Bundan böyle İzmir Büyükşehir'in işleri Baysan A.Ş. üzerinden mi yürütülecek?

Bundan böyle İzmir Büyükşehir'in işleri Baysan A.Ş. üzerinden mi yürütülecek?

CHP tepe yönetiminin İzmir'deki belediyelerin "Tıkır Tıkır" mı, "Takır Takır" mı çalıştıklarını denetlemek ne zaman aklına gelecek? Soyer'i 10 yıl Seferihisar'da denetleyemeyenler, bugün hangi yüzle belediyelerini denetlemeye kalkışabilecek?

A+A-

Nasıl olsa CHP'yi yöneten Y-CHP'lilere göre belediyeler ve başkanları "Tıkır Tıkır" çalışıyor...

Çalışmıyor olsalardı 20 Aralık'ta Kayseri'de tüm belediye başkanlarını 3 günlük kampa alırlar mıydı?

Gerçi, İzmir büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer bu kamp için çıktığı yoldan Ankara'dan dönmüş olduğu ifade ediliyor olsa da; eski bir bakanla 3 saatlik Ankara'da görüşme yaptığı hala kulislerde sıcaklığını koruyor!

Tunç Soyer, "İzmir Büyükşehir'e aday yapılmasında" en büyük pay sahibinin Kemal Kılıçdaroğlu'nun olması tesadüf olabilir mi? (Ömer Faruk Savaş'ın açıklamalarından: "Kemal Bey, 15 Aralık'a kadar Tunç'la bu iş olmaz diyordu, 15 Aralık'ta ne değişti de Kemal Bey fikrini değiştirdi?")

Bugün İzmir Aşkla yönetilirken, Kılıçdaroğlu'nun göğsünün kabarmasından, övünç duymasından daha doğal ne olabilir?

İzmir'in yönetilişinde en ufak bir sıkınmtı olmuş olsaydı, maazallah Kemal Bey duruma el atıp, Soyer'e çeki-düzen vermez miydi?

Bereket versin ki 11 yıldır CHP'nin başında Kılıçdaroğlu gibi siyasetçi bulunuyor... Yoksa, bu CHP'li belediyeler ve başkanları nasıl "Tıkır Tıkır" çalışabilirlerdi?

Yarısından çoğuna "kayyum" atanmaz mıydı?

Yalova, Ceyhan, Urla, Menemen (...) fire verilmiş olsa bile; Kılıçdaroğlu ve ekibi aslanlar gibi dimdik ayakta durup her bir şeye göğüs gerip karşılamadılar mı? (Özeleştiri de bulunma gereği bile duymadılar! Çünkü, herkesten daha çok aslan sosyal demokrat oldukları bilinmiyor mu? İşte ondan!)  

Nasıl olsa sorup soruşturacak olan da yok!

İBŞBB Soyer'in, nasıl ki 10 yıllık Seferihisar belediye başkanlığı döneminde Jeotermal A.Ş. adlı şirket üzerinden Seferihisar'a ÇOK BÜYÜK ESERLER KAZANDIRDIĞI gibi; şimdi de İzmir BŞB'de Baysan A.Ş. üzerinden İzmir'e ÇOK DAHA BÜYÜK ESERLER KAZANDIRACAĞI aşikar görünmeye başladı diyebilirsiniz!

Temsil, Seferihisar'daki soğuk hava deposunun, mezbahanın finanslarının nereden ve nasıl, kimlere sağlandığına bakıldığında; Jeotermal A.Ş.'nin kullanılmasının önemi de ortaya çıkacaktır! (Sahi Devletin belediye şirketlerini denetleyecek bir kurumu yok mu? Jeotermal A.Ş.'nin Soyer'li 10 yılını Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mı denetleyecek?) 

Aslında, şu Kayseri'deki "Tıkır Tıkır Çalışan Belediyeler ve Başkanları" kampında, Soyer'in Seferihisar'daki belediye başkanlığı ve Jeotermal A.Ş.'nin aktifliği işlenmiş olsaydı, sanırım başta CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ufku açılırdı diye düşünüyoruz da; nerede o aslan yürekli sosyal demokratlar? 

