'Aslan Sosyal Demokratlar Belediyecilik Tarihine' geçecek bir ihale öyküsü! Bayraklı belediyesi...

'Aslan Sosyal Demokratlar Belediyecilik Tarihine' geçecek bir ihale öyküsü! Bayraklı belediyesi...

Telegram Haber, "Al Sana İhale" denilecek bir başarı öyküsünü Bayraklı belediyesinden gündeme getiriyor! "O" şirket sermayesinden 446 kat büyüklükteki ihaleyi, sermayesinin 9 katı büyüklüğünde kırım yaparak kazanıyor: 4 MİLYON 461 BİN 255 LİRA 50 KURUŞ

A+A-

Her halde Türkiye Belediyecilik tarihi böylesine güzel 2. bir ihale daha görmemiştir! 

Bu ihale CHP'li "Aslan Sosyal Demokrat" İzmir'in Bayraklı belediyesinde gerçekleşiyor... (Gerçi, uzun zamandır CHP'liler "Aslan Sosyal Demokratız" gibisinden laflar etmiyor.)  

Peki, öncelikle ihaleyi kazanan şirketi tanıyalım mı?

MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ, 12 Şubat 2020 tarihine kadar Bergama merkezli... Bu tarihte; Bergamalı Mehmet Galip Bengül, 10 Bin TL sermayeli şirketini Nuran Eren'e devir ediyor. (Bkz. Ticaret Sicili gazetesi ilanı. Aşağıda.) 

 koy9.jpg

Nuran Eren, 10 TL sermayeli devir aldığı bu "MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ"ni Ticaret Sicili gazetesinin 9 Mart 2021 tarih, 10283 sayı ve 586.'ncı sayfasında yer alan ilana göre; Zafer Mah. Kocaahmet sokak no: 18/1 Bergama/İzmir adresinden, Adalet Mah. Folkart Towers Blok No: 47b İç Kapı no: 2601 Bayraklı/İzmir adresine taşıyor!

koy11.png

Ne hoş değil mi; bir şirketin sermayesi kadar paraya İzmir'in kirası en pahalı gökdeleninde ofis tutması! 

Neyse... EKAP ve ihale.com.tr veri tabanlarında yer alan ihale sonuç ilanlarına göre; Nuran Eren, sahibi olduğu 10 bin TL sermayeli MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ ile kamuda ihale kazanmayı başaramıyor!

Nuran Eren, 10 Bin TL sermayeli devir aldığı şirketini 10 Bin TL'den Lider Mercen'e devir ediyor!

koy5.pngkoy4.jpg

Nuran Eren, bakıp görmüş olmalı Şubat 2020 ayında devir aldığı bu MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ ile ihale alamıyor, Haziran 2021'de şirketini yine aldığı 10 bin TL üzerinden Lider Mercen'e devir ediyor! (Bkz. Belgesi yukarıda.)

Mercen'e ofis kirası pahalı mı geldi?

koy10.jpg

10 Bin TL sermayeli şirket sahibi Lider Mercen, neredeyse 15-16 ay bu adreste ihale almadan bekledikten sonra şirketi Karşıyaka'ya taşıyor! (Bkz. Belgesi yukarıda.)

Mercen'e şirketi Karşıyaka'ya taşımak uğurlu geliyor!

bodrug-003-014-002.jpg

Lider Mercen, Nuran Eren'den gökdelen ofisli MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ'ni aldıktan sonra 5 Ekim 2022'de Karşıyaka'ya İmbatlı Mahallesine taşımıştı... 

Mercen'e bu taşınma uğurlu gelmiş olacak; Bayraklı Belediyesinin yaklaşık maliyeti 3 Milyon 870 bin TL olarak belirlenen "BAYRAKLI BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ,MÜDÜRLÜK BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTERMEKTE OLAN KÜLTÜR MERKEZLERİ VE BAYRAKLI BELEDİYESİ SOSYAL ETKİNLİK MERKEZİNDE KULLANILMAK ÜZERE 32500 SAAT EĞİTİM HİZMETİ ALIMI İŞİ" ihalesine katılıyor... (24 Ekim 2022)

İhale için 9 şirket dosya alıyor... 6 Şirket geçerli teklif sunuyor... İhaleyi 90 bin TL kırım yapan (Sermayesinin 9 katı) Lider Mercen'in MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ kazanıyor...

Peki, bu ihale ile Bayraklı belediyesi ne gibi hizmetler alacaktı?

İşte ihalenin MR:

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM HİZMET ALIMI TEKNİK ŞARTNAMESİ

MADDE 1: İŞİN KONUSU

1.1. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Müdürlük bünyesinde faaliyet göstermekte olan Kültür Merkezleri ve Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde kullanılmak üzere 32.500 saat eğitim hizmeti alım işidir.

MADDE 2: AMAÇ ve KAPSAM

2.1. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kişisel, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel ve sosyal anlamda etkinlik, organizasyon, tören, anma, fuar, seminer, eğitim, sergi vb. alanlarda gerçekleştirilmesi planlanan tüm etkinlikler için etkinlik öncesi ve sonrasını planlamak, programlamak ve akışın koordineli bir şekilde işleyişini sağlamak,

2.2. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan kurslar ile gençlerin sokaktan ve sokaklarda edinilebilecek zararlı alışkanlıklardan korunmalarına yardımcı olmak,

2.3. Bayraklı İlçesinde bulunan vatandaşlarımızın kişisel, kültürel, sosyal, bilimsel, sportif ve sanatsal yönlerden gelişimine katkıda bulunmak, bilgi ve becerilerini yükseltmek, ilçemizdeki öğrencilerin eğitim düzeyini yükselterek öğrencilerin aldığı eğitimin niteliğini arttırmak, eğitim haklarının önündeki engelleri kaldırmak, eğitim ve öğretimini sürdürürken maddi zorluklar içinde bulunan çocuk ve gençlere Eğitime Destek Projeleri çerçevesinde çeşitli kurs ve etkinliklerin verilmesini sağlamak, gerekli çalışmaları planlamak, programlamak, yönetmek, denetlemek, değerlendirmek ve okul derslerinin yanında daha aktif, özgüven sahibi, sosyal hayatta aktif çocuklar yetiştirilmesine yardımcı olabilmek amacı ile eğitim hizmeti alımı işidir.

