CHP'li belediyelerin nasıl yönetildiğinin en somut örneği: Aydın Efeler belediyesi...

CHP'li belediyelerin nasıl yönetildiğinin en somut örneği: Aydın Efeler belediyesi...

Efeler Belediyesi'nde yaşanan rüşvet ve ihale yolsuzluklarına ilişkin iddialar, büyük bir toplumsal tepki ve protestolara dönüşmüş durumda.

A+A-

Efeler Belediyesi'nde yaşanan rüşvet ve ihale yolsuzluklarına yönelik iddialar, sonunda toplumsal patlamaya neden oldu. Galeyana gelen ve resmen siyasi haraca bağlandığı gözlemlenen vatandaşlar, Belediyeyi basıp Didim'den gelen Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer'i darba kalkıştılar. Tartışmanın büyümesiyle bölgeye çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi sevk edildi.

Aydın Şafak gazetesi yayınlarında; Efeler Belediyesi'nde Anıl Yetişkin'in protokol memuru gibi olduğu, çeşitli grupların oluşturdukları yapılanmalarla imar ve ihale yolsuzluklarına bulaştıkları iddiaları dile getirmişti.

İddialara göre, Başkan Yardımcısı Başer ruhsat sorunlarını çözmek için bazı iş insanlarından para aldığı; sorunlar çözülmeyince büyük zarar gören kişiler, Efeler Belediyesi'ne gelerek İbrahim Metin Başer'i darba çalıştılar.

Aylar boyu tek tek insanların nasıl kamu yetkisi ve siyasi etkiyle resmen soyuldukları iddialarını sürekli gündemde tutmuş ve Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'i masaya yumruğu vurma konusunda ayrıca uyarmıştık. Hatta belediye içerisinde çok sayıda vurgun grubu olduğunu açıklamıştık.
Bu gruplar içerisinde Barış Altıntaş-Süha Bayırlı-Polat Bora Mersin-Ozan Çavuşoğlu isimleri geçiyordu. Bürokrat olarak ise Didim'den gelen Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer, Germencik'den gelen Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci, İmar Müdürü Tamer Toyran isimleri yer alıyordu.
Büyükşehir bağlantıları ve İbrahim Metin Başer'in arkasındaki isim olarak da Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen gösteriliyordu.
CHP İlçe Başkanı Süha Bayırlı'nın kendisine Efeler Belediyesi'nde iş takibi için oda ayırttığı, İmar Müdürü Tamer Toyran ile çalıştığı, bu nedenle imza atma yani açıktan menfaat temini konularında Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer ile aralarında büyük tartışmalar yaşandığı öne sürülüyordu. Bu grupların aralarında çıkar rekabeti olduğunu da kamuoyuyla paylaşmıştık.

Son yaşananlar Aydın Şafak'ın haberlerini doğrularken, olayın boyutlarının sadece imar ruhsatlarıyla sınırlı kalmadığı iddiaları da, yeni gelişmelere gebe olunduğu hususunu gözler önüne seriyor.

NAYLON İHALELERLE MENFAAT TEMİNİ İDDİALARI

Öte yandan halkın, “Moğol Sürüsü” adını taktığı bu menfaat grubu hakkında çok sayıda iddia ortaya atılan diğer bir isim de, Başkan Yardımcısı Muttalip Özsemerci.
Germencik Belediyesi’nden transfer edilen Özsemerci'nin doğrudan teminler yoluyla yapılan vurgun iddiaları da ayyuka çıkmış durumda.
Ortada sadece fatura olduğu ve naylon ihalelerle elde edilen menfaatin çıkar grupları arasında pay edildiği, diğer bir iddia konusunu oluşturuyor. Bu olayın Germencik Belediyesi dönemine kadar uzandığı ve Başkan Burak Zencirci'nin bu konularda açıklama yapması kamuoyu tarafından isteniyor.

1-efe-ic.jpg

Efeler Belediyesi'nde yaşanan rüşvet ve ihale yolsuzluklarına ilişkin iddialar, büyük bir toplumsal tepki ve protestolara dönüşmüş durumda.

 

Sonuç olarak, bu gelişmeler Efeler Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarının sadece imar ve ruhsat ruhsatlarıyla sınırlandırılmadığı, daha derin bir yolsuzluk ve çıkar çatışması olduğu görülüyor. Kamuoyunun bu olaylarına karşı gelişme ve tepkisi, olayın daha da büyümesine ve yeni gelişmelerin yaşanmasına zemin hazırlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.