CHP'li MV Gürsel Erol'un kardeşi Soner Erol, Bayındır Belediyesi'nin bütçesinin yarısı kadar ihaleye imza koydu: 46 Milyon!

CHP'li MV Gürsel Erol'un kardeşi Soner Erol, Bayındır Belediyesi'nin bütçesinin yarısı kadar ihaleye imza koydu: 46 Milyon!

CHP'li Gürsel Erol kurucusu olduğu GÜR-YA şirketi, kardeşi Soner Erol'a devir ettikten sonra da kaldığı yerden İzmir'deki ihale başarılarına devam ediyor...

A+A-

Öncelikle CHP'li Elazığ MV Gürsel Erol'un İzmir basınında yer alan haber repertuvarına bakmakta yarar var:

Kazıkta sınır yok!

Kazıkta sınır yok!

İzmir Bayındır Arıkbaşı Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 80 dönümlük araziyi CHP'li Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a ait şirkete satan ve kendisine o günün parasıyla 370 bin liralık lüks makam aracı alan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, bir skandala daha imza attı.
725 bin lira vererek tek başına arazi satış ihalesine girip alan Gürsel Erol ve oğlu Doğancan Erol'un, alacağına karşılık satın aldığı 71 bin 240 metrekare arazinin 23 bin 877 metrekaresinin orman arazisi içinde olduğu ortaya çıktı. Partilisi olan belediye başkanı tarafından dolandırıldığını iddia eden Erol, bu nedenle ayıplı mal sattığı için tapu iptal davası açıp parasını geri istediği ve hatta bu konuyla ilgili dava bile açtığı ortaya çıktı.



AYIPLI MAL SATTI

Yeni Asır'ı ziyaret eden Milletvekili Gürsel Erol, "Bu arazi için 633 bin TL'ye ihaleye çıkıldı, kimse girmemesine rağmen rakam yükseltildi ve 725 bin TL'ye satıldı. Ancak satılan arazi ile bize gösterilen yer tutmadığı gibi, orman işgali olan ve asla bir şey yapılamayacak bir araziyi bize sattıklarını öğrendik. Bu yüzden ayıplı mal satışı yapıldığı için tapu ve satış iptal davası açtık" dedi. Erol, kendilerine tapusu verilen arazide 21 bin 887 metrekare orman işgali, 2 bin metrekare de yol işgali bulunduğunu aktararak, "Resmen kandırıldık. Bize ayıplı mal sattılar, bizi kandırdılar. Biz de Belediyeye ve mahkemeye başvurup ayıplı mal satışı nedeniyle tapu iptal satışını istedik. Biz mağdur olduk, ancak belediye bunu kabul etmiyor" açıklamasını yaptı.

BAŞKAN 'USULSÜZ DEĞİL' DEDİ

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise, Gürsel Erol'un 4,5 milyon lira alacaklı olduğunu ifade ederek, "Bir ihale gerçekleştirdik, yasalara uygun açık bir şekilde gereğini yaptık. İhalede en uygun teklifi söz konusu şirket verdi. Konuyu yanlış yerlere çekenler sadece siyaset yapıyor" sözleriyle kendini savunmuştu.

FATİH ŞENDİL imzalı Yeniz Asır Gazetesinin 31 Ekim 2018 tarihli manşet haberi. 

Arsa satışı krizinde topa ilçe başkanları da girdi

Bayındır’da mülkiyeti belediyeye ait olan 80 dönümlük arazinin 675 bin TL karşılığında CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketine satıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel sosyal medyada sitem ederken CHP İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, istifa ettiğini açıkladı. Ardından bu krize dahil olan Bayındır AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, Belediye Başkanı Sesli’yi hedef alarak “Biz köy mallarının tamamının satılmasına karşıyız. Her ay açık var belediyede.” dedi.

