CHP’nin vefasızlığına tokat gibi sözler: Tugay’a sahip çıkamayan garibanı mı koruyacak?

CHP’nin vefasızlığına tokat gibi sözler: Tugay’a sahip çıkamayan garibanı mı koruyacak?

CHP'de yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı, devlet bakanlığı ve milletvekilliği yapmış Mehmet Sevigen, Adak’a sahip çıkmayan CHP’lilere ateş püskürdü.

A+A-

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde üyesi olduğu CHP’nin bayraklarını asarken geçirdiği kaza neticesinde bir gözünü kaybeden ve kendisine verilen iş sözlerinin tutulması üzerine intihar eden Tugay Adak'a (28) yapılan vefasızlık, eski CHP'lileri de çileden çıkardı. CHP'de yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı, devlet bakanlığı ve milletvekilliği yapmış Mehmet Sevigen, Adak’a sahip çıkmayan CHP’lilere ateş püskürdü. Sevigen, "Kendi partisinin içinde emek veren bir garibana sahip çıkamayan, toplumdaki garibanlara nasıl sahip çıkacak? Dirisine, ölüsüne; anasına, babasına ve atasına sahip çıkmayan adamdan hayır gelmez” dedi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde üyesi olduğu CHP'nin bayraklarını asarken geçirdiği kaza neticesinde bir gözünü kaybeden CHP Kartepe Meclis Üyesi Tugay Adak, partililerin verdiği iş sözlerini tutmaması üzerine intihar etti. CHP'li gençler, Adak'a sahip çıkmayan CHP yönetimine tepki göstererek bir bir istifa etmeye başladılar. Adak'a sahip çıkmayıp intihar etmesine neden olan CHP'lilere bir tepki de CHP'de yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı, devlet bakanlığı ve milletvekilliği yapmış Mehmet Sevigen'den geldi. Sevigen, CHP'nin vefasızlığından dem vurarak " CHP'de ne kadar çok şey değişmiş, nasıl bu kadar vefasız olabildiniz, insan yanındaki yöresindeki garibana hem söz verip hem de onu sahipsiz bırakır mı?" diye sordu.

GARİBANLARA NASIL SAHİP ÇIKACAKLAR

Sevigen, CHP'de çok şeylerin değiştiğini söyleyerek "CHP ne zamandan beri bu kadar vefasız oldu, insanları ne kadar sahipsiz bıraktılar. Kendi insanlarına sahip çıkamayan, kendi sahipsizine sahip çıkamayan garibanlara nasıl sahip çıkacak" diye konuştu. Türkiye'nin birçok yerinden gelen gençlerin CHP'li gençler belediye önünde il başkanlığını, belediyeyi ve milletvekillerini protesto ettiklerini dile getiren Sevigen, "CHP'li gençler bu olay üzerine teker teker CHP'den istifa etmeye başladılar" dedi.

NE KADAR VEFASIZ OLMUŞSUNUZ

Sevigen, şunları söyledi: "Tugay partiye 10 sene emek vermiş bir CHP'li. Biraz vefa olur. Partili olmasına da gerek yok. Genel Başkan birine sahip çıkılması konusunda talimat vermiş, insan kendi yanında yöresinde olan birine sahip çıkmaz mı? Ne kadar vefasız olmuşsunuz. Kendi partisinin içinde emek veren bir garibana sahip çıkamayan toplumdaki garibanlara nasıl sahip çıkacak? Üzülüyorum hiç vefa kalmamış. CHP bu tür hatalardan dolayı dağılıp gidiyor. Bütün gençler istifa ediyor."

DİRİSİNE ÖLÜSÜNE SAHİP ÇIKMAYANDAN HAYIR GELMEZ

CHP'de kimsenin kimseye hesap sormadığı dile getiren Sevigen, "Bu olay da birkaç zaman sonra unutulup gidecek. Onların CHP'li garibanların sayesinde milletvekili olanlar, belediye başkanı olanlar, ağalar, beyler "Bizi buralara getiren partinin gerçek sahipleri garibanlar var" diye geriye dönüp bakmazsa nasıl CHP ayakta kalacak. Dirisine, ölüsüne; anasına, babasına ve atasına sahip çıkmayan adamdan hayır gelmez. Biz böyle değildik, bize ne oldu, ne hale geldik" dedi.

Muhammed Uzun

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.