CHP Tüzük Kurultayı öncesi Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşuldu?

CHP Tüzük Kurultayı öncesi Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşuldu?

CHP Tüzük Kurultayı öncesi Özgür Özel-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde neler konuşuldu?

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak Tüzük Kurultayı öncesinde eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde ve CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’ün katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ana gündemi, tüzük değişiklikleri oldu.

Tüzük Değişiklikleri ve Ön Seçim Tartışmaları

Görüşmede, Özel, Kılıçdaroğlu’na hazırlanan tüzük taslağı hakkında bilgi verdi. Özel, Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı döneminde yapılan tüzük değişikliklerinden yararlandıklarını belirtti ve eleştiriler doğrultusunda taslağın son şekli verileceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, metin üzerinden görüşlerini yazılı olarak ileteceğini söyledi. Ön seçim konusunda ise Kılıçdaroğlu dikkatli olunması gerektiğini belirtirken, Özel, eleştiriler doğrultusunda değişiklik yapılacağını vurguladı ve ön seçim sonuçlarına kesinlikle uyulacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Adaylığı ve Erken Seçim

Toplantıda, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili isim tartışmalarına da değinildi. Hem Özel hem de Kılıçdaroğlu, bu aşamada isim tartışmalarının partiyi yıpratacağını belirtti. ABB Başkanı Mansur Yavaş da isim tartışmalarından rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Ayrıca, erken seçim tartışmaları gündeme geldi; AKP'nin ülkeyi yönetemediği ve CHP'nin erken seçim talebinde ısrarcı olması gerektiği konusunda görüş birliği sağlandı.

Kılıçdaroğlu’na Açılan Davalar ve MHP’ye Tepki

MHP'li bazı milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na dava açması konusu da ele alındı. Özel, Kılıçdaroğlu'na bu konuda tam destek vereceklerini belirtti. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MHP'nin açtığı davayı siyasi bir dava olarak nitelendirerek, Kılıçdaroğlu'nun CHP'yi korkutmaya çalışanların büyük bir yanılgı içinde olduğunu ifade etti.

PM Toplantısı ve Tüzük Taslağına Yönelik Eleştiriler

PM toplantısında, tüzük değişikliği taslağına yönelik eleştiriler de gündeme geldi. Üyeler, milletvekili adaylarının ön seçimle belirlendiği seçim çevrelerinde genel merkeze ayrılan yüzde 15 kontenjana itiraz etti. Bu oranla genel başkanın fazla sayıda milletvekili belirleyebileceği vurgulandı. Ayrıca, bazı PM üyeleri, 3 dönem sınırlamasının kapsamına dair düzenlemeler önerdi. Özgür Özel, kontenjanların kadın, gençlik ve Meclis grubuna ayrılacağını ve hakim denetiminde ön seçim sonuçlarına uyulmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Sonuç

Görüşmeler ve PM toplantılarında, CHP’nin tüzük değişiklikleri, ön seçim ve diğer parti içi konularla ilgili önemli tartışmalar yaşandı. Özgür Özel’in liderliğinde, tüzük taslağının son hali tüzük kurultayında oylanacak ve parti içindeki çeşitli konularda netlik sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.