BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖNEMLİ ELEŞTİRİLER!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖNEMLİ ELEŞTİRİLER!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖNEMLİ ELEŞTİRİLER!

A+A-

Ülkemizde Belediyeciliğin duayen isimlerinden Dr. Erkan Karaarslan sosyal medya hesabından Büyükşehir Belediye Başkanlarına önemli bir uyarı ve eleştiri geldi.

Karaarslan yaptığı açıklamada; Türkiye’de en çok kent planı yapmış kişi olarak şuraya bir cümle bırakmak isterim şeklinde açıklamalarına başlayarak, Sosyal belediyeciliğin temelde büyükşehirlerde ilçe belediyelerinin görevi olduğunu vurgulamış, Büyükşehir belediyelerinin başarısı ya da performansının şu kriterlere göre ölçülebileceği sıralamıştır.

Buna göre;
1- Toplu ulaşımda yaptıkları ve toplu ulaşımın refahıyla, 
2- Su da kayıp kaçak oranında ki azalma ile,
3- Atıksu arıtma faaliyetlerinde yakaladıkları başarı ile,
4- Kent içi trafiğe ürettikleri çözümler ile, 
5- Kentte istihdama yarattıkları katlı ile, 
6- Kente kattıkları değer ile,
Ölçülür.

Karaaslan bu kriterleri koyduktan sonra açıklamalarını, “Şu iyi çalışıyor dediğiniz belediye başkanları için bu saydığım göstergelerde yaşanan iyileşmelerle bana gelin. Askıda fatura gibi Büyükşehir belediyeleri için proje dahi olmayan uygulamalarla değil…” şeklinde sonlandırmıştır.

Şimdi herkes oturduğu büyükşehirlerde belediye faaliyetlerine bir baksın. O kentte en azından 27 aydır Belediye Başkanlığı yapan kişilerin bu 6 kriterde ne yaptıklarını sıralasın sonra bu kriterlere göre belediye başkanının puanını versin!

Hatta belediyelerden bu 6 kriterde yapılanları yani 30 mart 2019 de bu kriterlerde durum şu idi bugün ise bu diyerek bize göndersinler; bizde yayınlayalım bakalım kim ne kadar iş yapmış ne kadar belediyecilik yapmış!

8bcddc8c-7114-4961-afff-9af8a5fb115b.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.