Belediyeye ait olan arazinin CHP’li Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketine satıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İlk tepkiler Atila Sertel ve Yücel Özen'den geldi. Bu krize bir tepki de AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Demirezen ve CHP Bayındır İlçe Başkanı Aydilek gösterdi. Demirezen, Belediye Başkanı Sesli’yi borçlar üzerinden eleştirirken, Aydilek de “Ben başkana ‘köy malını satamazsın’ diyorum ama dinlemedi” ifadelerini kullandı.

DEMİREZEN: VERME AÇIK BÜTÇENİ ONA GÖRE AYARLA

Arsa satışıyla ilgili belediyeyi hedef alan Bayındır AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, “Konu CHP milletvekilinin aldığı arazi olunca satışlar gündeme geldi. Biz satışların tamamına karşıyız. Biz köy mallarının tamamının satılmasına karşıyız. Her ay açık var belediyede. Satış yapıyor bu nedenle. Verme açık bütçeni ona göre ayarla. Ayrıca CHP’li vekilin alması da etik bir şey değil” dedi.

AYDİLEK: CHP’Lİ BAŞKAN SATILIYOR, CHP’Lİ VEKİL ALIYOR

CHP Bayındır İlçe Başkanı Behzat Aydilek ise, Vatandaşlara karşı zor durumda kaldıklarını, bu olayın hukuken doğru olmasına karşın siyasete uygun olmadığını ve köy mallarını satmayacaklarını söylediklerini belirtti. Başkan Aydilek, belediyeye karşı tepki olduğunu köy köy gezin durumu açıklamak zorunda kaldıklarını ifade etti.​

SESLİ: "İHALEDE EN UYGUN TEKLİFİ SÖZ KONUSU ŞİRKET VERDİ"

Öte yandan Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Eski belediye başkanı döneminde ilçede restorasyon projeleri yapan Gürsel Erol, belediyeden 4,5 milyon Tl alacaklıydı. Bizim de bunları ödememiz gerekiyor. Bir ihale gerçekleştirdik, yasalara uygun açık bir şekilde gereğini yaptık. İhalede en uygun teklifi söz konusu şirket verdi. Biz borçlarımızı ödemekten başka bir amaç içerisinde değiliz” şeklinde konuştu.

Gürsel Erol ise, “Hukuken söz konusu şirket ile yasal bağlantım yok. ” dedi. Şirketin yasal avukatının CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan olduğunu,  Bayındır Belediye Başkanlığı’nın AKP’de olduğu dönemde, şirketin alacaklarından kaynaklı icra işlemi başlatıldığını, belediye 2014 yılında CHP’ye geçince icra işlemlerinin durdurulduğunu, iki yıldır da hiçbir şekilde icra işlemi yapılmadığını anlattı.

ASUMAN: BANA GELEN NET BİR BİLGİ YOK

İl Başkanı Asuman Ali Güven'nin konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde oldu: “Bana gelen net bir bilgi yok. Arkadaşları arayıp detaylı bilgi alacağım ve gereken açıklamayı yapacağım” derken İlçe Başkanı Aydilek satış kararına tepki gösteren isimler arasında yer aldı." 

Diğer yandan Gürsel Erol'un hedef gösterdiği CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise, yaptığı açıklamada yaşanan süreci şu sözlerle özetledi:

“Birçok şirketin olduğu gibi söz konusu şirketin de avukatlığını Bayındır Belediyesi AKP’deyken, alacaklarını tahsil etmek üzere hukuk büromuz icra takibi yapmıştır. Devam eden davaların tamamı AKP döneminde kazanılmıştır. Daha sonra CHP’li belediye kazanınca şirket yetkilisinin talebi üzerine icra takibi durdurulmuştur. Söz konusu arsa satışı ya da alışı bizim bilgimiz dışındadır. Ancak arsa satış iptaliyle ilgili hukuk büromuz dava açmıştır. Daha sonra şirketten gelen talimat üzerine dava geri çekilmiştir. Neden çekildiği konusunda hiçbir fikrim yok. Milletvekili olduğum 1 Kasım tarihi itibariyle avukatlığı bıraktım. Ancak hukuk büromuz ve avukat Boran Özal söz konusu şirketin işlerini takip etmektedir” dedi.

