CHP’de oda krizi çadır krizine dönüşüyor

CHP’de oda krizi çadır krizine dönüşüyor

Ah Şükran vay Şükran sen neymişsin sen. CHP dillere düşüyor senin yüzünden. Bir sabah kalktığımızda Meclis’in bahçesine çadır kurulduğunu görürseniz şaşırmayın. Kim ki kuracak? Odası işgal altında olan CHP’nin yeni İdari Amiri Uğur Bayraktutan…

A+A-

Aylardır süren bir kriz… Bir türlü çözülemiyor. Gelin bu krizin en başına gidelim…CHP’de değişim kurultayı yaşandı. Değişimciler arasında olması büyük şaşkınlık yaratan isim Kılıçdaroğlu’nun 37 yıllık özel kalemi Şükran Kütükçü idi. Kütükçü değişimcilere verdiği desteğin, yaptığı bilgi transferinin karşılığı olarak yeni dönemde de Meclis’teki makamını korumak istedi.

Ancak dengeler nedeniyle özel kalem olamazdı. Onun yerine dahiyane bir fikir bulundu. Olmayan bir makam uyduruldu. CHP Grubu Protokol Müdürü görevine getirildi. Dediğim gibi Meclis çatısı altında kurumsal olarak bu makam var ancak partilere böyle bir hak verilmiş değil. 

Meclis Başkanlığı ilk günden beri uyardı. Odayı boşaltın, böyle bir makam yok. Ama Şükran Kütükçü o sırada yeni odasında koltukların hangi renkte olacağını seçiyordu. 

Kütükçü’nün işgal ettiği oda CHP’nin İdari Amiri’ne ait. İdari Amirler seçimle gelir ve Meclis’teki güvenlikten tutunda iş ve işleyişlere kadar bir çok konuda yetkili kişilerdir. Seçim yapıldı ama aksilik bu ya değişimci olmayan Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan seçildi. Bu durum Özgür Özel’in milletvekilleri üzerinde bir etkisi olmadığını göstermesi açısından da önemliydi….

Bayraktutan doğal olarak yeni göreviyle birlikte yeni odasına geçmek istedi. Meclis Başkanlığı’na başvurdu. CHP Grup Başkanvekilleri ile odanın boşaltılması için görüştü. Garip bir inatlaşma süreci başladı. Şükran Hanım bir türlü odayı boşaltmadı. Hatta Özgür Özel, Meclis Genel Sekreterliği ile tartıştı. Aldığı cevap ders niteliğinde idi. Genel sekreterlik “Burası CHP Genel Merkezi değil. Seçilmiş kişinin hakkını gasp edemezsiniz. Odayı boşaltmanız gerekiyor” yanıtını verdi. Ama hala oda boşaltılmış değil. 

Peki Bayraktutan şimdi ne yapacak diye kulisleri yokladık. Duyduklarımıza inanamadık. Bayraktutan ciddi ciddi Meclis’te Özel’in odasının camından görünen alana ki orası aynı zamanda tören alanı- gerekirse çadır kurarım diyormuş. 

Hatırlatmak gerekir ki Bayraktutan Karadenizlidir. Dediğini yapar, inat etmeye görsün. Meclis polisi izin vermez diyenleri duyar gibiyim… O iş öyle değil. Bayraktutan İdari Amir! Yani Meclis güvenliğinin amiri pozisyonunda. Bu kriz yaşanırsa görevli polislere kolay gelsin diyelim…

CUMHUR ALTIOK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.