CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan ittifaka gözdağı: Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan ittifaka gözdağı: Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan ittifaka gözdağı: Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır

A+A-

Son dakika haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dışında bir aday çıkarılması durumunda masanın dağılacağını söyledi. Kuşoğlu, Mansur Yavaş isminin masaya getirilmeyeceğini, getirilse de kabul edilmeyeceğinin altını çizdi. Anketlerden Yavaş isminin çıkması ihtimalini de değerlendiren Kuşoğlu, "Anketler popülariteyi gösterir" diyerek anketler üstünden aday belirlenmesinin doğru olmadığını söyledi.

6'lı masada adaylık muamması sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'ndan Kılıçdaroğlu lehine bir çıkış geldi. Kuşoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarılırsa masa dağılır dedi. Kuşoğlu, Mansur Yavaş ismini de veto etti, anketlerin doğru adayı göstermeyeceğini, yalnızca popülariteyi göstereceğini belirtti.

"CHP GENEL BAŞKANI ADAY OLMALI"

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "CHP'nin adayı kesin olarak Kemal Kılıçdaroğlu mu?" sorusuna, "Kesin ve çok da normal. Ana muhalefet partisi genel başkanını aday çıkarmalı." yanıtını verdi.

"KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI ÇIKARLARSA MASA DAĞILIR"

Kuşoğlu, CHP'nin Kılıçdaroğlu konusunda kararlı olduğunu gösteren ifadeler kullandı, 6'lı masanın aksi durumda dağılabileceğini söyledi. Kuşoğlu, "Aday altılı masanın en büyük partisinden olmalı, bu normal. Karşı çıkan yok. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının masada reddedilmesi Türkiye için ne anlama gelir, bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Çalışkan, dürüst, birikimli bir devlet adamı. Buna rağmen olmazsa, Alevi olduğu için reddedildi algısı yerleşecek. Bunu toplum da demokrasi de hazmedemez. Bu durumda karşı çıkarlarsa masa dağılır." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.