23 Ekim 2017 Egenin Sesi

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI..

CHP’li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli yol ve altyapı sorunlarını çözemedi. Bunun yerine borç batağına sürüklenen ilçede, CHP’li vekile satılan köy arazisi, imar izni için rüşvet ve tarihi kilisenin depo yapılması gibi skandallara imza atıldı

30 Mart 2014 seçimlerinde Bayındır Belediye Başkanı seçilen ve asıl mesleği doktorluk olan CHP'li Ufuk Sesli ilçenin sorunlarına derman olamadı. Kronikleşmiş çevre ve altyapı sorunlarının çözümü ve ilçenin gelişmesi adına ciddi bir proje üretemezken, vatandaşların beklentilerini yerine getiremedi.

Başkan Ufuk Sesli yönetimindeki Bayındır Belediyesi, ilçe sakinlerine göre geçen 5 yılda hizmet değil, sadece borç üretti.

Bir önceki AK Parti dönemini adeta mumla arayan Bayındırlılar, birbiri ardına patlayan skandallarla şaşkına döndü.

DOKTOR DERMAN OLAMADI

2014 küçük bir oy farkıyla bayrağı AK Parti'den alan CHP'li Sesli, keyfe keder belediyecilik anlayışıyla hizmet yerine adeta skandal üretti. 5 yıl boyunca ilçeye neredeyse çivi bile çakmayı başaramayan Sesli ve ekibinden sadece Bayındırlılar şikayetçi değil.

HALKIN KABUSU OLDU

AK Parti döneminde gerçekleşen yatırımlarla kasaba havasından kurtulup, modern kent görünümüne bürünen Bayındır, geçen 5 yılda ilerleyeceğine eski köhne görünümüne geri döndü. İlçe merkezindeki yol ve içme suyu sorunu halkın kabusu oldu. Şehir içindeki devasa çukurlar bırakın insanlara, otomobillere bile geçit vermedi. Köstebek yuvası haline gelen yollar, vatandaşa 'seçimde görüşürüz' dedirtti.

KARNESİ KIRIKLA DOLU

Sinek sorunu ve başıboş köpekler kentin bitmeyen çilesi haline geldi. Çiçekçiliğin, dünya genelinde tanıtımını sağlayan Uluslararası Çiçek Festivali bile CHP döneminde, festivalden daha çok kasaba panayırı havasında geçmeye başladı. İlçenin bacasız sanayisi olan çiçekçilik sektörü günden güne geriye doğru gidiyor.

CHP'li Başkan Ufuk Sesli, 16 milyon lirayla devraldığı borcu 38 milyon liraya çıkardı.

PARALAR ÖZEL HESABA...

Görevden uzaklaştırılan Belediye eski Başkan Yardımcısı Hurşit Uslu'nun, vatandaşın parasını özel hesabına yatırmasıyla başlayan skandallar zinciri, restore edildikten sonra hurda deposu olarak kullanılan tarihi Ermeni Kilisesi, satılan köy malları, lüks makam arabası, 'belediyeden 4.5 milyon alacaklıydı' denilerek CHP'li Elazığ milletvekili Gürsel Erol'a satılan köy arazileri ile devam etti.

RÜŞVET İLÇEYİ KARIŞTIRDI

İlçede oturdukları evlere imar izni almak için 500'er lira para yatırmaları istenen vatandaşların, parayı yatırdıkları banka hesabının daha sonra görevden ayrılan Bayındır Belediye Başkan Yardımcısı Hurşit Uslu'nun kişisel hesabı olduğu tespit edildi.

Yaşanan skandal üzerine Güler Aralar, Döndü ve Tamer Tosunoğlu isimli vatandaşlar, Bayındır Cumhuriyet Başsavcılığı'na Uslu hakkında suç duyurusunda bulundu.

