CHP, 'Homo Homini Lupus' durumuna nasıl bir açıklık getirebilecek?

CHP, 'Homo Homini Lupus' durumuna nasıl bir açıklık getirebilecek?

CHP, "Homo homini lupus" durumunda nasıl bir yol tercih edecek, izleyip göreceğiz! 

A+A-

Homo homini lupus: Thomas Hobbes’un siyaset felsefesi ele alınırken en çok gönderme yapılan ifadelerden birinin “homo homini lupus”, yani “insan insanın kurdudur” sözü olduğu söylenebilir. Geleneksel yorum, düşünürün bu sözü, doğa durumundaki insanın halet-i ruhiyesini ve insanın doğasını betimlemek için kullandığını ileri sürmüştür. 

İnsan insanın kurdudur... 

Hobbes'in siyaset felsefesine bakarak; "CHP'nin kurdu CHP'dir" derseniz, geçtiğimiz hafta gazeteci Sabahattin Önkibar, CHP'li bir büyükşehir belediyesinin "homoseksüel" olduğunu iddia ettiği videosuna bakmanız, denk gelecektir sanırım!

Önkibar'ın videosu için TIKLAYINIZ!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" der...

Gazeteci Önkibar'ın elinde sağlam bilgiler olmasaydı bu videoyu çeker miydi orasını bilemiyoruz ama; merak edinilen; homoseksüel bir vücutta sağlam bir kafa bulunur mu bulunmaz mı? kısmı...

Ha... Akıllara Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel'in eşcinsel evlilik yaptığı gelebilir... 

510.jpg  

Lüksemburg'un eşcinsel Başbakanı evlendi
42 yaşındaki Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel böylece eşcinsel evlilik yapan ilk AB lideri oldu. Bettel, Belçika vatandaşı, mimar Gauthier Destenay ile dünya evine girdi. Lüksemburg'daki nikah töreninde Belçika Başbakanı Charles Michel de hazır bulundu. Charles Michel, "Bir dostumun düğünü için geldim. Bu büyük anda yanlarında olmak istedim" dedi. Basın- Haber Türk (17 Mayıs 2015)

Basında çıkan haberlere göre; Başbakan Bettel, hiç bir zaman eşcinsel (Homoseksüel) olduğunu ne saklamış ne de Lüksemburg halkından gizlemeye kalkışmış!

Atatürk, tabii ki gençleri spora teşvik etmek için "Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözlerini sarf etti...

Kemal Karataş'ta gazeteci Önkibar'ın videosunda yer alan "homoseksüel" iddialarına ilişkin yazı yazdı... Karataş, CHP'nin 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan 1 tanesinin kadın olduğunu, (Zaten tıbben de bir kadının homoseksüel olması mümkün değil!) geriye kalan 10 Büyükşehir Belediyesi içinde şunları yazmıştı: 

"CHP'de bir Büyükşehir belediye başkanı homoseksüelmiş…

Uygunsuz görüntüleri varmış…

Gazeteci Sabahattin Önkibar'ın isim vermeden…

Bir video konferansta anlatıyor bunları…"

"Zaten;

CHP'de bu konuda ilk adım atılmadı mı canım…

İzmir Büyükşehir belediyesi geçen yıl…

Kadın erkek eşitliği yerine…

Adını değiştirerek…

“Toplumsal cinsiyet eşitliği“ demedi mi?…

Bu konuda kampanya başlatmadı mı?…"

https://kaosgl.org/ 'den alıp tıpkısının aynısını aktarıyoruz: 

Tunç Soyer: “LGBTİ+’ların daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım”

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer, “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

tuncsoyer-gorusme.jpg

Genç LGBTİ+ Derneği, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Soyer, “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Genç LGBTİ+ Derneği, adaylık sürecinde LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’nü imzalayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Genç LGBTİ+ Derneği’nden Av. Deniz Yenikaya, Mahmut Şeren ve Barış Azar’ın katıldığı ziyarette yeni dönemde LGBTİ+’lar için belediyeyle yapılabilecek etkinlikler ve beklentiler konuşuldu.

Tunç Soyer, görüşmede “LGBTİ+’ların kentte daha huzurlu ve mutlu yaşaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

“LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü” imzacısı belediye başkanları
Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) ve Genç Lezbiyen Gey Biseksüel Trans İnterseks Gençlik Çalışmaları ve Dayanışma Derneği (Genç LGBTİ+), 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarına LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesindeki sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol Metni” hazırlamıştı. Metin, 10 şehirden 27 belediye başkan adayı tarafından imzalandı. Ayrıntılı listeye buradan göz atabilirsiniz.

belediye-baskanlari-11.png

İmzacı adaylar içerisinde -resmi olmayan sonuçlara göre- dört aday 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak seçildi. Protokole imzacı olan başkanların listesi şöyle:

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

- Tunceli Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu

- İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin

- Tunceli Mazgirt Akpazar Belediye Başkanı Orhan Çelebi

Haber yayın tarihi: 21 Mayıs 2019

Bir şekilde o büyükşehir belediye başkanının homoseksüel oluşu onu bağlıyor... Fakat, onun içinde bulunduğu bu durum; kendi cinsel tercihleri için avantaj, yönettiği şehre dezavantajlar yaratıyorsa; bu konuda Kemal Karataş'ın da Kılıçdaroğlu'na çıkardığı "açıkla" daveti, hala geçerli değil midir?

Kemal Karataş, Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Bizim iki homoseksüel belediye başkanımız var desin"  Kemal Karataş, Kılıçdaroğlu'na seslendi: "Bizim iki homoseksüel belediye başkanımız var desin"

Madem ki toplum böylesi şeyleri hoş karşılıyor; o zaman ruh onursuzluğu yapmanın alemi var mı? Çıkar kimse o, açıklar geçer! Öyle değil mi? 

Kişilerin homoseksüel oluşu Avrupa'da farklı, ülkemizde farklı karşılanıyor olması da çok doğal... 

Temsil, düne kadar "Diva"nın sadece kadınlara dendiğini, olduğunu biliyor muyduk? Mustafa Keser, çektiği videoda kimlerin Diva olup olmadığını açıklamadı mı? Öyle öğrenmedik mi?  

Sözleri Sezen Aksu'ya, Bestesi Uzay Heparı'ya ait olan şarkıda Levent Yüksel'in dediği gibi; "Yeter ki onursuz olmasın aşk."

O Büyükşehir Belediye Başkanı Homoseksüel olabilir... Yeter ki; ruh onursuzu olmasın; kafasının içi sağlam olsun! 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi; CHP, "Homo homini lupus" durumunda nasıl bir yol tercih edecek, izleyip göreceğiz! 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum