Aydın BŞB'de ateş bacayı sardı! Üst yönetiminin panik halinde olduğu bildirildi...

Aydın BŞB'de ateş bacayı sardı! Üst yönetiminin panik halinde olduğu bildirildi...

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekibini panik sardığı bildirildi! Özellikle; Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Serdar Özmen'in hat safhada panik yaşadığı, Sarı Bina'da hangi kapıya, nereye gideceğini bilmediği belirtiliyor...

A+A-

Kuşadası Belediyesi "Mıcır Dosyası" kapsamında belediyeden uzaklaştırılan personel ile ZTB şirketinin sahiplerinin Aydın KOM Şube ekiplerince yeniden alınması, Aydın BŞB'de paniğe dönüştüğü bildirildi!

Başkan Çerçioğlu ve üst yönetimin tamamının panik halinde oldukları, soruşturması devam eden ve olası açılması muhtemel (Asfalt, Süpürme, Aydın Tekstil alanı vb. ihaleleri) vb. dosyalar yüzünden çok korkmaya başladıkları aktarıldı!

Kaynaklar, Fen İşleri Daire Başkanı ve Beyaz Jipli Aydın Tekstil Restorasyon Alanı Şantiye Şefi'nin kankisi Ufuk Serdar Özmen'in hat safhada panik yaşadığı, Sarı Bina'da nereye gideceğini bilmediğini, konuşurken cümle kurmada zorluklar çektiğini savundular!

ZTB-Çallı İnşaat alışverişlerine sıra gelecek mi?

Aydınlı gazeteci Serhan Seyhan, 31 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı suç duyurusunun şüphelilerini şöyle sıralamıştı: "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Genel Sekreter Ertuğrul Yamen, Aski Genel Müdürü Hakan Olgaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Personel A.Ş. işçisi Fatih Akkentli, Gizem Akkentli Polat, ZTB, Lilyum, Maray ve Rozada Şirketlerinin yönetim kurulu başkanları Turan Bagı, Zana Bagı, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Aski Genel Müdürlüğü Personelleri ve Konuyla İlgili soruşturma ile tespit edilecek diğer isimler." 

Gazeteci Seyhan, suç duyurusu dilekçesinde ZTB şirketinin Aydın BŞB, ASKİ, Çallı İnşaat ilişkilerine de bu şekilde yer vermişti:

"Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aski Genel Müdürlüğü, Kuşadası Belediyesi, Söke Belediyesi ve Didim belediyesi tarafından 2018 yılından itibaren Zana Bagı ve Turan Bagı tarafından kurulmuş ZTB, Lilyum, Maray, ve Rozada isimli şirketlerin Aydın da 4 Belediye ve 1 bağlı kuruluştan toplamda 18 kamu ihalesinde KDV dahil 85 milyon TL gibi bir rakamı aşkın olmak üzere kazanç elde ettikleri kamu ihale kurumu kayıtlarına yansımış bulunmaktadır. Bu kayıtlar dışında Belediye iştiraki olarak kurulmuş şirketler ve doğrudan temin usulü ile edinilmiş kaynaklar tarafımca tespit edilememiştir.

Lakin Aydın da 4 Belediye ve 1 bağlı kuruluş olmak üzere 100 milyona liraya yakın iş alan Turan Bagı ve
Zana Bagı gibi isimlerin paralelinde kendisini Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge koordinatörü olarak tanıtan Fatih Akkentli isimli kişinin kardeşi üzerine 2014 yılında kurulmuş olan 2019 yılına kadar 50 bin TL sermayeye sahip olan Çallı Yakacak inşaat ltd şirketi bulunmaktadır. Turan Bagı ve Zana Bagı kardeşlerin 2018 yılından itibaren Aydın Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü, Söke Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Didim Belediyesinden 100 milyon lirayı yakın bütçeli ihaleler kazandığı bir süreçte Fatih Akkentli’nin kız kardeşi üzerine kurulmuş olan 50 bin tl sermayeli Çallı Yakacak İnşaat ltd aynı dönemde sermayesini pandemi süreci ve tüm işletmelerin zarara uğradığı bir zaman diliminde sermayesini 200
kat büyüterek 10 Milyon TL’ye ulaşmıştır.

