CESUR YÜREK GÖREVE

CESUR YÜREK GÖREVE

CESUR YÜREK GÖREVE

A+A-

turan-guzel.jpg

TURAN GÜZEL

Malum olduğu üzere evvela Malatya il yönetimi ve sonra İl başkanı ve dört dönemdir de CHP? Malatya Milletvekili olan Cesur Yürek Veli Ağbaba’yı, sahip olduğu diğer lakabı CHP’nin altın çocuğu Veli Ağbaba’yı, Malatya büyük şehir belediye başkan adayı olmaya davet ediyorum.

CHP’nin Hem Türkiye ve hem de Malatya da ikinci parti olması ve yanı sıra Deli yürek ve Altın çocuk olması hasebiyle bu göreve en münasip ve müsait kişi Veli Ağbaba’dır. Böylesi yüksek tanımlama ve hüsnü kabul görmüş olan Veli Ağbaba ve CHP il teşkilatı, aday bulamama sorununu da gayet makul bir çözüm üretmiş olacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl yönetimi, Veli Ağbaba gibi Cesur bir yürek ve CHP’nin de altın çocuğu dururken Malatya TSO odası başkanı gibi yerel ve sönük bir isme adaylık teklifi götüren CHP il yönetiminin boynunda asılı olan utanç tablosuna da bir nebze merhem olur diye düşünüyorum.

Dört ve hatta beş dönemdir CHP Malatya il yönetim ve teşkilatında tek adam olan Cesur Yürek Veli Ağbaba, CHP genel başkan yardımcılığına kadar yükselmiş olmasına karşın CHP oylarında bir gıdımlık bile artışın olmaması üzerine MHP mi, yoksa AKP mi düşüncelere dalmalı diye şaşırıp kalmışımdır.

Koca CHP ve Malatya il teşkilatıyla birlikte hatırı sayılır miktarda ki seçmenin bu duruma herhangi bir itiraz getiremiyor oluşu, değişim ve dönüşümün önünü açamamış olması ve tek kişi üzerinde patinaj yapıyor olması, hem genel merkez ve hem de Malatya CHP seçmeni için önemli bir laboratuvar işlevi görmektedir.

Tüm Türkiye siyasetine önemli bir veri sunan ve mikro örneklik bağlamında gayet çarpıcı bir şehirdir Malatya. Hem Dinciliğin büyümesi ve kök salması ve hem de Cumhuriyet ve değerleri bağlamında bir adım bile öteye gitmemiş ve götürülememiş Malatya’nın vebali kimlerin omuzlarındadır?! Diye düşünmek ve ivedilikle gereğini yapmak evvela Malatya CHP seçmeninin omuzlarındadır.

Kendi gözünde ki odunu göremeyip başkalarının kirpiğine dolanmış olan parçacıkları eleştirip buradan da ulusal siyaset ve iktidar çıkaracağını zanneden demode bakış açısı sadece Malatya’nın değil bütün Türkiye’nin önünde ki takozdur.

Yıllardır ve yıllardır hep aynı iş ve eylemin içerisinde olup tekrar edecek ve bütün bu tekrarlara rağmen başka, büyük ve değerli dönüşümler olacağına inanmak ve heyecanla beklemek akıl tutulmasının bile ötesine düşmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu koskoca CHP’nin bunca zaman geçmiş olmasına rağmen Malatya büyük şehir belediye başkan adayını bulamaması, deklere etmekle birlikte hızlı, inançlı ve kazanacağına olan sahici bir güveni kuşanarak sahaya inememesini kendisine dert edinmeyen bir Veli Ağbaba’nın varlığı hangi CHP seçmeni için sadra şifadır ki..!?

Hadi çıksana meydana DELİ YÜREK!

Hadi, ben buradayım ve tüm sorumluluğu yükleniyorum desene ALTIN ÇOCUK!

Elimi ve hatta tüm gövdemi taşın altına koyuyor: kendime ve sahip olduğum yeti ve özelliklerime, ekibime ve kollektif aklın ve bilimin ışığı altında oluşturduğumuz çağcıl projelerime inanıp güvenerek yola çıkıyorum desene VELİ AĞBABA!

Biliyorum Altın Çocuk biliyorum ki bunlar ile senin aranda korkunç bir mesafe var. Biliyorum Cesur Yürek biliyorum zira bütün bunların senin üzerinde son derece rüküş durduğu ve dolayısıyla ederi olmayan basit birer slogan olduklarını gayet iyi biliyorum.

Ne ki Rahmetli Atatürk ve onun kurduğu Türkiye, Cumhuriyet, Meclis, İstişare, Bilim, Akıl, çalışma, inanç, güven ve temayül her geçen gün bir avuç muhteris eliyle taciz edilmekte, dejenere edilmekte, aşağılanıp horlanmakta ve bütün bunlar sonucunda erim erim eridiğimi de biliyorum Veli Ağbaba…

Bırakın ve çekilin artık !!

Yolun üzerine konmuş/KONULMUŞ ve tüm akışı tıkamış birer takoz ve kütük olduğunuzu yüzünüze yüzünüze haykıracak yeterlilik sahibi, ilkeli, omurgalı, CESARETLİ ve bahsini yaptığım değerlere sahip çıkacak kişileri ekarte ederek tek adam olmuşluğunuz dolayısıyla ATATÜRK VE ONUN MİRASINA SAHİP BİR GAZETECİ, YAZAR VE ŞEHRİN SAKİNİ OLARAK BAĞIRA BAĞIRA VE HAYKIRARAK DİYORUM Kİ EY VELİ AĞBABA SANA KIRGINIM, KIZGINIM VE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.