Bilindiği üzere; Halkapınar'daki bina adı Adıgüzel olan bir vakfa Tarım Fakültesi kursun diye verildi... Bu adı gibi Adıgüzel olan vakfın sahipleri kimlerdir bilmiyoruz... İzmir'le, Soyer'lerle nasıl bir tanışıklık içinde olduklarını da bilemiyoruz... Kaldı ki, böylesi bir fakülte konusunda ne İzmir Ziraat Mühendisleri Odası'ndan ne de titri "Ziraatçi Prof" olan siyasetçiden ufakta olsa olumlu olumsuz bir eleştiri gelebildi! Sahi bu vekil aynı zamanda yılın vekili falan mı seçilmişti? Bu durumda; akademik anlamda bir fikir sahibi dahi olamayanlar, siyasette başarılı işlere demek ki imza atabiliyormuş!

Adıgüzel'in tarımcı talebelerine eşeleyecekleri toprak saha!

nananan.jpg

Bu arada adı gibi Adıgüzel vakfı ile İBŞB'nin yaptığı protokole göre; İBŞB'nin üstlendiği protokol yükümlülüklerini bir bir yerine getirmeye başladığı gözleniyor!  

İBŞB Başkanı Soyer'in belki de adı gibi Adıgüzel vakfı arasındaki protokole sadık kalmak adına olsa; Baysan üzerinden tarım fakültesinin talebelerine "ihtiyaç olacak alanlar" da bulduğu meclis tutanaklarına yansıdığı gözleniyor:

6. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Urla İlçesi, Bademler Mahallesi, 240 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın tapu siciline, BAYSAN Eğitim Kurumları Danışmanlık Tarımsal Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi lehine 5 yıllık intifa hakkı (ayni sermaye olarak) tesisi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai. Bşk. E.508575)
 
7. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Menemen İlçesi, Türkelli Mahallesi, 3456 no’lu (5000,00 m²) taşınmazın BAYSAN Eğitim Kurumları Danışmanlık Tarımsal Üretim Sanayi A.Ş.'ne ayni sermaye olarak devredilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai. Bşk. E.508663)
 
8. Mülkiyeti Belediyemize ait olan Bergama İlçesi, Kadıköy Mahallesi, 42 ve 43 no’lu taşınmazların BAYSAN Eğitim Kurumları Danışmanlık Tarımsal Üretim Sanayi A.Ş.'ne ayni sermaye olarak devredilmesi hususunun görüşülmesi. (Emlak Yön. Dai. Bşk. E.508405)

Baysan'a devri gerçekleşen bu yerler yarın adı gibi Adıgüzel vakfının tarım fakültesi talebelerinin ihtiyacı olacak "ihtiyaç olacak alanlar" protokolü çerçevesinde devredilirse, İzmirlilerin şaşması gerektiğini düşünüyoruz! 

Kolay mı İzmir'i aşkla yönetmek!

Peki, Kılıçdaroğlu'nun İzmir'e her gelişinde protestolarla karşılaşması, İzmir'in aşkla yönetilmesinin bir ürünü değil midir?

Kaldı ki Kemal Bey Tunç Soyer'in Seferihisar'ı 10 yıl nasıl yönettiğini bilmiyor olsaydı, İzmir'in başına aday yapar mıydı?  

Neyse... Bu aralar CHP'de ana gündem maddesi belediyelere olası yapılacak olan operasyonlar... CHP tepe yönetimi "Baskınlar karşısında yapılacaklarla ilgili çarşamba günü bir toplantı yapıp, yapılması gerekenleri güncelleyeceğiz." CHP'li belediye başkanları 'Tıkır Tıkır' çalışmanın ayarını kaçırınca; Kılıçdaroğlu çareyi 'Kabine'yi toplamada buldu! güncelleme işleri ile uğraşmaya devam etsin etmesine de; Soyer'in bu aşkla yönetim anlayışını ne zaman güncellemeyi akıl edebilecek??? 

Okurlarımız hatırlattı ve sormamızı rica ettiler... 

Dündar'lar Soyer'lerin yeni yıllarını kutladı mı?

af74f96b-0652-4840-9e60-fb7d119b424c-003.jpg

Okur merakı işte... Elçiye zeval olmaz... 

Not: Bademler Koop'un 40 dönüm arazisi, adı gibi Adıgüzel vakfının tarım fakültesi talebelerine antrenman sahası olarak mı tahsis edilecek? Devam haberimizde...

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.