CHP'nin yeni yönetimi güzide belediye başkanlarına biletlerini kesmeye mi başladı!

CHP'nin yeni yönetimi güzide belediye başkanlarına biletlerini kesmeye mi başladı!

Önceki gün tarihi bir farkla 38. CHP Kurultayını kazanarak CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel'in şimdiden tartışmalı güzide belediye başkanları ile yollarını ayırmaya başlayacağı bildirildi! Telegram Haber, ilk gidicilerin bilgisine ulaştı...

A+A-

Bilindiği üzere; önümüzdeki yılın Mart ayında yerel seçimler yapılacak... Başta CHP Genel Başkanı Özgür Özel olmak üzere; CHP'yi çok büyük bir sınav bekliyor!
CHP'nin mevcudu korumanın yanında; yerel yönetimler seçimlerinden başarılı çıkmak gibi tarihi bir sorumluğu ve zorunluluğu vardır! (Böyle bilinsin) 
Bu bağlamda; başta CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in hata yapmak gibi bir lüksünün olmadığı gibi; belediye başkanlıklarına atanacak adaylara ilişkin en ufak bir bilgiyi yada haberi de değerlendirmek durumundadır diyoruz!
Kemal Bey'in Kurultayı kaybedeceğini geçtiğimiz haftanın çarşamba gününden beri biliyorduk!
Bu çerçevede 3 gün haberleri bile güncellemedik! Açıkçası gelişmeleri en önemli kaynaklarımız aracılığı ile takip ettik ve notlarımıza ekledik... 
Geçen hafta; başta İzBB başkanı Mustafa Tunç Soyer'in ne Kemal Bey ne de Özgür Bey tarafından yeniden aday yapılmayacağını bilgisine sahip olmuştuk! 
Bilinsin ki; mozzarella medyacılığı yapmıyoruz... İşimizi yapıyoruz... Kimsenin değirmenine de su taşımıyoruz... Açıkçası; Kurultaya bakış açımız ve düşüncelerimiz Kemal Bey'in kazanması yönündeydi... Nedenine gelince de; Kemal Bey'in aday belirlemede hata üstüne hata yapacağından ve her biri birbirinden güzide belediye başkanlıklarına aday atayacağı için; yerel seçimlerde de 14.'ncü yenilgisini alarak mutfağın yolunu tutmasını düşünüyor ve bekliyorduk! 
Neyse, Kemal Bey kendisine yakışacak bir şekilde tarihi bir farkla 2. turda genel başkanlığı kaybetmiş oldu... İyi mi oldu kötü mü oldu orasını zaman gösterecek... 
Kemal Bey CHP'nin başında kalsaydı; her halde Mustafa Tunç Soyer yeniden aday olma olasılığı doğacaktı ve aday gösterilmesi durumunda da CHP'nin İzmir'i kaybetmesi gündeme gelecekti...
Soyer, İzmir'in altından girdi üstünden çıktı... Ama, ortada elle tutulacak bir şey göremedik... Mozzarella peyniri ve lavantalı kremden başka... (Lavantalı ürünlerin imalatına geçildiğini duymuştuk.) 
Her şeyden önce; beyninin yarım küresinin içinde "Şehir Devletleri" projesi yatan birisinin bırakın İzmir'i, Dondurmacı mahallesine bile muhtar adayı yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz...  
Ayrıca; önceki İzBB başkanı Aziz Kocaoğlu'nu buradan kutluyor ve Özgür Özel'in yanında yer aldığı içinde tebrik ediyoruz... 
Neden mi?
Aziz Bey, geçte olsa Kemal Bey'e "ABİ"lik mi "BEY"lik mi nasıl yapılacağını gösterdiği için! (Aziz Bey ne demek istediğimizi biliyordur!)
Seversiniz sevmezsiniz... Aziz Kocaoğlu ile Mustafa Tunç Soyer'i "BELEDİYECİLİK" konusunda aynı terazide tartabilir misiniz? Asla tartamazsınız! Aziz Bey'i Alsancak Limanındaki basküle çıkartsanız; ibresi yerinden fırlar! Soyer'in tartılacağı yerde her halde kuyumcu terazisinden öteye geçmez; ideali bu çünkü! 
Öncelikle de sayın Soyer'e tavsiyemizdir; adaylık madaylık defterinizi kapatınız! Bundan sonra tek yapacağınız işin "neler olacak"lara bakmanızdır! Devlet piyangosu bu... Ne zaman kimin başına konacağı belli olmaz! 
Aynı zamanda CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel'e de tavsiyemizdir; olacaklar karşısında temkinli konuşmasını öneriyoruz! Devletin sabrı çoktan tükendi bilesiniz! Sanırım ne demek istediğimiz net bir şekilde anlaşılmıştır!

Şimdi gelelim bileti kesilenlere....
Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu...
Didim belediye başkanı A. Deniz Atabay...
Kuşadası belediye başkanı Ömer Günel...
Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç...
Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi... 
Bayraklı belediye başkanı Serdar Sandal...
Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu...
Foça belediye başkanı Fatih Gürbüz... 
(...)
Geçtiğimiz hafta Ali Kılıç, Ankara'nın ünlü bir otelinde Bülent Kuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi... Ali Kılıç'ın yeniden aday olma talebinin dışında; başka neler konuştuğunu bilemiyoruz... Ancak, vize almış olsa bile, bu vizenin hükmünün de cumartesiyi pazara bağlayan gece bitti! 

Not: Bileti kesilenler haber dizimiz devam edecek... 
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.