Berkay davayı kaybetti

Berkay davayı kaybetti

İzmir’de Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, eğlence mekanlarının müzik yayınları için telif ödemesiyle ilgili müzisyen Ömür ve MESAM eski Başkanı Cahit Berkay’ın açtığı davada beraat etti

A+A-

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, mekanlardaki müzik yayınları nedeniyle mahkemelik olduğu MESAM davasından beraat etti. Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği eski Başkanı Cahit Berkay'ın açtığı davada, Şanlı'nın, işletmelerin ödemesi gereken telif haklarını engelleyici açıklamalar yaptığı iddia edilmişti. Mahkeme, suç unsuruna rastlanmadığına hükmetti. İzmir Kordon'da faaliyet gösteren işletmelerdeki canlı ve dijital müzik yayınlarıyla ilgili tartışmaya Yargıtay'dan sonra yerel mahkeme de son noktayı koydu.

ABONE ÜCRETİ ÖDÜYORUZ

İzmir 20. Asliye Ceza Mahkemesi sürece ilişkin önemli bir karara imza attı. Dönemin MESAM Başkanı Cahit Berkay'ın talimatıyla açılan davada Kordon İşadamları Derneği Başkanı Şanlı beraat etti. Meslek birliği ile işletmecileri karşı karşıya getiren olayda, Kordon'daki işletmelerin kapısına 'telif hakkı' gerekçesiyle dayanan meslek birlikleri, çalınan müziklerden ücret talep etmişti. Birliklerin sayısı arttıkça esnafa gelen denetim sayısı da arttı. Kordon esnafı ise zaten abone oldukları dijital platformlara aylık ve yıllık ücretler ödediklerini, meslek birliklerinin ise haklarını buradan istemesi gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.