

ASKİ kaynağı, "Beşli kaç günlük izine çıktı" sorusunu da; şöyle yanıtladı: 

dd655200-7267-4eb5-bdd2-f668a5e78085-001.jpg

Cumhuriyet tarihinin en büyük su yolsuzluğunun, rüşvet çarkı dosyasının inceleme ve soruşturması sanırım henüz tamamlanmadı! 

Araştırmalar, incelemeler, soruşturmalar bundan sonra derinleşerek ve büyüyerek devam edeceğini ve Devletin ASKİ Çetesi üzerinde ne gibi işlem yapacağını önümüzdeki günlerde daha net görüleceğini belirtebiliriz!

Temsil, ASKİ Çetesinin birinci şüphelisi ile saç ayağındaki isimlerin tek tek ortaya döküleceği söylemek içinde kahin olmaya gerek yok; çünkü her şey delilli ispatlı! Çok basit, 2015 ve 16 yıllarında bir otel ortalama ayda 50 bin lira su faturasını ASKİ'ye ödüyorsa; bugün bu rakam (Çete tarafından radara alındıktan sonra) 2 bin liraya düşüyorsa; ASKİ Çetesi ya bunun hesabını verecek ya da devlet o otelcileri bir güzel kutlayacaktır diye düşünüyoruz!

Ayrıca; ASKİ abonelerinin su faturalarının bilgisayar ortamında silinmesi, su sayaçlarının sıfırlanmasından dolayı oluşan kamu zararının milyarlı rakamlarla konuşulduğu dosyanın da üzeri iki kürek toprakla örtülmeyeceğini düşünüyoruz!

Aydın BŞB, personele "gizlilik kararı" alındı propagandası yaparak, konuyu basite indirgemeye çalışsa da; kazın ayağı hiçte öyle değil!

İlginç olan Litera, Asfalt, Süpürme, Sampaş vb. onlarca yolsuzluk dosyası içinde gizlilik kararı alındığı belirtiliyordu!

Peki, yapılan yolsuzlukları halktan gizlemek ne derece doğru? 

Not: Telegram Haber, Aydın BŞB ASKİ'deki Cumhuriyet tarihin en büyük yolsuzluk, rüşvet iddialarını haberleştirmeye flaş haberlerle devam edecektir. 

Bizden ayrılmayınız...

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.