CHP'li Şişli belediye başkanı Keskin'in halkçı mücadelesi: 3 kata imarlı AVM'yi 6 kata çıkarmayı kafasına koymuş!

CHP'li Şişli belediye başkanı Keskin'in halkçı mücadelesi: 3 kata imarlı AVM'yi 6 kata çıkarmayı kafasına koymuş!

CHP'li Şişli belediye başkanı Muammer Keskin, belediyecilik portföyüne yeni bir skandal daha eklemek üzere düğmeye basmış! Koskoca Şişli belediyesi meclisinde "RANTA DUR" diyen bir tek meclis üyesi Vahap Şimşek çıktı!

A+A-

Vahap Şimşek... CHP'li Şişli belediyesi meclis üyesi... Mesleği... Serbest avukatlık...
Muammer Keskin... Şişli belediye başkanı... Mesleği serbest muhasebecilik... 

Meclis üyesi Şimşek, geçtiğimiz yıllarda yine bir imar rantına karşı çıkmış, (DAP Yapının) başkan Keskin tarafından partiden ihraç edilmesi istenilmiş, hak, hukuk, adaletçi CHP genel merkezi tarafından parti üyeliği 1 yıl askıya alınarak ödüllendirilmişti! 
Umarız bu defa hak, hukuk, adaletçi CHP genel merkezi, meclis üyesi Şimşek'i bu göz göre işlenen imar cinayeti karşısında haklı bulur ve sermaye dostu başkanlarına "giderayak" dur der!

Muammer Keskin'in kredisi tükendi mi?

Öncelikle, başkan Keskin'in 2. defa Şişli'ye belediye başkanı adayı gösterilmesi mümkün görünmüyor! Edindiğimiz bilgilere göre; Şişli'ye gösterilecek yeni başkan adayı bugünden belli! Yeni başkan adayının pazartesi akşamı yapacağı toplantısını ve adını bugünden yazmanın bir anlamı yok! Pazartesi gününün gelişmelerini derledikten sonra, başkan Keskin'e müjdeyi salı günü verebiliriz!
Diyeceksiniz ki; Keskin, Sarıgül'le barış çubuğu yakarak 2. defa Şişli belediye başkanlığı adaylığını garantiye almıştı! Yok öyle bir şey! Barış çubuğu değil; Keskin, Sarıgül'le karşılıklı Küba purosu dahi tüttürse, nafile! Türkçesi, Abbas'ın bileti çoktan kesilmiş!

Şimdi gelelim başkan Keskin'in halkçı belediyeciliğine...

Sanırım Profilo AVM'nin sahipleri sermaye sınıfından değil, işçi sınıfından! Öyle olmasa halkçı başkan Keskin böyle bir konuyu meclise taşır mıydı? Bir tıkla 3 kattan 6 kata çıkmasına olanak sağlayacak konuyu belediye şirketi genel müdürünün eski şirketinin takip etmesine göz yumar mıydı?

b8ee30f4-ee4a-4cd8-87c7-1b749301d5e4.jpg
Başkan Keskin'in imar konularını Biçer'e danıştığı ona göre hareket ettiği belirtiliyor! 

Ne hoş değil mi Profilo AVM'nin Şişli belediyesindeki işlerini takip eden İlke Planlama şirketinin Şişli belediyesi Kenthaş Kent Hizmetleri A.Ş.'nin genel müdürü Özcan Biçer'in eski şirketinin olması! Özcan Biçer, ağustos 2020 yılına kadar bu İlke Planlama şirketinin büyük ortağı! Gerçi, bugün İlke Planlama şirketinde Özden Biçer Kalkan küçük ortak... Özcan Biçer'e sorsanız kim bu Özden Biçer Kalkan diye; her halde tanımadığını söyler!
Nedense böylesine güzel tesadüfler ya Hollywood filmlerinde yada rant ilişkilerinde karşınıza çıkıyor! 

Şimdi gelelim meclis üyesi Vahap Şimşek'in sosyal medya hesabından ranta karşı verdiği mücadeleye...
İşte o paylaşım: 

"Şişli Belediyesi 2023 Temmuz Ayı Meclisi 2. Oturumunda alınan meclis kararı ile Mecidiyeköy 2410 ada 246 parselin ( Profilo AVM arsasının) bir kısmına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planında değişikliğe gidilerek mevcut 3 kat yükseklik 6 kata çıkarılmıştır.

Ben, Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubunun kabul yönündeki grup kararına uymayarak , hayır dedim . Ayrıca meclis kararının iptali için İdari yargıda dava açacağımı beyan ettim. Neden hayır dediğimi izleyeceğiniz video da detaylıca anlattım.

Şişli Belediye Meclisi kararına karşı açacağımı beyan ettiğim davayı, İstanbul 4.İdare Mahkemesinde açmış bulunmaktayım. Dava süreci hakkında gelişmeler oldukça sizi bilgilendireceğim.

İlk günden bu yana Şişli halkının yararına tüm tekliflere destek oldum evet dedim. Halkın aleyhine olan teklifleri ise desteklemedim karşısında oldum, olmaya da devam edeceğim.

Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Kent rantı halka aittir ve halk eşit şekilde faydalanmalıdır."

vahap.png

Bu da Şimşek'in Şişli belediyesi meclisinde sermayeye peşkeş çekilmek istenilen imar rantına karşı yaptığı konuşma:  

Normal şartlarda; böylesine bir rant olayı karşısında CHP genel merkezinin takınması gerektiği tavır ne olmalıdır? 
Saniyesinde Şişli belediye başkanı Muammer Keskin'in istifasını istemek değil midir? 
Her şey aleni ortada değil mi? 
Maalesef lafla halkçı belediyecilik olmuyor!
Siyasette, pısırık insanların yapacağı bir aygıt değil! 
Rant ilişkileri ortaya mı saçılmış... 
Bakmayacaksın arkadaş gözünün yaşına!

2.5 Yıl kadar önce (Pandemi dönemi) Faik Öztrak, Özlem Gürses'e YouTube'de ne söylüyordu: "Hiç bir belediye başkanının gözünün yaşına bakmayız!" (Gürses, Menemen'i sormuştu.) 
Faik Bey, bu ettiğiniz "bakkal almaz" laflarınızın üstünden kaç mevsim, kaç yıllar geçtiğini biliyor musunuz? Sizler ancak ve ancak rahatınızı bozacak olduğunu düşündükleriniz ile doğruları önünüze koyanların gözünün yaşına bakmazsınız! 
Gerisi mi hikaye!
Hikaye değilseniz; buyurun o zaman Şişli belediyesine! 
Profilo AVM'ye çekilecek olan imar rantı kıyağına!
Neyse... İyi ki Şişli belediyesinde bir tane de olsa meclis üyesi Vahap Şimşek var... 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.