Bir şirket kuruluşundan 18 gün sonra İZBETON'dan ihaleler alabiliyorsa... O şirkette bilin ki 'Aşkla' yönetiliyor demektir...

Bir şirket kuruluşundan 18 gün sonra İZBETON'dan ihaleler alabiliyorsa... O şirkette bilin ki 'Aşkla' yönetiliyor demektir...

İZBETON, 40 milyonluk iki ihaleyi Aliağalı Zeyni Baştuğ ile Ankaralı Serhat Tınaztepe arasında nasıl üleştirdi?

A+A-

Anadolu insanı "İş bilenin kılıç kuşananın!" der... Devamında "İşi bileceksin ki, iş koşa koşa sana gelecek!"

ababpo2.png

Öncelikle; 4734 / 3-g ihale usulünün teknik detaylarının neler olduğunu anlatmaya gerek yok! Çünkü, bir "İSTİSNA TERCİH" meselesi!

ALSANCAK GLOBAL LOJİSTİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ de İZBETON tarafından bir "TERCİH" meselesi olmasaydı, zaten haber olmazdı!

ALSANCAK GLOBAL LOJİSTİK SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, Ticaret Sicili gazetesinin 5 Mart 2021 tarih, 10281 sayı ve 633, 634. sayfalarında yer alan bilgilere göre Zeyni Baştuğ tarafından kuruluyor!

Bu şirket kurulduktan 18 gün sonra İZBETON'un 23 Mart 2021 tarihinde 18 milyon 502 bin 700 TL yaklaşık maliyet üzerinden çıktığı "KUZEY VE GÜNEY BÖLGESİ KAMYON VE İŞ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ ALIMI" ihalesini Ankaralı Serhat Tınaztepe ile kazanıyor! 

Zeyni Baştuğ'un Alsancak Lojistik şirketi 18,5 milyonluk ihalenin 13 Milyon 415 Bin TL'lik kısmına; Ankaralı Serhat Tınaztepe'de 4 Milyon 200 Bin kısmına imza koyuyorlar... Ne zaman? 29 Mart 2021'de...

Bir şekilde Zeyni ile Serhat ihaleyi kırışmış oluyorlar!

ababpo.jpg

ababpo3.jpg

İZBETON'CULARIN 23 Mart 2021 günü ihale verme cömertliği üzerlerindeymiş!

Şirketi kurduktan 18 gün sonra 1. ihalesini kapan Zeyni Baştuğ ve ihaleyi paylaştığı Serhat Tınaztepe, aynı gün ve aynı saatlerde 2. bir ihale ile İZBETON'CULAR tarafından adeta ödüllendiriliyorlar!

İZBETON'CULAR aynı gün ve aynı saatlerde bu defa "MERKEZ BÖLGESİ KAMYON VE İŞ MAKİNESİ KİRALAMA HİZMETİ ALIMI" ihalesini Zeyni ile Serhat arasında üleştiriyorlar!

İZBETON'CULARA soruyoruz!

İzmir'in "Merkez Bölgesi" neresi oluyor? 

Saat Kulesi ve civarını mı, yoksa Cumhuriyet Meydanını mı kast ediyorsunuz? 

KDV dahil 18 MİLYON 673 BİN 500 LİRALIK bu hizmet alımını; Aliağalı Zeyni Baştuğ ve Ankaralı Serhat Tınzatepe, İzmir'in hangi MERKEZ BÖLGESİNDE İFA ettiler/etmeye devam ediyorlar? 

İhaleye çıktığınız tarihten 18 gün önce Zeyni Baştuğ tarafından kurulan bu Alsancak Lojistik şirketinin neyini görüp, nasıl kanaat getirdiniz de aynı bu ihalelerde Ankaralı Serhat Tınaztepe de 2 ihalenin bölüşeni oldu?

ababpo1.jpg

ababpo4.jpg

Bakın, ihalelere ait belgeleri ihalepro.com.tr veri tabanından elde ettik... (Yukarıda) İhalelere ait özette aşağıda...  

ababpo7.png

Bakın, aynı gün paylaştırılan iki ihalenin KDV dahil toplamı 40 Milyon TL'yi buluyor... Abonesi olduğumuz ihalepro.com.tr, ihalelere ilişkin doküman hizmeti vermiyor... Doğal olarak İZBETON'un sonuçlanan bu iki ihalesinin dokümanlarına EKAP üzerinden üzerinden ulaşmaya çalıştık... 

EKAP veri tabanında bu iki ihaleyi sorgulayınca karşımıza "SONUÇ BULUNAMADI" yazısı çıktı!

Defalarca EKAP tabından ihaleleri sorgulamaya açılışsak da ihalelere ilişkin doküman kaydına ulaşamadık!  

EKAP veri tabanında; ihalelerin yapıldığı tarih, ihalenin usulü, ihale nosu vb. gibi bilgilere yer veriliyor olsa da ihalelerde adı geçen "HİZMET ALIMLARI"nın cinsine ve adetine ulaşmak mümkün olmadı!

Her halde İZBETON'CULAR ihaleden 18 gün önce kurulan Aliağalı Zeyni Baştuğ ile Ankaralı Serhat Tınzatepe arasında üleştirilen bu iki ihale ile İzmir'in "Merkez Bölgesi"nin neresi olduğu hakkında açıklamaları olacaktır diye düşünüyoruz! 

ababpo5.jpgababpo6.jpg

Not: Haberlerimiz flaş ihalelerle devam edecek...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.