CHP'li Kılıç, Maltepe'ye Türki Cumhuriyetleri'nden "Kardeş Şehir" buldu: 4 Bin 300 Km

CHP'li Kılıç, Maltepe'ye Türki Cumhuriyetleri'nden "Kardeş Şehir" buldu: 4 Bin 300 Km

14 ve 28 Mayıs seçim sonuçları, mevcut CHP'li belediye başkanlarını "şirinlik" projelerine yönlenmelerine neden oldu!

A+A-

Ali Kılıç... Maltepe Belediye Başkanı... CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kırmızı çizgim", "kefilim" deyip 2. defa aday yaptığı ender CHP'li belediye başkanlarından... 
Ali Kılıç, aynı zamanda Kılıçdaroğlu ile hemşeri olmanın da gururunu yaşayan bir Pülümürlü... 

Dikkat etmişsinizdir; 14 ve 28 Mayıs CB seçim sonuçlarının CHP'li belediye başkanları üzerinde yarattığı "hümanist" etkiyi! 
Pek çoğu ne yapacağını şaşırmış durumda olsalar bile; iktidara karşı da akla gelmeyecek şirinlikler yapmak içinde yarış halindeler! 
Düne kadar yanlarına dahi yaklaşılmayan bazı belediye başkanları, bu aralar kahvehanelerde çay içerken, kıyısından bile geçmedikleri mahalle muhtarlıklarında turladıklarını görür olduk... 

CHP'li Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç'ta 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını sezinlemiş olacak; şirinlik adına "Jelibon Şekeri" tadında bir proje ile Maltepelilerin karşısına çıktı!

Kılıç, Mayıs ayı 1. Meclis toplantısında (8 Mayıs 2023) "Özbekistan Cumhuriyeti Qarşi Belediyesine düzenlenecek olan dostluk ve araştırma ziyareti" maddesini Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale etti... Ardından Mayıs ayı 2. Meclis oturumunda, "Özbekistan Cumhuriyeti Qarşi Belediyesi ile kardeş belediye olunması ve düzenlenecek olan araştırma ve dostluk ziyareti" diyerek Meclis'ten geçirdi... 
Tuhaf olan, (Maltepe Belediyesi resmi web sitesinde yer alan Mayıs ayı Meclis toplantı tutanakları) Maltepe belediyesinin Mayıs ayı Meclis toplantılarının 1.'ncisi ve 2.'sinin de aynı gün yapılmış olması! Bkz: https://www.maltepe.bel.tr/kurumsal/meclis-kararlari/2023-mayis-ayi-kararlari
Web sitesinde yer alan Meclis tutanaklarına göre; "Özbekistan Cumhuriyeti Qarşi Belediyesi ile kardeş belediye olunması ve düzenlenecek olan araştırma ve dostluk ziyareti" maddesi, Hukuk, Plan ve Bütçe Komisyonları'ndan aynı dakikalar içinde mi incelendi ve 2. oturumunda da karara bağlandı?
Öncelikle, Maltepe belediyesinin parti gözetmeksizin Meclis üyelerini kutluyor; bugün çıkacakları Özbekistan ziyaretinin de başarılı geçmesini diliyoruz! 

Ne güzel değil mi; Meclis gündem maddelerinin arasında "ziyaret", "ziyafet" olunca tüm Meclis üyelerinin kardeş kardeş geçiniyor oluşları?
Peki, iktidarın füzuli harcamalar için tedbir almaya ve uygulamaya başlayacağı bugünlerde; başkan Kılıç'ın beraberinde en az 50-60 kişi ile (Meclis Üyelerinin tamamı) 5 günlüğüne Özbekistan'a (Kardeş Şehir için) uçması, sizce de mantıklı mı? 
Kara yolu ile gitmeye kalktığınızda; en az 3 günde gidebilirsiniz... O da ülke gümrüklerine takılmadan! Uçakla, 4.5, 5 saatte varabiliyorsunuz... Gideceğiniz yer Maltepe'den Kartal'a değil! 
Telaşa bir bakar mısınız? 
Normal bir ziyaret için dahi gitmeye kalktığınızda; dünyanın masrafı!
Neyse... 
Önemli olan Maltepe'ye "Kardeş Şehir" geliyor oluşu değil mi?

Maltepe belediyesinin Kardeş Şehir olacağı "Qarşi" kelimesinin Türkçe karşılığı: "Karşı"... 
Beşiktaş Çarşı'nın sloganı gibi "Çarşı, her şeye karşı!"
Yalnız... Başkan Kılıç'a da bir öneride bulunmak istiyoruz... Hazır 4 Bin 300 Km yol kat etmişken; iki adım ötesinde de yine Türki Cumhuriyetler'den Moğalistan'ın "Ulanbatur" şehri bulunuyor... Maltepe'ye de yakın: 7 Bin 800 Km... (uygun düşmez mi Ulanbatur?) Haziran'da başkan Kılıç 4 Bin 300 Km'yi göze aldıysa, neden Temmuz Meclisi'nde de Ulanbatur için 7 Bin 800 KM'yi göze almasın!
Öyle değil mi? 
İstanbul'un Temmuz sıcakları hiç çekilir mi?
Atacaksın abi kendini serin ülkelere! 
Başlayacaksın belediye başkanı olmanın keyfine çıkarmaya!  
Nasıl olsa ne yapıyorsun diye sorup eden mi var?

İşte Maltepe belediyesi web sitesinde yer alan Özbekistan'ın Karşı şehri ziyaret kararları: 

Gündemin 3. maddesinde yer alan; Özel Kalem Müdürlüğünün, Özbekistan Cumhuriyeti Qarşi Belediyesine düzenlenecek olan dostluk ve araştırma ziyareti ile ilgili teklifinin incelenmek üzere Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oybirliği ile karar verildi.

KARAR NO:2023/42; Özbekistan Cumhuriyeti Qarşi Belediyesi ile kardeş belediye olunması ve düzenlenecek olan araştırma ve dostluk ziyareti ile ilgili Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun 04/04 nolu müşterek raporunun aynen kabulüne, oybirliği ile karar verildi.

opera-anlik-goruntu-2023-06-13-102310-earth-google-com.png

tl.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.