İmar sorunu yaşayan vatandaşlara, şahsi banka hesabına 500'er lira yatırtan Uslu'nun, 2013'te vekaleten yürüttüğü Karabağlar Belediyesi İmar Müdürlüğü görevinden de 'sahte fatura' olayıyla alındığı ortaya çıktı. Uslu'nun Karabağlar Belediyesi'ni yaklaşık 300 bin lira zarar ettirdiği belirtilen 'sahte fatura' olayını yeterince araştırmadığı öne sürüldü.

TARİHİ KİLİSE DEPO YAPILDI

Yine 2015'te, İzmir Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın restore edip kültür merkezi olarak kullanılması için belediyeye verdiği Tarihi Ermeni Kilisesi'nin, hurda deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Skandal, kısa sürede büyük yankı uyandırdı. AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş'in girişimleriyle, Valilik ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi'nin depo olarak kullanılması yürekleri sızlattı. Devreye AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen girdi. Oluşturduğu kamuoyuyla belediyenin yaptığı yanlıştan dönmesini sağladı. Büyük emeklerle aslına uygun restore edilen tarihi kilisenin, depo olarak kullanılması, belediyenin tarihi mekanların değerini bilmediğinin kanıtı olarak gösterildi. 1857 yılında Bayındır'da yaşayan Ermenilere hizmet etsin diye yapılan kilise, Cumhuriyet döneminde sinema olarak kullanılmıştı. Viraneye dönen bina, 2010'da AK Partili Başkan Mehmet Kertiş'in girişimiyle restore edildi.

ARAZİ CHP'Lİ GÜRSEL EROL'A SATILDI

Arıkbaşı'ndaki 80 dönümlük araziyi 670 bin liraya CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'a ait şirkete satan ve o günün parasıyla 370 bin liralık lüks makam aracı alan Sesli, büyük tepkiyle karşılaşmıştı.

24 Ekim 2018 İzmir Haber Merkezi

Gürsel Erol'un yüzlerce Bayındır belediyesi ile çıkan haberini Google'da bulabilirsiniz...

Malumunuz; Gürsel Erol, bir TCK 235 kahramanı!

Ovacık Devlet Hastanesi ihalesine fesat karıştırmaktan yargılanmış, hatırı sayılır bir ceza aldıktan sonra cezaevine İzmir'den teslim olmak üzereyken (Şimdi MV olan avukatın ofisinde pineklerken) CHP, TCK 235'te indirime gidilmesi yasa tasarısını TBMM'ye getirip, geçirmiş ve yolsuzluktan, ihaleye fesat karıştırmak hapis cezası alanlar yırtmışlardı! (Yıl 2013) 

Devamında Gürsel Erol'un İzmir'den siyaset soyunacağını, CHP'deki üyelik kaydını İzmir Tire CHP ilçeye kaydırdığını haberleştirmiş, Gürsel Erol'un İzmir'e olan aşkının küllenmesine neden olmuştuk! 

CHP'liler AKP'liler için hep bunları söylüyorlar: "AKP, girdiği belediyeden çıkmaz!"

Gürsel Erol'un sayesinde CHP bu dönem Bayındır belediyesini kaybetti derseniz; sanırım hata yapmamış olursunuz! Gürsel Erol'un CHP'li Ufuk Sesli döneminde aldığı ihalelerin karşılığını nasıl arazi satışı ile tahsil ettiği gerçeği ortada... (Yukarıdaki haberlere bkz.) 

2rwsfd4t5.jpg

O günlerde Gürsel Erol-Bayındır belediyesi başarılı ilişkisine "Fatiha" okuyanlar arasında CHP İzmir MV Atilla Sertel'de bulunuyordu. (Attığı tivit yukarıda.)

Şimdi gelelim günümüze...

aydin.jpg

Gürsel Erol'un Bayındır'a ve Bayındır belediyesine olan sevgisi, salt CHP'li belediye başkanları döneminde değil, mevcut AKP'li Bayındır belediye başkanı Uğur Demirezen döneminde de devam ediyormuş: KDV dahil 45 Milyon 927 Bin 491 Lira 26 Kuruş!