(...)

MADDE 5: YAPILACAK İŞİN SÜRESİ
5.1 İşe başlama 02.01.2023- İşin bitimi 31.12.2023 tarihleri arasında  yapılacaktır.
5.2   İşin toplam miktarı: 32.500 saat

MADDE 6 : İŞİN YAPILACAĞI YER
6.1.  Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Müdürlüğe bağlı Kültür Merkezleri, Müdürlük bünyesinde faaliyet göstermekte olan Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi binaları ile İdare tarafından belirlenecek olan alanlarda iş gerçekleştirilecektir.
6.2. İdare ihtiyaç halinde yeni yerler gösterebilir ve çalışma saatlerinde değişiklik yapabilir.

MADDE 7: ÇALIŞMA ESASLARI 
7.1. Bu çalışma esasları ihtiyaç duyulan tüm pozisyonlarda belirtilen işlerin yapılmasını kapsamaktadır.
7.2. “Yüklenici” gerekçe göstermeden ve “idarenin” haberi olmaksızın işçi çıkartmayacaktır. Ayrılan işçi idareye bildirilecektir.
7.3. Bu şartnamede belirtilmeyen hususlarda 4857 Sayılı İş Kanunu Hükümleri uygulanır.

koy6.jpg

Özetle; Bayraklı belediyesi, Lider Mercen'in MAVEN TEMİZLİK İNSAN KAYNAKLARI HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ'nden "Uzman" ve "Usta" öğreticilerinden 2023 yılının 363 gününde Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kontrolünde; 32 BİN 500 SAAT kişisel, kültürel, sanatsal, sportif, bilimsel ve sosyal anlamda etkinlik, organizasyon, tören, anma, fuar, seminer, eğitim, sergi vb. alanlarda gerçekleştirilmesi planlanan tüm etkinlikler için etkinlik öncesi ve sonrasını planlamak, programlamak ve akışın koordineli bir şekilde işleyişini sağlama hizmeti alacak ve karşılığında 4 Milyon 461 Bin 255 Lira 50 Kuruş ödeyecek!

Buraya kadar her şey anlaşıldığına ve Maven şirketi de 363 günde 32 Bin 500 saatlik hizmet vereceğine göre; Bayraklı belediyesi bu Maven şirketinden 1 günde kaç saatlik hizmet alacaktır?

Maven şirketinin usta, uzman öğreticileri 2023 yılının 363 günün her bir gününde 89 saat 53 dakika muhteviyatı teknik şartnamede (yukarıda) yazan dallarda hizmet vermiş olacaklar!

Bir günde 24 saat olduğuna; Maven şirketi de her gün 89 saat 53 dakikalık bu hizmeti Bayraklı belediyesine vereceğine göre; non stop 24 saat çalışabilecek en az 3.7 adet usta, uzman öğretici çalıştırmak durumundadır!

Hesap ortada! İhaleyi veren öğretmen... İhaleyi alan da öğreten çalıştıracağına göre... Umarız ihaleden sonra karşılıklı bu ikili oturup bu hesapları yapmışlardır!

Dikkatinizi çekmiştir... İhale şartnamesinde usta ve uzman öğreticilerin haftada en fazla 30 saat çalışabileceği öngörülmüş... 

Aylık hesaptan yola çıkalım ve Maven şirketinin bir günde kaç tane uzman ve usta öğreten çalıştıracağını bulalım!

Bayraklı belediyesi çeşitli dallarda Maven şirketinden günlük 89 saat 53 dakika hizmet alacağına göre;

Bayraklı belediyesi 30 günde 2 Bin 685 Saat 9 Dakika hizmet alacak demektir!

Maven şirketinin Bayraklı belediyesine "öğret" diye gönderdiği usta ve uzman öğreticilerinin de haftada en fazla 30 saat çalışması öngörülmüş... O zaman, bir tane uzman veya usta öğretici 1 ayda en fazla 120 saat öğretecek demektir... Bir uzman ya da usta öğreticinin de ayda 120 saat çalıştığı varsayıldığında; Bayraklı belediyesinin bir aylık hizmet alma açlık sınırı da 2 bin 685 saat 9 dakika olduğuna göre; Maven şirketi her gün Bayraklı belediyesine en az 22,38 adetlik usta ve uzman öğretici gönderecek demektir!

Hesap ortada değil mi sayın öğretmen başkan?

Neyse hizmet kilometresi 02 Ocak 2023'te başlayacağına göre; Maven şirketi de o güne kadar 22,38 adetlik uzman ya da usta öğretici tedarik eder herhalde!

"Belediyecilik bizim işimizdir" diye diye...

Belediyeciliğin de şokunu çıkardınız ya...  

Başka ne diyelim sizlere...

 

Not: Bayraklı belediyesinin usta ve uzman ihale haberleri devam edecek...

Bizi izlemeye devam ediniz...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.