CHP'de 'Yerel'den Sorumlu 'Departman Şefi' neden bu kadar başarılı?

CHP'de 'Yerel'den Sorumlu 'Departman Şefi' neden bu kadar başarılı?

CHP'de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, görevini neden bu kadar layıkıyla ifa ediyor?

A+A-

Haber ajansları, Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in İçişleri Bakanlığı'nca 2 ay görevden uzaklaştırıldığı haberini geçtiler 26 Şubat 2022 günü... Haberin son paragrafı CHP'de Yerel Yönetimlerden sorumlu olana ayrılmıştı:

"Yerel yönetimler kimse beni aramadı"
Şahin, açıklamasının devamında CHP Genel Merkezinden kendisinin arandığı ama yerelde kimsenin aramadığı anlatarak, "Genel merkez düzeyinde oldu. Ama yerel yönetimden arayan soran olmadı. Ben hala Bilecik halkının seçtiği belediye başkanıyım. Ve kısa bir süre sonra tekrar başkanları olacağım. Sonra bir dönem daha başkanları olacağım. Sonra kendimi emekliye ayıracağım. Hepsine selam ve sevgilerimi sunuyorum" dedi. CHP'li Bilecik Belediye Başkanı Şahin, 2 aylığına görevden alındı!

Başkan Şahin açıklamasında "Ama yerel yönetimden arayan soran olmadı" diyor... Böyle bir durumda ilk arayacak olanın CHP'de Yerel'den Sorumlu Seyit Torun olduğunun altını çiziyor!

Bir ilin belediye başkanı bile başına geldiği olaydan sonra CHP yönetimindeki "Sorumlusu" tarafından aranmıyorsa; o zaman çıkmaz ayın 15'nde mi aranacaktır?

Ne hikmetse Karadeniz Bölgesi'nde Belediyesini Ak Parti'ye kaptıran anında Milletvekilliğine terfi ettirilip, Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunu oturtuluyor!

Örnek; Volkan Canalioğlu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ak Parti'ye kaptırdıktan sonra Milletvekili yapılıp, Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturtulmadı mı?

Ya da Seyit Torun, Ordu Belediye Büyükşehir Başkanlığını Ak Parti'ye kaptırdıktan sonra Milletvekili yapılıp, Genel Yardımcısı olmadı mı?

Bilemiyoruz ama, belki de CHP'de gizli bir Tüzük olabilir; ve bu Tüzük gereğince Karadeniz'de Belediye Başkanlıklarını kaybedenler Vekil yapılıp, Genel Başkanın yanında görevlendiriliyor olabilir! 

Neyse... Şimdiden Batı Karadeniz'de Bolu Belediye Başkanlığı yapan Tanju Özcan'a müjdeyi verelim; Bolu Belediye Başkanlığını kaybetseniz bile; Genel Merkezde yeriniz hazır: "Genel Başkan Yardımcılığı!" 

CHP'de böylesine önemli bir görevin başında olacaksınız ve zor durumda olanların derdine derman olmak adına, bir telefon dahi etmeyeceksiniz; lafa geldi mi de yoldaşlıktan söz edeceksiniz! Ne güzel... 

Peki, CHP'de "Yerel"den sorumlu 'Departman Şefi'nin karnesinde sadece Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'i aramamak mı var?

Ve tüm bunlar Mart 2019 seçimlerinden sonra CHP'li Belediye ve Başkanlarında yaşanılmadı mı?

Yalova Belediye Başkanı yolsuzluktan görevden alınmadı mı? 

Urla Belediye Başkanı FETÖ'den görevden alınıp, yerine kayyum atanmadı mı?

Ceyhan Belediye Başkanı RÜŞVETten tutuklanıp, cezaevine konmadı mı?

Foça Belediye Başkanı mafya ve azmettiricilik dava dosyalarından yargılanmıyor mu?

Milas, Buca, Kemalpaşa Belediyelerine imar, rüşvet, yolsuzluk operasyonları yapılmadı mı? 

Kıyıköy Belediye Başkanına taciz davası açılmadı mı?

(...)

Şimdi de Bilecik Belediye Başkanı 2 aylığına görevden uzaklaştırıldı!

Ve... Bunların tamamı 2-3 yıl içinde ve Seyit Torun'un 1. Derece "Sorumluluk" sahibi olduğu dönemde yaşanıldı!

Peki, bunların yüzde ya da binde biri Japonya'da bir partideki "Sorumlu"nun başına gelmiş olsaydı, koltuğunu bırakır mıydı, bırakmaz mıydı?

Niye bıraksın ki!

9 Seçim kaybedenlerin bile hala koltuklarını bırakmamak için sosyal medyada "Geliyor Gelmekte Olan" slogan beğenilerine bakarak politikalar yürüttüğü Y-CHP'de, Bilecik Belediye Başkanı da aranmamış... Niye aransın ki; Semih Şahin Belediye Başkanlığını kaybetse bile, nasıl olsa Milletvekili olma şansı tanımayacaklar mı? 

Böylesine başarılı Departman Şefleri olduğu sürece... 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.