CHP'de Torbalı için ilk yerel zirve gerçekleştirildi! Soyer, Yücel, Özuslu...

CHP'de Torbalı için ilk yerel zirve gerçekleştirildi! Soyer, Yücel, Özuslu...

CHP'de Torbalı Belediye Başkanlığı için ilk yerel zirvenin yapıldığı bildirildi! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Başkanvekili Mustafa Özuslu, zirvede bir araya gelen isimler oldu.

A+A-

Kafalardaki "Torbalı'da Menemen olur mu?" sorusunu netleştirmek adına olsa; Ankara destekli Menemen kahramanlarının Torbalı Belediye Başkanlığı için zirve yaptıkları bildirildi!

Bilindiği üzere; Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, 6 Mart'ta oturduğu binanın alt dairesinde çıkan yangın dumanından etkilenmiş, ilk planda 6 gün süren tedavisinin ardından taburcu edilmiş, iki gün sonra da Ege Üniversitesi Acil Servisine kaldırılmıştı. Başkan Uygur'a hastanede yapılan tüm tedavilerden sonuç alınmayınca, Başkan Uygur 5 gün önce vefat etmişti.

Yasa gereği; Torbalı Belediye Başkanlığı için Meclis Üyeleri arasından yeni bir başkan seçilecek. İzmir Valiliğinin atayacağı Meclis Başkanının gözetiminde yapılacak seçime; yeni Torbalı Belediye Başkanlığı için CHP'nin 18, Cumhur İttifak 12, DEVA'da 1 Meclis Üyesi ile katılacak.

Telegram Haber, 14 Nisan'da "Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tedavi amaçlı uyutulurken, kimler şimdiden koltuğuna göz dikti?" Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, tedavi amaçlı uyutulurken, kimler şimdiden koltuğuna göz dikti? başlıklı haberinde Torbalı'da "gizemli" bir toplantının gerçekleştirildiğinin altını çizmiş; "Torbalı siyaset kulislerinde ve Meclis Üyelerinin konuşmalarından sızan bilgilere göre; önceki hafta sonu bir grup CHP'li büyük siyasetçiler, çok zengin bir siyasetçiye ait çok özel bir yerde bir araya gelip Başkan İsmail Uygur'un sağlık durumundan yola çıkarak; gelecek günlere yönelik olası gelişmeleri kendi lehlerine kontrol altında tutmak adına masaya yatırmışlar! (Türkçesi, doğmamış çocuğa don biçmeye kalkmışlar.)"

Telegram Haber, özellikle isim vermeden toplantı haberini duyururken; ertesi gün Yeni Asır'dan Erhan Gülenç'te konuya el atıp, toplantıya katılanları isim isim deşifre etmişti.  

Toplantı Sefer İpekli adlı kişinin çiftlik evinde yapıldığı belirtilmişti. Toplantı, İBBB Soyer'in "Torbalı'da Başka Tarım Mümkün" etkinliğinin ardından yemekli bir şekilde gerçekleştirilmişti. Başkan Soyer'e eşlik edenlerin başında Özuslu ve bürokratlarının da bulunduğu öne sürülmüştü.

Bilindiği üzere; Sefer İpekli, mesleği bakımından Torbalı'da çok tanınan bir kişilik. İpekli'nin kızı Sultan İpekli de CHP'den Torbalı Meclis Üyesi... Bu toplantıya; Sefer İpekli'nin 3 Torbalı Belediye Meclis Üyesini çağırdığı hatta tanesi 15 bin lira olan telefonlar hediye ettiği de iddialar arasında yer almıştı. 

Toplantı konusu; başka ilçelerin CHP'li Meclis Üyeleri tarafından aynı zamanda siyasi Başkan Yardımcısı Özkan Yıldız'a "etik mi" diye sorulmuş, Yıldız tarafından da "ne yapabilirim" denilerek teyit edilmişti!

Başkan Uygur'un vefatının öncesindeki gelişmeler bunula da sınırlı kalmazken; gün içinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun Meclis içinden Torbalı Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde yerel bir zirve gerçekleştirdikleri bildirildi!

CHP'li kaynaklar, "Torbalı'yı da Menemen'e çevirecekler" kaygısı taşırken; 3'lü zirvenin ardından İl Başkanı Yücel ve Başkanvekili Özuslu'nun zirvenin 2. ayağını CHP Torbalı İlçede gerçekleştirildiğini belirttiler!

İl Başkanı Yücel ve Başkanvekili Özuslu'nun CHP'li Meclis Üyeleri ile Torbalı CHP İlçede gerçekleştirdikleri zirve detaylarının önümüzdeki saatlerde ortaya çıkacağını düşünüyoruz!

Fakat, ilk gelen toplantı bilgileri arasında; İl Başkanı Yücel'in yanına Başkanvekili Mustafa Özuslu'yu almış olmasının, toplantıda orjinal fikirlerini paylaşmasının Meclis Üyelerinin rahatsızlık duymalarına neden olduğu belirtildi! 

İl Başkanı Yücel'in yanında Özuslu'yu gören CHP'li Torbalı Belediyesi Meclis Üyeleri, aralarında "Menemen olmak için kollar bugünden sıvanmış" konuşmaları yaptıkları öne sürüldü.

Ne dersiniz; daha ilk günden Özuslu'yu görüp rahatsızlık duyan Meclis Üyeleri, yarın karşılarında Menemen'de olduğu gibi; konunun uzmanları Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'yı gördüklerinde; olası çıkacak Ak Parti adayını Başkan Uygur'un koltuğuna oturturlar mı?

Olmaz olmaz demeyiniz!

Daha Başkan Uygur hastanede tedavi görürken 1. toplantı yapılmışsa; lüks telefonlar çerez gibi dağıtılmışsa... Varın siz o zaman olacağına bakınız!

 

 

  

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.