Türkiye Ticaret Sicili gazetesinde yer alan verilere göre; Bayındır belediyesinden bu ihaleyi kazanan (Alan-Verilen) GÜR-YA İNŞAAT PROJE VE RESTORASYON SAN.TİC.LTD.ŞTİ., Gürsel Erol'un kardeşi (Belki) Soner Erol'un üstünde görünüyor!

12299194-954777834593686-2069326137510448133-n.jpg

Fotoğraf, Facebook'tan alınmıştır... Sosyal medya Facebook'ta yer alan bilgilere göre; Soner Erol ortadaki bıyıklı kişi görünüyor!

Peki, bu GÜR-YA İNŞAAT PROJE VE RESTORASYON S AN.TİC.LTD.ŞTİ., Bayındır'ın sokaklarının dışında, İzmir Büyükşehir'den de ihale almış mıdır? İzmir'in de sokaklarını bir güzel rehabilite etmiş midir? 

Erol, familyasından başkalarının da başka restorasyon şirketleri var mıdır? 

İBB'den ihale almış mıdır?

Ha... Unutmadan... Bayındır belediyesinin 2021 yılı gerçekleşmiş bütçesinin ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

İşte İzBB Meclis'inden de oy birliği ile geçen Bayındır belediyesi 2021 yılı bütçesi: 85 Milyon! GÜR-YA İNŞAAT PROJE VE RESTORASYON S AN.TİC.LTD.ŞTİ.'nin en son (Yeni yılda 2022) kazandığı "Soğuk Su Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Uygulama İşi" ne kadar? KDV'li 46 Milyon!

"SONUÇ: Bayındır Belediye Meclisinin 20/10/2020 tarihli 2020/162 sayılı Kararı ve Karara konu, Bayındır Belediyesinin 2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi 10 (On) madde üzerinden madde madde eki diğer cetveller ile birlikte; Gider Bütçesi Kurumsal kodlaması yapılan her birimin Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırmanın Birinci Düzeyi, Gelir Bütçesinin Ekonomik Sınıflandırmanın Birinci Düzeyi toplamları itibarıyla 85.000.000,00-TL üzerinden denk olarak; Birinci Düzey Ayrıntılı Harcama Programı ile Finansmanın Programı üçer aylık dönemler itibarıyla toplamları üzerinden; izleyen iki yılın (2022-2023) tahmini Bütçeleri, Gelir ve Gider tahminleri bazında ayrı ayrı olmak üzere; 2021 Mali Yılı Bütçesinde yer alan Tarife Cetvellerinin ise yukarıda belirtildiği şekilde kısmen değişiklik yapılmak suretiyle kabulü; Bayındır Belediyesince teklif edildikleri şekilde, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 25. maddesi, 5393 sayılı Belediye Kanununun 61. ve 62. maddeleri ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 28. maddesi gereğince değerlendirilmiş ve Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Sayın Meclisin tasviplerine arz olunur. Denilmektedir.

Yukarıda metni yazılı Rapor, Başkanlıkça okutturularak görüşülmüş olup; söz konusu raporun, Plan ve Bütçe Komisyonundan geldiği şekilde kabulüne, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 25. maddesi gereği, Meclisimizce oybirliği ile karar verildi."

Bayındır belediyesinin 2022 yılı bütçesi de olsun olsun 110 Milyon... Neresinden bakarsanız bakın, ihale başarıları günlerce yazılacak olan GÜR-YA şirketi, Bayındır belediyesinin yıllık bütçesinin yüzde 50'sine bu ihale ile imza koymuş oluyor!

Özetle, Dersimli yiğitler için belediyelerin hangi partiden oldukları pek önemli değil, önemli olan ihaleleri başarılı bir şekilde kazanmak!

Gözü olanın da gözü çıksın diyor; Erol familyasının ihale başarılarının devamını diliyoruz!

Bizi izlemeye devam ediniz... 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.