"Burası muz cumhuriyeti değilse Sputnik'in pervasızlığına dur deyin"

"Burası muz cumhuriyeti değilse Sputnik'in pervasızlığına dur deyin"

Ankara'daki eylemde konuşan TGS yöneticisi Mahir Bağış, "Sizler grev boyunca Sputnik’e görüş ve demeç vermedikçe biz yalnız olmadığımızı bileceğiz" dedi.

A+A-

Türkiye Gazeteciler Sendikası’yla (TGS) toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken 24 gazetecinin işine son veren Sputnik’te grev birinci ayını doldurdu. TGS, grevin 30. günüde Sputnik’in Ankara ofisi önünde eylem yaptı.

CHP Milletvekili Okan Konuralp ve Aliye Timisi Ersever, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Yeşil Sol Parti Milletvekili Sinan Çiftyürek ile birlikte çok sayıda siyasi parti, meslek ve sivil toplum kuruluşu eyleme destek verdi.

Burada konuşan TGS Ankara Şube Yöneticisi Mahir Bağış taleplerini;

Müzakere masasının yeniden kurulması,
Atılan 24 gazetecinin işe iadesi,
Sendikal hakların tanınması
Adil bir ücretin toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alınması
olarak sıraladı.

"Anayasa'yı çiğnediler"
Sputnik’te örgütlendikleri ilk günden bugüne müzakerede ısrar eden taraf olduklarını söyleyen Bağış, “İşveren ilk günden bugüne sendikayı da üyelerimizin taleplerini de tanımadı, yok saydı ve sonunda masayı dağıttı” dedi. Sputnik’in Anayasa’yı çiğnediğini de ifade etti.

Sputnik’in grev sürerken yasa dışı bir şekilde işe alımlar yaptığını kaydeden Bağış, grev kırıcılardan bahsederek “Güya meslek büyüğü olmakla övünen 9 programcı, greve rağmen programlarına başladı. Gazetecilik mesleğinin etik kurallarını aşan bir şekilde işverene sadakatten farklı bir bağla ilintili bu grev kırıcıları adına utanıyor ve üzülüyoruz” diye konuştu. Bağış şöyle devam etti:

 Bir emek örgütü olarak motivasyonumuz; sadece ve sadece üyelerimizin ekonomik ve sosyal haklarını artırmak, editoryal bağımsızlığını güvence altına almak oldu. Sputnik işvereni ve yöneticilerinin anlamak istemediği gerçek budur. Grev kırıcılarının suyu bulandırarak saklamak istediği, kara propaganda ile örtbas etmek istediği gerçek budur.

Grevimizin 30. gününde tekrar taleplerimizi buradan sesli bir şekilde haykırıyoruz: Gayri yasal ve gayri ahlaki bir şekilde kalktığınız masaya dönün, atılan 24 üyemizi işe iade edin, sendikal hakları tanıyın, adil bir ücreti toplu iş sözleşmesi ile garanti altına alın.

Gerekirse daha da beklemeye hazır ve kararlıyız. Ancak Anayasayı açıkça çiğneyen işveren ve yöneticilere karşı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, RTÜK’ün ve İletişim Başkanlığı’nın beklemesini istemiyoruz. Eğer burası muz cumhuriyeti değil ve yurttaşların hakları Anayasa ile güvence altındaysa, işverenin bu pervasızlığına ‘dur’ demenizi istiyoruz.

Grevde dayanışma olmadan, olmaz. Bugüne kadar sizlerin desteğinden hep güç aldık. Bizleri hem İstanbul hem Ankara’da yalnız bırakmayan meslektaşlarımıza, emek ve meslek örgütü temsilcilerine, demokratik kitle örgütü temsilcilerine, siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Sizler grev boyunca Sputnik’e görüş ve demeç vermedikçe biz yalnız olmadığımızı bileceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.