CHP’li Belediyede skandal! Borçtan dolayı belediyenin araçları bağlandı hesaplara bloke kondu

CHP’li Belediyede skandal! Borçtan dolayı belediyenin araçları bağlandı hesaplara bloke kondu

Bursa’da belediyenin araç filosunu yenileyen ve 65 adet sıfır model elektrikli araç alan Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Turgay Erdem, araçların borcunu ödeyemedi.

A+A-

Bursa’da belediyenin araç filosunu yenileyen ve 65 adet sıfır model elektrikli araç alan Nilüfer Belediye Başkanı CHP’li Turgay Erdem, araçların borcunu ödeyemedi. Firma, işlem başlatarak araçları bağlatırken, Belediye hesaplarına bloke koydurdu. Patlak veren skandal sonrası belediye işçileri de maaşlarını alamadı.

elektrikli-oto-2.jpg

elektrikli-oto-3.jpg

Nilüfer Belediyesinde 2023 yılının son günlerinde Belediyeye ait yerleri satışa çıkarıp araç filosunu yenilemek isteyen CHP'li Belediye Başkanı Turgay Erdem seçimlere sayılı günler kala bir skandala daha imza attı. Belediye'ye bağlı NİLBEL şirketi üzerinde 65 adet Sıfır model elektrikli araç alımı gerçekleştiren Erdem, teslim edilen araçları Belediye binası önünde sergileyerek adeta şov yapmıştı. Henüz adayların belirlenmediği günlerde CHP'li Erdem'in seçim şovu olarak değerlendirilen araç alımı işi, aradan geçen 3 ayın ardından tam bir skandala dönüştü.

ÖDEME ALAMAYAN FİRMA İŞLEM BAŞLATI
İlgili firma ile araç başı yaklaşık 750 Bin TL karşılığı anlaşan CHP'li Başkan Turgay Erdem'in firmaya taahhüt ettiği ödemeleri yapmadığı ortaya çıktı. Kısa vadeli ödeme karşılığında Nilüfer Belediyesine araç başı belirli bir miktar indirim yaparak araç satan firma, aradan geçen 3 aya rağmen taahhüt edilen ödemelerini alamayınca yasal işlem başlattı.

HESAPLARA BLOKE KONDU ARAÇLAR İSE BAĞLANDI
Harekete geçen firma avukatları, Nilüfer Belediyesine satılan ancak bir türlü ödemeleri alınamayan araçları tek tek bağlatmaya başlattı. Buna karşılık ise birçok aracın Nilüfer Belediyesine ait otoparklara çekilerek bağlanmasının önüne geçilmeye çalışıldığı ileri sürülürken, firma, araçların satın alındığı Belediye şirketi NİLBEL'in banka hesaplarına da bloke koydurdu.

OLAN İŞÇİYE OLDU
CHP'li Belediye Başkanı Turgay Erdem'in sıfır alınan 65 araçla yapmaya çalıştığı seçim şovu, Belediye işçilerine eziyet olarak döndü. Hesaplarına bloke konulan NİLBEL şirketine bağlı Belediye çalışanları maşlarını alamadı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Turgay Erdem, araçların ödemeleriyle ilgili bir plan yaptıklarını ancak Belediyeye ait satışa çıkarılan yerlerden, bekledikleri miktarda gelir elde edemediklerini söyledi.

MUHARREM DOĞANTEZ

elektrikli-oto-4.jpg

elektrikli-oto-5.jpg

elektrikli-oto-6.jpg

elektrikli-oto.jpg

turgay-erdem-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.