CHP'de kirli para trafiği skandalı! 'Bağış' süsü dediler, gerçekler ortaya çıktı: Soruşturma başlatıldı

CHP'de kirli para trafiği skandalı! 'Bağış' süsü dediler, gerçekler ortaya çıktı: Soruşturma başlatıldı

Skandal görüntüler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gerçeğin aydınlatılması için soruşturma başlattı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in para destelerini sayarken çekilen görüntüleri kamuoyunun gündemine oturdu.

CHP, para trafiğine 'bağış' süsü vermeye çalışırken, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, algı operasyonlarına tek tek yanıt vererek, gerçekleri açıkladı.

0x0-chpde-kirli-para-trafigi-skandali-bagis-susu-dediler-gercekler-ortaya-cikti-sorusturma-baslatildi-1710227623413.webp

CHP İstanbul İl Başkanlığı ise görüntülerin 2019 yılına ait olduğunu ve il başkanlığı binasında kaydedilmediğini savundu. CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise CHP'nin açıklamasını ve paylaşılan tutanağı "Paçavradan ibaret düzmece belge" olarak nitelendirdi. Skandal görüntüler sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gerçeğin aydınlatılması için soruşturma başlattı.

CHP'li İBB Başkanı'nın danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş'in CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu video sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti için re'sen soruşturma başlattı.

CHP ise yaptığı açıklama ve sosyal medyadaki trolleri ile kirli para trafiğine 'bağış' süsü verme çabasına girişti. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile söz konusu çarpıtma girişimlerine tokat gibi yanıt verdi.
Özkaya şu ifadeleri kullandı:

"YALANINIZ BATSIN"

"Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok. 2820 sayılı SPK'nun 66/2.maddesi gereğince 2019 yılında YDO ile artırılmış haliyle bir kişinin siyasi partiye yapacağı bağışın en üst sınırı 54.566,27 TL'dir. Bu miktarın üstü bağış yasaktır.

Bağışlar mutlaka onaylanmış makbuz mukabilinde olur. Yine aynı Kanunun 116/1.maddesi gereğince Kanuna aykırı bağışta bulunan kişi ve bağışı kabul eden parti yetkilisi 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılır.

HERKES YASAL SORUMLU OLACAK

Bu durumda söylediğiniz miktarlar için böyle A4 kağıda çiziktirilmiş müsvetteler değil, doğru dürüst onaylı makbuzlar ve banka dekontları sunmanız gerekiyor, aksi halde ilgili herkes yasal olarak sorumlu olacaktır..."

0x0-1710224559649.webp

CHP'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanlığı açıklama yaptı. CHP'den yapılan açıklamada görüntülerin İstanbul İl Başkanlığı binasında değil mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan'ın ofisinde kaydedildiği iddia edildi. Görüntülerin 2019 yılına ait olduğu da öne sürülürken olaya ilişkin bir tesellüm tutanağı da paylaşıldı.

0x0-chpde-kirli-para-trafigi-skandali-bagis-susu-dediler-gercekler-ortaya-cikti-sorusturma-baslatildi-1710225167995.webp

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.