Kaldı ki bu iki kardeş bu şirketlerini bu kadar büyüttükleri bir durumda bile Aydın Büyükşehir belediyesinde personel olarak maaşlı çalışmaya devam etmişlerdir. Hayatın olağan akışına aykırı olan bu durumda kendini Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü olarak tanıtan ve görev yaptığını söyleyen aynı zamanda kardeşinin de Aydın Büyükşehir belediyesi personeli olması ve üzerine olan şirketin olumsuz piyasa şartlarına rağmen sermayesini 200 kat ve cirosunu ise 100’lerce kat arttırması kuvvetli suç şüphesini ortaya koymaktadır."

Gazeteci Serhan Seyhan'ın suç duyurusu dilekçesinde; ZTB ile Çallı İnşaat fatura ilişkilerinin ortaya çıkarılması durumunda; para transferlerinin de ortaya çıkarılacağını savunmuştu: "Turan Bagı ve Zana Bagı kardeşlerin şirketlerinin cirosunun %80’nin fazlası bu 4 belediye ve bir bağlı kuruluş olduğu bilinirken bu şirketlerin hepsinin en çok iş bağı kuruduğu ve karşılıklı ticaret yaptığı sahte faturalar düzenlemek yoluyla gösterilen firma ise Aydın büyükşehir Belediyesi Batı Bölge Koordinatörü olan Fatih Akkentli’nin kardeşi Gizem Akkentli Polat üzerine kurulmuş olan Çallı yakacak İnşaat ltd olduğu bahsi geçen şirketlerin kayıtları ve faturaları incelendiğinde ortaya çıkacaktır. Kaldı ki bu faturaların birçoğunun sadece para transferlerinin gerçekleştirmek için düzenlendiği her iki taraf şirketlerinin tüm irsaliye kayıtları incelendiğinde net olarak görülecektir."

Serhan, dilekçesinin devamında, "Bu ortaya koyduğum durumlar hem yapılan ihale sürecinde fesat oluştuğunu ve gerçekleştirmesi sürecinde edimin ifasına fesat karıştırma suçunun ortaya çıktığını düşündüğümü açıkça belirtmek istiyorum. Bu yapılan ihaleler de Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yakınlığını her defasından ve her ortamda ifade eden ve kendini Aydın Büyükşehir Belediyesi Batı Bölge koordinatörü olarak tanıtan Fatih Akkentli’nin Belediye Personeli olmasına rağmen üzerine kurulan şirketle gerçekleşmeyen işlere rağmen belediyelerden ihaleler alan Turan Bagı ve Zana Bagı isimli kişilerin kurduğu şirketlerden para transferi gerçekleştirmek için fatura işlemlerinin olmuş olması kamu kurum ve kuruluşlarını nitelikli dolandırmak için ihaleye ve ifasına fesat karıştırıldığı ve bunun karşılığında iş karşılığı olmayan sahte faturalar düzenlemek yolu ile rüşvet temin edildiği soruşturma kapsamında tespit edilecektir.
Başka bir deyişle abi kardeş Aydın Büyükşehir Belediyesinde mesaiye tabi personel olarak çalışan bu isimlerin tam da bahse konu şirketlerin ihaleler aldığı bir zamanda sahibi oldukları şirketin ülkede yaşanan tüm olumsuz piyasa şartlarına rağmen yüzlerce kat büyüyen bir şirket olmuş olması piyasa koşullarına hayatın olağan akışına tamamen aykırı ve konu ettiğim suç isnatlarının bir delili niteliğindedir.
Tüm bu suçları bir örgütlü olarak ve kasten işlemiş olmaları organize olarak çıkar sağlamak amacıyla örgütlü
bir suç olduğunu ortaya çıkarmak için bu kişilerin ve yakınlarının kendine muhalefet olan kişileri itibarsızlaştırmak amacı ile birçok sosyal medya hesabı kullandığı ve bazı medya kuruluşlarını aracı ettikleri basit bir soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır." dedi.

Öte yandan dün CHP Genel Merkezinde de hararetli saatlerin yaşandığı belirtildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Seyit Torun arasında sert konuşmaların yaşandığı, Kılıçdaroğlu'nun Torun'a "nedir bu belediyelerin hali" sorusunu yönelttiği, Mersin, Aydın, İzmir vb. BŞB'lerin gidişatlarının iyi olmadığı yönünde Torun'u uyardığı bildirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.